Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | JARČINA VELIKONOČNÍ NÁDIVKA VIII

INGREDIENCE: 1 kg uzené krkovice, strouhanka, vývar z masa, rozsekané kopřivy, sůl, majoránka, sádlo, hrubá mouka, 3 stroužky česneku, 20 vajec. POSTUP PŘÍPRAVY: Uvařené uzené maso nakrájíme na drobné kostičky. Do pěny rozmixujeme 20 vajec s hrstí majoránky. Přidáme 3 hrsti strouhanky, 4 naběračky vlažného vývaru z masa, 3 stružky česneku, hrst nasekaných kopřiv a nakrájené maso. Dle chuti osolíme, popřípadě ještě zahustíme strouhankou. Směs vylijeme na sádlem vymazaný a hrubou moukou vysypaný ..

SPECIALITY RŮZNÉ | DOMÁCÍ UTOPENCI

INGREDIENCE: 1 balíček Deka (přípravek k nakládání okurek a zeleniny), porcelánový či kameninový hrnec o obsahu něco přes 2 litry (případně skleněná třílitrová láhev), 1,5 l vody, 0,5 l octa, 400-500 g cibule, asi 20 špekáčků, 8 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce moučkového cukru a 1/2 feferonky. POSTUP PŘÍPRAVY: Svaříme vodu s octem, vsypeme celý (nikdy nedělit na několik nálevů!) obsah 100 g balíčku Deka, povaříme asi 4 minuty a necháme chladnout. Špekáčky oloupeme, ro ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PIKANTNÍ UTOPENCI

INGREDIENCE Asi 15-20 buřtů, hodně cibule, 5 l sklenice, papriky, feferonky,  kyselé okurky. Ná nálev:  cukr 5 lžiček, sůl 2 lžičky, pepř celý 10 kuliček, nové koření 4 kuličky, bobkový list 10 kousků, hřebíček 4 ks, 3/4 l octa, 1 l vody, pepř bílý mletý. POSTUP PŘÍPRAVY: Nařízneme buřty, vložíme do sklenice, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, papriky, feferonky a okurky, zalijeme vlažným nálevem a necháme aspoň týden odležet ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VELIKONOČNÍ NÁDIVKA III.

INGREDIENCE: 100 g veky, 20 g másla, 50 g šunky, 70 g telecího nebo libového vepřového masa, 1 dl mléka, 1 vejce, jarní bylinky, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Veku nakrájíme na kostky a zvlhčíme mlékem. Žloutek utřeme se solí a máslem. Šunku drobně nakrájíme. Maso nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Do utřeného základu vmícháme veku, maso i se šťávou, drobně usekané jarní byliny, petrželku a tuhý sníh. V máslem vymazané ohnivzdorné misce pečeme. Při pečení poléváme mlékem. Nádivku podávám ..

SPECIALITY RŮZNÉ | VELKÁ ŽRANICE.

INGREDIENCE: Velká kachna, kuře, 500g uzeného masa, králík, slanina, 7 stroužků česneku, 1 lžička majoránky nebo tymiánu, 1 lžička směsi drcených pepřů nebo směsi na divočinu, sůl, 4 lžíce másla, olej, 1 l silného vývaru z kuřecích drubek a sušených hub. POSTUP PŘÍPRAVY: Vývar z drubek a sušených hub si připravíme den předem a vaříme tak dlouho, až maso změkne. Prolisujeme česnek a smícháme s přibližně stejným množstvím soli. Směsi vytřeme vnitřek kuřete a vložíme do něj uzené maso (buď vcelku ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ČORBA S MASOVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 1 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, petrželka, sůl, 30-40 g rýže a podle potřeby bud kyselý kvásek, šťáva z kysaného zelí, nebo ocet, několik snítek celerové nati, vonné bylinky, popřípadě 1-2 malé ostré papričky. Knedlíčky: 250 mletého telecího nebo mladého hovězího masa, 1 vejce, rohlík, 1 šálku mléka, sůl, pepř, petrželka, mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s vejcem a s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme sůl, pepř, petrželku a děláme knedlíčky velké jako vlašský o ..

SPECIALITY RŮZNÉ | KATALÁNSKÁ POLÉVKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na pánev dáme trochu oleje a do měkka podusíme jemně nakrájený celer a 5 šalotek, 100 g nasekané šunky, trochu květu, 1 bobkový list. Pak zalijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a vše nalijeme do silného vývaru. Mírné povaříme. V míse ušleháme 2 vejce a horkou polévkou zalijeme. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | POLSKÝ BIGOS.

INGREDIENCE: 250g libového vepřového bez kostí, 150g tučného bůčku, 150g uzené klobásy, 400g syrového a 400g kysaného zelí, 2 lžíce rajského protlaku, lžíce mouky, hrst sušených hub, 2 nakyslá jablka, 50g slaniny, 50g másla, cibule, sůl.POSTUP PŘIPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a rychle opečeme na rozpálené slanině. Čerstvé zelí jemně nakrouháme, zalijeme trochou vařící osolené vody. Přidáme je k masu a dusíme vše pod pokličkou. Když je maso a zelí skoro měkké, přidáme i zelí kysané. Maso vyjmem ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MĚLNICKÝ ŠNEKOVÝ SALÁT.

INGREDIENCE: 100g šneků, 50g nakládaných hříbků, 20g jader vlašských ořechů, cibule, 10g pažitky, 10g česneku, 30g oleje, 10g másla, trochu pepře, 1 bílek a listy hlávkového salátu. POSTUP PŘÍPRAVY: Konzervované šneky drobně nakrájíme, na malé kousky pokrájíme nakládané hříbky, ořechy, syrovou cibuli a vše ochutíme pepřem, se solí utřeným česnekem a pažitkou. Tuto směs podusíme na oleji s máslem. Studené podáváme na skleněné misce, zdobíme na tvrdo uvařeným bílkem a hlávkovým salátem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | UKRYTÉ PÁRKY.

INGREDIENCE: Tenké párky, vejce, tvrdý sýr.Těsto: 1 Hera, 500g poloh. mouky, sůl.Kvásek: 14 lžic mléka, 1 lžíce cukru, 50g kvasnic.POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si hladké těsto. Tenké párky podélně i příčně rozkrojíme a obalíme je těstem. Vzniknou jakési tyčinky, které dáme na plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova – asi 25 min. podáváme teplé i studené s tatarkou, kečupem, se zeleninovým salátem. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz