Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ RŮZNÝ | ZELENINOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 600 g brambor, 400 g zelených paprik, 200 g rajčat 100 g cibule, 60 g oleje nebo rostlinného tuku, sůl, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájenou cibuli zpěníme na oleji na rostlinném tuku, přidáme proužky zelených paprik, podlijeme několika lžícemi vody a asi 10 minut dusíme. Potom přidáme oškrábané brambory rozkrájené na drobné kostičky, osolíme, opepříme a spolu s paprikami dodusíme doměkka. Před dokončením vmícháme plátky rajčat. Hotový pokrm posypeme sekanou pažitkou. Podáváme s chl ..

GULÁŠ RŮZNÝ | BIGOS (Polsko).

INGREDIENCE: 750 g kysaného zelí, 400 g hovězího masa, sůl, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky kmínu, 4 bobkové listy, 1 lžička majoránky, 2 cibule, hrst sušených hub, 200 g sádla, 400 g vepřového masa, 150 g škvarků, 1 papriková klobása. POSTUP PŘÍPRAVY: Propláchnuté zelí zalijeme vroucí vodou a přidáme na kousky krájené hovězí maso. Osolíme a vložíme všechno koření, nakrájenou cibuli a houby. Dusíme a přidáme sádlo. Občas podlijeme. Po několika hodinách dušení odstavíme a uložíme do chladu. Dal ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ

INGREDIENCE: 1 kg brambor, 4 vuřty, 2 cibule, 100 g tuku, 1/2 kostky masoxu, šálek vody, 1/8 l kyselé smetany, 40 g polohr. mouky, sul, papriku, kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti sladkou papriku, osmahneme, přidáme oloupané a na plátky nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou s rozpuštěným masoxem a dusíme. K téměř měkkým bramborům přimícháme oloupané a na plátky pokrájené vuřty,přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou, opatrně p ..

GULÁŠ RŮZNÝ | PLÁTENICKÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: Brambory, 1 buřt, sterilované fazolky, česnek, 1 cibule, ml. paprika, kmín, majoránka, rajský protlak, tuk, 1 lžíce hl. mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Syrové brambory nakrájíme na čtvrtky. Na tuku osmažíme cibulku do červena, přidáme trochu papriky, kmín, majoránku, lžíci protlaku a zalijeme vodou. Vložíme brambory a zvolna vaříme. Ještě nezměknou brambory, uděláme z másla mouky světlou jíšku a přidáme k základu. Sterilované fazolky nasekáme, nakrájíme buřt na kousky a vše přidáme k brambor ..

GULÁŠ RŮZNÝ | PRAVÝ GULÁŠ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na pustě se vaří v kotlíku, ale v kuchyni si ho připravíme v kastrolu. Pokrájíme maso na kostky - už jsme si řekli, že mohou být různé druhy masa, kližky, vnitřnosti, srdce, játra, a máme-li kousek vemínka, získáme požadovanou rosolovitost pravého guláše. Pak pod pokličkou osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a poprášíme ji lžičkou sladké červené papriky. Přidáme kostky masa a lehce je osmažíme. Potom přilijeme vodu nebo vývar - tolik, aby maso bylo zcela zakryté. Dáme dusit, kd ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z HUB A PAPRIK.

INGREDIENCE: 5 lžic sádla, 2 větší cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, kmín, talíř houbové směsi, kousek masoxu, 6 zelených paprik, 4 stroužky česneku, 1/8 l kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, (2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu).POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vmícháme mletou sladkou papriku, mírné osmahneme. Přidáme sůl, kmín a nakonec na větší kousky nakrájené houby. Podlijeme vřelou vodou, přidáme kousek kostky masoxu a dusíme. K houbám přidáme op ..

GULÁŠ RŮZNÝ | ZELENINOVÉ RAGÚ OBLOŽENÉ RÝŽI.

INGREDIENCE: 350 g žampionů, 200 g mrkve, 1 svazek jarní cibule, 1 stroužek česneku, 250 g dlouhozrnné rýže, 500 ml zeleninového vývaru, 50 g slaniny, 3 lžíce másla, 1/2 lžíce mouky, 125 ml bílého vína, 100 g mraženého hrášku, 2 lžíce kysané smetany, svazek petržele, sůl, .pepřPOSTUP PŘÍPRAVY: Houby a mrkev oloupeme. Cibulku očistíme, zelenou nať neodstraňujeme. Mrkev, žampiony i cibuli pokrájíme. Oloupeme česnek a nasekáme. Rýži propereme, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme asi 20 minut. Na pán ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KVĚTÁKOVÝ GULÁŠ S UZENINOU.

INGREDEINCE: 1 květák, sůl, pepř, sladká paprika, 1/2 l mléka, 2 cibule, 4 párky, 200 g měkkého, slámu, 4 lžíce másla, 3 lžíce polohrubé mouky, 150 g mraženého hrášku, 1 balení bramborové kaše v prášku, strouhaný muškátový oříšek, 1/2 svazku petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Květák očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky. Vaříme asi 10 minut ve 3/8 l vroucí osolené vody se 3 –4 lžícemi mléka. Potom jej dáme na síto okapat. Vývar z květáku zachytíme a odložíme si jej stranou. Cibule oloupeme a nakr ..

GULÁŠ RŮZNÝ | GULÁŠ Z KUŘECÍCH STEHEN S HRÁŠKEM.

INGREDIENCE: 4 kuřecí stehýnka, sůl, 40g slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, mletá paprika, lžička hladké mouky, l dl smetany, 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku, 300g čerstvého, zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 1 lžíce mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu rozškvaříme s olejem a zpěníme na ní. nakrájenou cibuli. Pak vložíme pokrájená a vykostěná kuřecí stehna, osolíme, osmahneme, přidáme papriku, podlijeme a dusíme. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zasmahneme a podlijeme. Když je m ..

GULÁŠ RŮZNÝ | KRAKONOŠOVY DRNY.

INGREDIENCE: 300 g kapusty, 4 vejce, 2 dl mléka, 100 g hrubé mouky, 1 palička česneku, 100 g sádla, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k těstíčku. Lijeme na rozehřátý lívanečník a pečeme dozlatova. Lívanečky získají zlatězelené mramorové zabarvení (jako skutečně travnaté drny). Servírujeme s našlehanou bramborovou kaší. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz