Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ PEPŘENKY.

INGREDIENCE: Potřebujeme: 1 l vody, 300 ml octa, 3 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, slunečnicový nebo olivovým olej, 4 kuličky celého pepře 2 hřebíčky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vyfiletujeme, filety vypereme, hodně prosolíme (obalit v soli) a uložíme do mísy (nejlépe kameninové). Necháme 1 hodinu uležet při pokojové teplotě a potom slijeme vodu, která pustí z ryb. Mísu uložíme na 24 - 48 hodin do chladu (nejlépe do chladničky). Poté filety vyndáme a vypereme ve studené nebo vlažné vodě. Vypr ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ČERNÉ MUŠLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Koupíme černé mušle – počítejme, že z 1 kg vyjdou asi 3 porce, tj. na 6 porcí potřebujeme 2 kg. Mytí je velmi pracné a zdlouhavé. Výsledek je však skvělý. Umyjeme je ve dřezu, alespoň ve třech vodách, pak vezmeme malý kartáček, a každou mušli musíme vydrhnout a pak vytrhnout chlupatý provázek z prostředku, kterým byla přirostlá k trsu. Potom mušle znovu vymyjeme v další čisté vodě ve dřezu a necháme okapat. Ve velikém širokém kastrolu na olivovém oleji osmahneme pár nakrájenýc ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ KARBANÁTKY (i jako smažené kuličky).

INGREDIENCE: Asi 500 g vykostěné ryby- tuňák nebo treska mražená nebo i mražené rybí filé nebo i větší pstruh, velkou hrst petržele, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 velké lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru,1 citron, 1 rohlík, trochu hladké mouky, sůl, pepř, oliv.olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Mraženou rybu krátce povaříme v malém množství vody, čerstvou rybu necháme udělat na pekáči Crisp a malém množství oliv. oleje. Dáme do misky rozdrobený rohlík nebo 3 plátky bílého chleba a přilij ..

SPECIALITY RŮZNÉ | UTOPENCI ZA PÁR MINUT !

INGREDIENCE: 1 kg špekáčků, 6 lžic oleje, 2 lžíce obyč. hořčice, 12 lžic kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžíce octa, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky, 2 cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do kotlíku dáme olej a ostatní přísady. Necháme chvíli povařit. Mezitím oloupeme špekáčky a cibuli, oboje nakrájíme na kolečka. Pak to vmícháme do již připravené zálivky a je hotovo. Můžeme konzumovat v ještě teplém stavu, vynikající jsou i za studena. Dobrou chuť. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ZELENINVÍ UTOPENCI.

Vaše tipy na utopence jsou zajímavé, tak mě napadlo přispět i naší verzí této oblíbené pochoutky. Na utopence si připravíme klasický "okurkový" nálev z Deka /dle návodu/ do velké láhve dáme oloupané a rozpůlené utopence a přidáme spoustu cibule, feferonek a najemno nakrájeného bílého zelí. Můžeme přidat i trošku červené papriky - mleté, bobkový list,nové koření. Většinou je poměr utopenců a zeleniny 1/1. Takto jsem utopence začala připravovat pro svou sestru, která nemá ráda špekáčky, ale nalože ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KVĚTY ČERNÉHO BEZU A AKÁTU V PIVNÍM TĚSTĚ.

Vybereme krásné květenství, položíme je na papír a necháme několik minut ležet, aby mohl vylézt drobný hmyz. ZÁKLADNÍ RECEPT NA TĚSTÍČKO: 200g moky, 1 lžíce soli, 1/4 litru piva, minerální voda nebo víno, 2 celé vejce, 2 žloutky, 20až 30 květenství černého bezu nebo akátu, tuk nebo olej na smažení, práškový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: mouku smícháme se solí, tekutinu promícháme, přidáme celé vejce a žloutky. Dobře promísené těstíčko necháme 1 až 2 hodiny odpočinout-kynout. Pak se potáhn ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŠVÝCARSKÉ FONDUE.

INGREDIENCE: 400 g sýra Primátor, 1 stroužek česneku, 1/2 l bílého aromatického vína, 1 lžíce škrobové moučky, 20 ml třešňovice, špetka mletého pepře, špetka muškátového oříšku, 1 chlebíčková veka. POSTUP PŘÍPRAVY: Misku, ve které budeme připravovat sýrovou taveninu, vytřeme rozetřeným česnekem, nalijeme do ní bílé víno a zahřejeme až skoro k varu. Za stálého míchání přidáváme na drobné kostičky rozkrájený nebo rozstrouhaný sýr a necháme ho v horkém víně roztavit. Potom přidáme v nepatrném množs ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PROVENSÁLSKÁ PIZZA.

INGREDIENCE: Těsto: 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 20 g droždí, trochu soli, 4 lžíce oleje nebo rozehřátého rostlinného tuku, 2 vejce, 200 ml vody, špetka cukru. Náplň: několik lžic paprikového kečupu nebo rajčatového protlaku promíchaného se lžící hořčice, 2 cibule, 3 rajčata, sůl, 100 g uzeného masa, 2 papriky, 1 malý pórek, 150 g sýra Blaťácké zlato. POSTUP PŘÍPRAVY: Droždí rozmícháme s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Necháme ho vykynout a potom přidáme do mouky ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ROLÁDA OD JARKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: 6 celých vajec šleháme hodně dlouho ve šlehači. Pak přidáme 7 lžic cukru(ne vrchovaté) a ještě chvíli šleháme. Nakonec už jenom vmícháme 6 lžic kakaa.Vymažeme a vysypeme alobal, dáme ho na plech a na něj nalijeme těsto. Pečeme v dobře vyhřáté troubě(ne na dlouho jenom aby těsto ztuhlo-začne vonět). Pak překlopíme na mokrou utěrku, sundáme alobal, potřeme šlehačkou a svineme. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PROLOŽENÝ UTOPENEC.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené ostravské klobásy necháme vychladnout a pak je podélně nakrojíme. Vymažeme hořčicí,posypeme pepřem a do otvoru nakonec vložíme dlouhou bulharskou papriku. Spojíme párátkem. Vrstvy utopenců prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Zalijeme vychladlou zálivkou z octa, soli, pepře, bobkového listu a nového koření. Dáme aspoň na týden odležet do chladu. Toto je nejlepší bašta po velkém flámu. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz