Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 500 g ryby, 20 g másla, 1 cibule, 1 žemle, 1 dl mléka, 3 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 1 šálek strouhanky, 1 šálek oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso vykostíme, stáhneme z kůže, umeteme a spojíme s cibulí usmaženou na másle, se žemli máčenou v mléce a s dvěma vejci. Směs osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Zformujeme malé karbanátky, obalíme je ve vejci a ve strouhance a osmažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zvlášť přip ..

SPECIALITY RŮZNÉ | TARATOR.

INGREDIENCE: 2 jogurty, 2 lžíce jemné strouhanky, 2-3 stroužky česneku, sůl, několik vlašských ořechů, 1-2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1 velká salátová okurka, 3 l studené vody, kousky ledu. POSTUP PŘÍPRAVY: Strouhanku, utřený česnek, rozemleté ořechy, ocet a olej zalijeme jogurtem rozmíchaným s chlazenou vodou, osolíme a promícháme s okurkou nakrájenou ha plátky. Podle možnosti přidáme i kousky ledu. Pro změnu můžeme polévku ještě okořenit sekaným koprem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MUŠLE SE SÝREM.

INGREDIENCE: 250 g telecího masa, 250 g libového vepřového masa, 100 g mozku, 50 g tuku, 40g hl. mouky, asi 3/8 1 mléka, sůl, pepř, 2 žloutky, 2 sardele, petrželka, 100 g parmazánu, 150 g květáku, 50 g hrášku, 50 g másla na vymazání mušlí a na potření povrchu, trochu strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na polovině tuku dusíme nejprve vepřové maso, později přidáme telecí. Společně dodusíme doměkka za mírného podlévání. Měkké maso nakrájíme nadrobno, přidáme zvlášť udušený mozeček a hrášek, uvařený nadr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SÝROVÁ POLOKOULE (Itálie).

INGREDIENCE: 100 g rokfóru, 100 g jemného tučného tvarohu, lžíce koňaku nebo brandy, 5 velkých vlašských ořechů, špetka strouhané citrónové kůry. POSTUP PŘÍPRAVY: Rokfór gorgonzolu nebo nivu (k nivě přidáme 20 až 30 g másla) prolisujeme s tvarohem přes drátěné síto. Přidáme koňak nebo brandy, trochu strouhané citrónové kůry a jemně nasekané ořechy. Dobře propracované - nejlépe vidličkou - na talířku zformujeme do úhledné polokoule, kterou můžeme ozdobit půlkami ořechů, ředkvičkami nebo řezy s ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ITALSKÁ PASTA ASCIUTTA.

INGREDIENCE: 1 balíček špaget, sůl, voda, olej, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžička dobromysli, 200 g rajčatového protlaku, 500 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova, přidáme dobromysl, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmažíme, zředíme vodou, osolíme a za častého míchání odvaříme na původní hustotu protlaku. Do omáčky dáme okapané špagety, promícháme a na talíři ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MAYSKÝ IXIMIL MASKAB - KUM – Mexiko

INGREDIENCE: 500 g černých fazolí, 2,5 l vody, 2 cibule, olej, 1 syrové vepřové koleno, 1 králičí hřbet, 1 srnčí krk; 2 krocaní nebo 4 slepičí stehna, 1 lžíce kmínu, 4 zrnka nového kořeni, 1 lžíce dobromysli, 4 chilli papričky, 4 zelené a 4 červené papriky, 4 rajčata, 250 g mléčných kukuřičných zrn (nebo z konzervy), 200 g ananas,i (i konzervovaný), 2 lžíce třtinového cukru, 1 citrón, nať koriandru. POSTUP PŘÍPRAVY: Den předem namočíme fazole s drobné nakrájenou cibulí. Druhý den maso v kusech ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SLANINA S ČOČKOU – Francie.

INGREDIENCE: 700 g masitého uzeného bůčku nebo kladenské pečené, voda, 12 malých cibulek, mletý pepř, 3 hrnky čočky, 6 hrnků vody, 1 řapíkový celer nebo 6 řapíků celeru bez zelených listů, 3 mrkve, 3 stroužky česneku, bouquet garni, máslo, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nebo pečeni dáme do litinového kastrolu, zalijeme studenou vodou, přivedeme do varu, pak hned scedíme a prolijeme studenou vodou. Kousek tuku skrojíme, rozkrájíme na kostičky a v kastrolu rozškvaříme. Přidáme celé cibulk ..

SPECIALITY RŮZNÉ | SLANINOVÝ HRNAC (Bacon Hotpot) – Anglie.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazoli, 6 hrnků vody, fi00 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 řapíkové celery nebo 6 řapíků bulvového celeru bez listů, Z lžíce staročeského sirupu, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce hnědého přírodního cukru nebo třtinové casonady. Fazole namočíme přes noc do hrnce. Druhý den přidáme na kostky nakrájenou slaninu, drobné nakrájenou cibuli, na plátky nakrájenou celerovou nať, přikryjeme a uvaříme fazole doměkka. Pak odkryjeme, pokapeme melasou (u nás staročeským řepným sirupem), hořčicí, ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VENKOVSKÝ HRNEC (Frijoles refritos dela Charra) – Mexiko.

INGREDIENCE: 3 hrnky fazolí, 6 hrnků vody, 2 cibule, 400 g vepřových kůží, 2 stroužky česneku, 250 g slaniny, 3 čerstvé čile papričky, 250 g rajčat, sůl, nať koriandru, 300 ml světlého 10° piva. POSTUP PŘÍPRAVY: Fazole namočíme s krájenou cibulí přes noc. Druhý den přidáme na kostky nakrájené kůže; sekaný česnek a uvaříme doměkka. Do hluboké pánve dáme na kostičky nakrájenou slaninu, rozškvaříme, přidáme drobné pokrájené čile papričky a oloupaná rajčata, osmahneme, přidáme fazole i se zbylou te ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ALBÁNSKÉ KŮZLE.

INGREDIENCE: 1 kg kůzlečího nebo jehněčího masa, sůl, 100 g másla, 500 ml smetany, 4 vejce, 2 lžíce kaparů, 3 stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na plátky, osolíme a na másle po obou stranách krátce opečeme. Pak je vložíme do zapékací misky, zalijeme smetanou s rozšlehanými vejci, sekanými kapary, drceným česnekem, soli a zapečeme. Podáváme s vekou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz