Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY RŮZNÉ | ITALSKÁ PASTA ASCIUTTA.

INGREDIENCE: 1 balíček špaget, sůl, voda, olej, 3 cibule, 6 stroužků česneku, 1 lžička dobromysli, 200 g rajčatového protlaku, 500 g ementálu. POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek dozlatova, přidáme dobromysl, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmažíme, zředíme vodou, osolíme a za častého míchání odvaříme na původní hustotu protlaku. Do omáčky dáme okapané špagety, promícháme a na talíři ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ŘECKÝ VAJEČNÝ KOLÁČ.

INGREDIECE: 6 dl mléka, 40g mandlí, 2 vejce, 250g mouky, 100g fíků, 100g rozinek, špetka muškátového oříšku, špetka soli, olej na osmažení, mletá skořice, 40g práškového cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Z prosáté mouky, vajec, soli, muškátového oříšku a mléka vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Do těsta zapracujeme pokrájené fíky, spařené, oloupané a pokrájené mandle a rozinky, vyválíme placku ve velikosti dortové formy, kterou v kastrole s rozpáleným olejem po obou stranách do růžova usmažíme. Vynd ..

SPECIALITY RŮZNÉ | UTOPENCI 3.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do pětilitrové láhve od okurek nebo do sklenic 0,7 l.2 kg méně tučných špekáčků, 1.75 kg cibule, 600 ml octa, 1250 ml vody, 5 polévkových lžic soli - 120g, 1/2 polévkové lžíce mletého černého pepře - 5g, 3/4 polévkové lžíce cukru - 10g, 1 polévková lžíce oleje, 3 bobkové listy, na špičku nože chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnou ..

SPECIALITY RŮZNÉ | PIJÁCKÁ SALÁMOVÁ SILÁŽ.

INGREDIENCE: na sklenici o obsahu 660g je potřeba asi – 500g oloupaného salámu (točený, kabanos, špekáčky apod.), 5 oloupaných rajčat (na chvíli ponořených do vřelé vody, potom se dobře loupají), na každou vrstvu špetka pepře a špetka soli, dále 2 cibule, 2 lžíce oleje, ve 3 vody rozmíchané 2 lžíce octa a 2 pecičky umělého sladidla. POSTUP PŘÍPRAVY: Z tohoto množství nalijeme do sklenice tolik, kolik si siláž vezme, což závisí i na tom, jak jsou rajčata šťavnatá a jak hodně vše namačkáme. Oloupa ..

SPECIALITY RŮZNÉ | MASÁKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 30g hub masáků (růžovek), 150g nivy, 3 brambory, 1 l smetany, 1 lžíce másla, pažitka, sůl, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY: Na kousky nakrájené houby povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Nastrouháme nivu, rozkvedláme ve smetaně trochu hl. mouky a vše vmícháme do polévky. Nakonec zjemníme máslem, osolíme a posypeme sekanou pažitkou. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | HOUBOVÉ PEČENÁČE.

INGREDIENCE: Houby, strouhanka, 3 vejce, cibule, olej na smažení. Nálev: 1 3 l vody, 1 l bílého vína, 1 l octa, 10 lžiček cukru, 6 lžiček soli, 4 ks nového koření, 2 bobkové listy, 3 ks hřebíčku, 1 lžíce hořčičného semínka. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady nálevu vaříme asi 5 minut. Houby obalíme ve strouhance, vejci a opět ve strouhance a opečeme dohněda. Do sklenice nebo kameninového hrnce postupně naskládáme houby a cibuli, vrstvy střídáme. Zalijeme nálevem. Za 4 dny můžeme konzumovat. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | BUSCHETTA AL POMODORO (Italská topinka s rajčetem).

INGREDIENCE: 2 krajíce tmavého chleba, 4 zralá rajčata nakrájená na kostky a zbavená semínek, 3 stroužky rozetřeného česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 šálku nasekaných lístků bazalky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Promícháme rajčata s bazalkou. Osmáhneme chleba dohněda. Natřeme česnek na teplý chléb. Naložíme na chleba rajčatovou směs a pokapeme olivovým olejem. ..

SPECIALITY RŮZNÉ | RYBÍ KARBANÁTKY (i jako smažené kuličky).

INGREDIENCE: Asi 500 g vykostěné ryby- tuňák nebo treska mražená nebo i mražené rybí filé nebo i větší pstruh, velkou hrst petržele, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 velké lžíce strouhaného parmazánu nebo jiného tvrdého sýru,1 citron, 1 rohlík, trochu hladké mouky, sůl, pepř, oliv.olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Mraženou rybu krátce povaříme v malém množství vody, čerstvou rybu necháme udělat na pekáči Crisp a malém množství oliv. oleje. Dáme do misky rozdrobený rohlík nebo 3 plátky bílého chleba a přilij ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ČERNÉ MUŠLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Koupíme černé mušle – počítejme, že z 1 kg vyjdou asi 3 porce, tj. na 6 porcí potřebujeme 2 kg. Mytí je velmi pracné a zdlouhavé. Výsledek je však skvělý. Umyjeme je ve dřezu, alespoň ve třech vodách, pak vezmeme malý kartáček, a každou mušli musíme vydrhnout a pak vytrhnout chlupatý provázek z prostředku, kterým byla přirostlá k trsu. Potom mušle znovu vymyjeme v další čisté vodě ve dřezu a necháme okapat. Ve velikém širokém kastrolu na olivovém oleji osmahneme pár nakrájenýc ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ZELENINVÍ UTOPENCI.

Vaše tipy na utopence jsou zajímavé, tak mě napadlo přispět i naší verzí této oblíbené pochoutky. Na utopence si připravíme klasický "okurkový" nálev z Deka /dle návodu/ do velké láhve dáme oloupané a rozpůlené utopence a přidáme spoustu cibule, feferonek a najemno nakrájeného bílého zelí. Můžeme přidat i trošku červené papriky - mleté, bobkový list,nové koření. Většinou je poměr utopenců a zeleniny 1/1. Takto jsem utopence začala připravovat pro svou sestru, která nemá ráda špekáčky, ale nalože ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz