xkuchtik.cz

 

VELIKONOČNÍ ČESKÉ VDOLKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Na 1 kg polohrubé mouky 1 žloutek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce másla nebo jiného omastku, z 30 g droždí kvásek, trochu soli a dle potřeby vlažného mléka se zpracuje dobře v tužší těsto. Když vykyne, vyndává se po kusech na vál, rozválí vždy asi na prst silně, vypichují větší sklenicí vdolky a ještě jednou zkynuté se smaží v másle, sádle nebo pekou na pomazaném plechu v troubě. Též se mohou v troubě opéci a zcela bledé rychle dosmažit v patentní pánvi. Upečené se mažou povidly a posypou buď tvarohem, nebo perníkem, anebo kropí hustou smetanou.

 

 


Vloženo:25. 3. 2018  
http://www.xkuchtik.cz