VELIKONOČNÍ ČESKÉ VDOLKY (Recept z třicátých let minulého století)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 



POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 kg polohrubé mouky 1 žloutek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla nebo jiného omastku, z 30 g droždí kvásek, trochu soli a dle potřeby vlažného mléka se zpracuje dobře v tužší těsto. Když vykyne, vyndává se po kusech na vál, rozválí vždy asi na prst silně, vypichují větší sklenicí vdolky a ještě jednou zkynuté se smaží v másle, sádle nebo pekou na pomazaném plechu v troubě. Též se mohou v troubě opéci a zcela bledé rychle dosmažit v patentní pánvi. Upečené se mažou povidly a posypou buď tvarohem, nebo perníkem, anebo kropí hustou smetanou.

 



VELIKONOČNÍ ČESKÉ VDOLKY (Recept z třicátých let minulého století)    VELIKONOČNÍ ČESKÉ VDOLKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1425 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz