Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | BOLOŇSKÁ PIZZA S MLETÝM MASEM.

INGREDIENCE: Těsto: 250 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 2 lžíce oleje, 150 ml mléka, 2 vejce, tuk na vymazání pekáčku. Náplň: 300 g mletého masa, 1 lžíce tuku, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml mléka, 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 1 malý pórek, 150 g tvrdého sýra, petrželka, POSTUP PŘÍPRAVY: Do hladké mouky vmícháme prášek do pečiva, sůl a olej. Přidáme mléko a vejce. Vypracujeme v míse hladké těsto, které rozválíme a upravíme do vymazané mísy nebo pekáčku. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MEDVĚDI TLAPY 1.

INGREDIENCE: 2 medvědí tlapy, 1/2 bílého vína, kůra z 1 citrónu, špetka zázvoru, 5 zrn pepře,1 cibule, 3 hřebíčky, 1 lžíce octa, 1/4 l vepřové krve, 10dkg hrachových lusků, 10dkg másla,1 lžíce mouky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Stažené oddělené medvědí tlapu důkladně umyjeme a spaříme. Potom na chodidlech odřízneme vazivové polštářky a očištěné tlapy dáme do kastrolu,zalijeme bílým vínem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, zázvor, pepř, osolíme a vše dusíme do změknutí.Na udušené nalijeme vepřovou k ..

SPECIALITY RŮZNÉ | Jezevec

INGREDIENCE: 2 kg zvěřiny z kýty nebo hřbetu,1-2 citróny, 1 l bílého vína,Sůl, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 zrn pepře, 1/4 l olivového oleje.POSTUP PŘÍPRAVY: Do hluboké mísy nalijeme víno, šťávu z citrónů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 2 až 4 dny očištěnou zvěřinua zatížíme, aby byla potopená. Po vyjmutí zvěřinu potřeme olejem a prudceopečeme za podlévání marinádou s kořením. Pečeni naporcujeme a polijemešťávou.Touto šťávou se polévá na talíři pouze zvěřina,nikoli příloha.P ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz