Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | RUSKÁ „UCHA“

INGREDIENCE: 1 1/2 l vody, 1 kg ryb (například candát, okoun), 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny (celer,petržel), 1 pór, sůl, 2 bílky. POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby vykucháme, zbavíme žáber, ale neoškrabujeme ze šupin. V hrnci je zalijeme studenou vodou, přidáme drobně rozkrájenou zeleninu, osolíme, přivedeme do varu a na mírném plameni hodinu vaříme. Vývar přecedíme. Můžeme ho také vyčistit bílky, s nimiž necháme polévku pod pokličkou dvakrát či třikrát přejit var: (Podle původních ruských předpisů s ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA SE SÝROVÝMI NOČKY.

INGREDIENCE: 70 g řídkých kostí, 40 g polévkové zeleniny, sůl, 5 g hladké mouky, 5 g másla. Sýrové nočky: 5 g másla, 1 vejce, 10 g tvrdého sýra, mléko a strouhanka dle potřeby, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nasucho opraženou mouku zředíme vývarem z kostí a zeleniny, osolíme a povaříme. Do přecezené zaváříme nočky a do hotové přidáme čerstvé máslo. Příprava nočků: Máslo utřeme s vejcem, přidáme strouhaný sýr, strouhanku, sekanou petrželku a podle potřeby mléko. Lžičkou vykrajujeme nočky a zavářím ..

POLÉVKA RŮZNÁ | SÝROVÝ BUJÓN.

INGREDIENCE: 4 lžíce strouhaného sýra (gouda, ementál apod.), 2 dl sladké smetany, 4 čerstvé žloutky, 1 l silného vývaru z hovězího masa, sůl, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí vývar připravíme z předního hovězího masa, z kostí nebo z hovězího bujónu v kostce. Na 1 l potřebujeme kostky dvě. Do polévkové mísy nastrouháme sýr, zalijeme ho smetanou a přidáme žloutky. Dbáme, aby se neroztekly. Vše zalijeme vařícím bujónem a posypeme jemně nakrájenou petrželkou. Podáváme při slavnostních příl ..

POLÉVKA RŮZNÁ | ČESNEKAČKA (VODĚNKA).

POSTUP PŘÍPRAVY: 5 kousku česneku, utřít v soli, nebo rozmáčknout nožem a nakrájet na jemno, trochu pepře, trochu mletého kmínu, půl lžičky sádla, vývar z poloviny masoxu na zalití. Chleba na kostky opečeme na sádle. Všechno dáme na talíř a zalijeme vývarem a dochutíme. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KMÍNOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250 g kostí, 70 g tuku, 40 g kmínu, 70 g hladké mouky, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kosti opereme, očistíme a ve vodě uvaříme. Vývar z kostí procedíme, kmín osmažíme na másle a když začne odskakovat od dna, přisypeme mouku a opražíme dožluta. Jíšku zředíme vychlazeným vývarem, polévku povaříme a procedíme. Polévku nalijeme do polévkové mísy. K polévce podáváme chléb nebo topinky. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | PŮLNOČNÍ POLÉVKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 200g míchaného mletého masa zašleháme 1 žloutek a přidáme 2 lžíce strouhanky, vše důkladně promícháme. Přidáme sůl a pepř. Z této směsi zformujeme malé úhledné nočky. Očistíme 400g pórku a nakrájíme na kolečka. Nočky z mletého masa vložíme společně s pórkem do 2 lžic rozehřátého másla. Po 5 minutách podlijeme vodou a ještě chvilku pod pokličkou dusíme. Mezitím smícháme 2 litry studené vody s 250g sladké smetany a 3 sáčky krémové žampiónové polévky a necháme přejít varem. Podl ..

POLÉVKA RŮZNÁ | KAPŘÍ POLÉVKA S HOUBAMI.

INGREDIENCE: 250 g kapřího masa, 120 g másla, 40 g cibule, 150 g čerstvých žampionů nebo přiměřené množství hub sušených, sůl, mletý pepř, kmín, zelená petrželka, 40 g hladké mouky, litr rybího vývaru, 20 cl sladké smetany, 6 lžic přírodního bílého vína. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí maso osolíme, opečeme na polovině másla, vykostíme a nakrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme oloupanou a nadrobno nasekanou cibuli a jemně nasekanou petrželku, přidáme na plátky nakrájené očištěné houby, osolíme, ope ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA III.

INGREDIENCE: Hlava, ocas a třeba další kousky z kapra, mlíčí nebo i jikry, máslo, hladká mouka,celý pepř,celé nové koření, sůl, masox, celer, mrkev, pastinák nebo petržel, cibule. POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme hlavu, ocas a kousky ryb, celou cibuli, pár kuliček celého pepře a nového koření, osolíme. Vaříme až je ryba měkká, scedíme. Do vývaru vložíme nadrobno nakrájenou zeleninu a vaříme do měkka. Potom zavaříme připravenou jíškou, vložíme obranou rybu a na másle osmažené mlíčí a jikry. Nakon ..

POLÉVKA RŮZNÁ | RYBÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1,5 l vody, kapří hlava bez žáber a ocasu, jikry a mlíčí, 100 g kořenové zeleniny, 30 g cibule, 20 g másla, 1 bobkový list, trochu tymiánu, 5 zrnek celého pepře, lžíce octa, na jíšku 60 g másla a 60 g hladké mouky, na zjemnění 1/8 l mléka, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpůlenou kapří hlavu a ocasní partii očistíme a omyjeme a v osolené vodě s octem a kořením povaříme asi půl hodiny a procedíme. Připravíme si světlou jíšku a za stálého míchání ji postupně podléváme procezeným vývar ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 2 hlavy z kapra, 2 porce z ocasu, 2 cibulky, 1 lžičky pepře, 1 bobkový list, 1 sáčku zmrazené kořenové zeleniny, malá konzervička sterilovaného hrášku nebo 3 lžíce zmrazeného, mlíčí a jikry z ryby, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka muškátového květu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z kapřích hlav odstraníme žábry a oči, omyjeme je a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, pokrájenou cibuli a sůl a vaříme asi 20 minut. Pak hlavy vyndáme a vývar scedíme a necháme v teple. V hrnci roze ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz