Recepty na xkuchtik.cz

ZVĚŘINA SRNČÍ | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY.

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl.Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které rychle upečeme na másle nebo na sádle ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | PLACIČKY ZE SRNČÍ ZVĚŘINY

INGREDIENCE: 1/2kg srnčí zvěřiny, 1/2kg vepřového masa, 4 žemle, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 sardele, 10dkg másla, citrónová kůra, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěnou a odblaněnou zvěřinu rozemeleme se stejným množstvím vepřového masa. Přidáme namočené a vytlačené žemle, nastrouhanou cibuli, vejce, podle možností sardel nebo sardelovou pastu utřenou s máslem, trochu citrónové kůry, pepř a sůl. Vše promícháme a tvoříme tenké placičky asi jako dlaň velké, které ryc ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ PLEC PODLE PANÍ NADLESNÍ.

INGREDIENCE: 300 g srnčí plece (bez kostí), 50 g kořenové zeleniny (karotka, celer, petržel), 50 g libové slaniny, 75 g smetany 33%, 1 lžíce hladké mouky, 1 dl zelí, směs Hubert na zvěřinu (divoké koření), brusinkový kompot, 10 g másla, citrón na ozdobu, maliny. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí plec odkostíme a protáhneme proužky slaniny. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky. Vhodíme do kastrolu, přidáme máslo, nakrájenou zeleninu, cibuli a zlehka osmahneme. Přidáme koření a zastříkneme bílým vínem. Vlož ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KÝTA NA SMETANĚ II.

INGREDIENCE: 1 k srnčí kýty bez kosti, 50 g slaniny, 150 g oleje, 200 g kořenové zeleniny, 100 g cibule, 1 citrón, 200 hladké mouky, cukr, ocet, sůl, divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián), obyčejná hořčice, mléko, smetana. POSTUP PŘÍPRAVY: Vykostěnou kýtu odblaníme, vypereme, protkneme slaninou, osolíme a necháme asi hodinu odležet v chladničce. Na polovině tuku osmažíme dorůžova na kolečka nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou zeleninu. Zakapeme octem, přidáme d ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 100 g srnčího masa z kýty, plece nebo hřbetu, 100 g slaniny, sůl, 3 lžíce oleje, 2 cibule, šálek, nastrouhané kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 3 lžičky koření, 1lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso prošpikujeme částí slaniny, zbytek nakrájíme a s přidáním oleje rozškvaříme. Přidáme osolené maso a po všech stranách ho opečeme. Pak do tuku vsypeme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme nastrouhanou zeleninu a rovněž ji opečeme. Maso posypeme k ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ KOTLETY S CIBULOVOU KAŠÍ (Francouzská kuchyně).

INGREDIENCE: 1 kg srnčí zvěřiny (hřbetu), 100g slaniny, 150g uzeného jazyka, sůl, kořeni (5 zrn pepře, 5 bobulek jalovce), 1 l polévky, 50g šunky, 1/8 l smetan.Cibulové pyré: 8 menších cibulí, 1/8 kg másla, 50g šunky, 2 lžíce mouky, 1 l sladké smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety osolíme, protáhneme slaninou a uzeným jazykem a zvolna dusíme dobře přikryté (přidáme pepř a jalovec), podlité jednak šťávou z dušené zvěřiny, jednak dobrou polévkou. Měkké srovnáme mezi prkénka a zatížíme. Zatím šťávu, v n ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ SEKANÁ.

INGREDIENCE: 1,1 kg srnčí zvěřiny, 500g vepřového masa, 250g uzeného masa, 1 houska, 3-4 sardele, 3 vejce míchaná, 1 syrové vejce, sůl, zázvor, hřebíček, jalovec, 2 cibule, 100g másla, 100g slaniny, kořenová zelenina, cibulky, 2 dl červeného nebo bílého vina.POSTUP PŘÍPRAVY: Zvěřinu velmi jemně umeleme, přidáme ve vodě namočenou a vymačkanou housku, utřené sardele, vejce, osolíme, okořeníme mírně zázvorem, jalovcem a hřebíčkem. Z propracované hmoty uděláme podlouhlou šišku, uprostřed, podél i ko ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | PŘÍRODNÍ SRNČÍ KÝTA.

INGREDIENCE: 800 g srnčí kýty, sůl, 160 g slaniny, 100 g másla, 100 g cibule; 100 g šunky, kořenová zelenina, mletý pepř, 2 zrnka jalovce, vývar, 1 dl červeného vlna, pomeranč, na jíšku máslo a hladkou mouku.POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí kýtu odblaníme, vykostíme, osolíme a protáhneme slaninou. Cibuli, celer, petržel, mrkev a šunku nakrájíme a osmažíme na másle a na slanině s pepřem a několika zrnky jalovce. Do toho vložíme připravenou kýtu, rychle opečeme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 1 h ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | DUŠENÁ SRNČÍ KÝTA (Polsko).

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty, 1 l kyselé smetany, 1 l červeného vína, 100 g másla, 50g hladké mouky, 3 kostky cukru, 1 cibule, 12 šalotek, sůl, mletý pepř a několik hřebíčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájených celerů, 2 stroužků česneku, 3 stonků petrželky, malého bobkového listu, několika zrnek pepře a několika hř ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | SRNČÍ HŘBET SE SMETANOVOU OMÁČKOU (Rumunsko).

INGREDIENCE: 800 g srnčího hřbetu, 60 g slaniny, 100 g másla, 1 l smetany, malý kousek celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 větší cibule, 2 citróny, 1 lžíce hladké mouky, sůl, špetka tymiánu, 1 bobkový list, pepř, 1 lžíce bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí hřbet odblaníme a prošpikujeme slaninou. V kastrole osmažíme na části másla kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli. Pak vložíme do pekáče připravený osolený srnčí hřbet a všechno koření, citrónovou šťávu, mírně podlijeme, srnčí h~bet přikryjeme a ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz