INGREDIENCE: 1 lžička oleje, 120 g pohanky, 120 g na kostičky nakrájené cibule, 240 g nadrobno nakrájených hub, 1,5 dl červeného vína, 1,5 dl bujónu, 120 g vlašských ořechů, 240 g špenátu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička šalvěje, sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Troubu předehřejeme na 190 °C. Na pekáči rozpálíme olej a 2-3 minuty restujeme pohanku. Přidáme cibuli a houby a restujeme ještě několik minut. Přilijeme víno a bujón a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme 20 minut mírně vařit. Ořechy ..
INGREDIENCE: 600g čerstvých Klobouků václavek, 60g másla, 60g cibule, 3strouiky česneku, sůl, půl lžičky jemně rozsekaného kmínu, 70g sladké mleté papriky, 40g hladké mouky4 dl světlého vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostky masoxu a 3 lžíce rajčatového kečupu.POSTU PŘÍPRAVY: Kloboučky václavek krátce spaříme horkou vodou a nakrájíme na menší kousky. V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a rozsekaný česnek, přidáme pokrájené václavky, osolíme, okořeníme a dusíme ..
INGREDIENCE: 3 lžíce sádla, 1-2 cibule, 600g koňského masa, sůl, 2 stroužky česneku, mletý pepř, kmín, krajíček tvrdého chleba na zahuštění, sladká mletá paprika.POSTUP PŘÍPRAVY: Na dvou lžících sádla osmažíme dožluta nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a ze všech stran necháme opéci, až zešedne. Pak maso osolíme, přidáme rozetřený česnek, pepř, kmín, sběračku horké vody a dusíme doměkka; podle jakosti masa dusíme dvě až čtyři hodiny. Potom maso vybereme, omáčku přecedíme ..
INGREDIENCE: 350g točeného nebo jiného měkkého salámu, 5 lžic sádla, 2 cibule, 2 stroužky česneku, sladká mletá paprika, kmín, 1 lžíce hladké mouky (nebo lžíce paprikové omáčky v prášku), 5 paprik, kečup, pažitka, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na plátky nebo na kostky nakrájený salám, necháme osmahnout, přidáme sladkou mletou papriku, kmín, zaprášíme moukou nebo přidáme lžíci paprikové omáčky v prášku, podlijeme vřelou vodou nebo vývarem, povař ..
INGREDIENCE: Zpravidla stačí, když guláš z konzervy prohřejeme. Chceme-li však chuť guláše zlepšit a současně získat více šťávy, připravujeme jej takto: 1 gulášová konzerva, sádlo z konzervy, ½ menší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru, sůl, 1/4 l kysané smetany a 2 lžíce rajčatového protlaku.POSTUP PŘÍPRAVY: V kastrolu rozehřejeme sádlo z konzervy a osmažíme na něm do světležluta půlku drobné nakrájené menší cibule. Potom přidáme mletou sladkou paprik ..
INGREDIENCE: 1 gulášová konzerva, 1 cibule, 30g sádla nebo tuku z konzervy, 400g rajčat (šálek kysané smetany, 1 sterilovaná okurka).POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, pak přidáme omytá na plátky nakrájená rajčata a necháme chvíli dusit, aby se vydusila přebytečná voda. Potom přidáme guláš z konzervy a prohřejeme. Nebo na sádle osmahneme cibuli, přidáme guláš, a když je prohřátý, zalijeme šálkem kysané smetany s pokrájenou sterilovanou okurkou. Padáváme s chlebem. ..
INGREDIENCE: 30d g vuřtů nebo točeného salámu, 50g slaniny, 1-2 cibule, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 3 dl vývaru z masoxu, sůl, mletý pepř, 2 papriky, 3 tvrdší rajčata.POSTUP PŘÍPRAVY: Na drobně nakrájené rozškvařené slanině zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme mletou paprikou, k tomu přidáme oloupané na kostky nakrájené vuřty a rychle je opečeme. Pak vše zaprášíme moukou, trochu osmahneme, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme a krátce povaříme. Nyní k vuřtům přidáme oči ..
INGREDIENCE: 300g špekáčků, 50g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžičky sladké mleté papriky, sůl, mletý pepř, vývarz ½ kostky masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, ¼ l kávové smetany, 1 lžíce hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu nadrobno nakrájíme, rozškvaříme, přidáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, po zpěnění vmícháme a opečeme oloupané a na kolečka nakrájené špekáčky, zasypeme je mletou paprikou, osolíme, opepříme, promícháme, aby se paprika dobře rozpustila v tuku a hned zali ..
INGREDIENCE: 1 konzerva turistického guláše, 1 lžíce sádla 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, 4 dl vývaru z masoxu nebo vody.,feferonky, 1 sterilovaná okurka, sůl, polévkové koření.POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme mletou sladkou papriku, vmícháme kečup, osmahneme, podlijeme vývarem nebo vodou a krátce povaříme. Potom přidáme obsah konzervy a drobně rozsekané feferonky. Vše zamícháme a dobře prohřejeme. Nakonec vmícháme sterilovanou okurku nakrájenou na nudličky: Podle potřeby dochut ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 4 lžíce sádla, 2 cibule, 1/2 masoxové kostky, kmín, sůl, 1/8 l smetany (nebo mléka), 2-3 lžíce hladké mouky, 4 vuřty, 1 lžička sladké mleté papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka, podusíme na třech lžících tuku - nejlépe na sádle, na kterém jsme předem osmažili drobně pokrájenou cibuli. Po osmažení je zalijeme vodou s masoxem tak, aby byly zpola potopeny, přidáme kmín, sůl a dusíme, až brambory změknou. Pak pokrm zahustíme smetanou, ve k ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA