Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | SRBSKÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Osmahneme na oleji nadrobno nakrájený kousek cibulky, na ni přidáme na proužky nakrájené očištěné zelené papriky a plátky rajčat. Osolíme, opepříme, necháme chvíli podusit, pak zalijeme vejci rozšlehanými s vodou a solí. ..

VEJCE | ALŽÍRSKÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Celou zelenou papriku opražíme na horké plotně, pak ji oloupeme, zbavíme zrnéček, oloupáme 1 rajče a obojí jemně usekáme. Dáme do hrnečku s dvěma vejci, osolíme, opepříme a dobře ušleháme. Pak zpěníme na oleji kousek nakrájené cibulky, zalijeme ji obsahem hrnečku, omeletu zformujeme vidličkou a necháme ztuhnout. Hotovou přeložíme na polovinu, sesmekneme na talíř a přidáme hlávkový salát. ..

VEJCE | ANDALUSKÁ TORTILLA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Uchystáme si 10 vajec, rajčatový protlak, 2 papriky, citrón, olej, sůl a pepř. Nejprve uděláme ze 2 žloutků majonézu. Rajčatový protlak osolíme, opepříme, přidáme do něho na drobné kostičky nasekané 2 papriky a necháme chvíli podusit. Než vychladne, usmažíme z osmi vajec a dvou zbylých bílků osm tenkých omelet..Když máme připraveny omelety, přidáme do rajčatového protlaku majonézu, vymačkáme citrón, pečlivě promícháme a touto náplní spojíme vždy 2 omelety a máme andaluskou torti ..

VEJCE | VEJCE VE STUTDENÉ OMÁČCE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejdříve si připravíme omáčku: nakrájíme nadrobno 1 cibuli, na ni navršíme 1 lžíci hořčice, 2 lžíce oleje, 1 lžíci křenu, lžíci jemně sekané petrželky, 4 lžíce majonézy, 1/2 kávové lžičky práškového cukru, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z 1 citrónu. Všechno dobře promícháme. Zatím se nám uvařilo 10 vajec. Ochladíme je ve studené vodě, oloupeme a celá zalijeme vychlazenou omáčkou. Uděláme-li k tomu ještě rajčatový salát ozdobený lístky hlávkového salátu je to vynikající! ..

VEJCE | VEJCE V HNÍZDĚ.

POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme si stejné množství plátků bílé veky jako vajec. Na každý plátek potřený máslem navršíme osolený tuhý sníh, do jeho středu vložíme syrový žloutek a dáme zapéci do trouby. Přizdobíme sekanou pažitkou a podáváme s hlávkovým salátem. Obměna: před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem a ještě na okamžik dát do trouby. ..

VEJCE | VEJCE NA RAJČATECH S EMENTÁLEM.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme na plátky 1/4 kg rajčat, po obou stranách je na oleji osmažíme, posypeme nasekanou petrželkou a přikryté chvíli dusíme. Pak na ně opatrně rozklepneme 4 vejce na způsob ok, vedle sebe. Osolíme, posypeme rozstrouhaným ementálem, opepříme a několik minut zapékáme v horké troubě. ..

VEJCE | ŠUUNKOVÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmícháme 1 vejce s 1 lžící mléka, osolíme, nalijeme na pánev s rozpáleným olejem, posypeme 50g rozsekané šunky a necháme ztuhnout. Je to dobré s chlebem a lepší s bramborovou kaší a hlávkovým salátem. ..

VEJCE | OMELETA S HŘÍBKÝ

POSTUP PŘÍPRAVY: Hříbky nakrájíme na tenké plátky, osolíme, osmažíme, pak smícháme s ušlehanými vejci a vlijeme na pánev s horkým olejem. Tato omeleta posypaná sekanou petrželkou nebo koprem je znamenitá se smetanovou omáčkou. ..

VEJCE | VAJEČNÝ ŘÍZEK.

POSTUP PŘÍPRAVY: Na tento řízek stačí 1 vejce. Dno talíře posypeme lžící strouhanky, rozklepneme vejce, osolíme, opět posypeme strouhankou, přidáme lžíci mléka, dobře rozmícháme vidličkou a vlijeme na pánev, kde máme trochu cibulky osmažené naskleněno. Zformujeme vidličkou, aby řízek nebyl roztřepaný, a po obou stranách osmažíme. Nejlepší je s bramborovou kaší. ..

VEJCE | VAJEČNÁ PAŠTIKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně rozkrájenou cibulku osmahneme na oleji, rozdrobíme do ní 50g droždí a zahříváme, až se droždí rozpustí, zrůžoví a nakonec utvoří kůru. Zalijeme ji šálkem mléka, necháme rozvařit a přidáme 30g strouhanky. Ještě chvíli mícháme, pak odstavíme. Do vychladlé směsi přidáme 60g na kostky nakrájeného salámu a 4 natvrdo vařená a posekaná vejce. Dobře promícháme a mažeme na tmavý chléb. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz