Recepty na xkuchtik.cz

GULÁŠ HOVĚZÍ | KOTLÍKOVÝ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 40 g tuku, 40 g slaniny, 1 větší cibule 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, kmín, 400 g brambor, 2 rajčata, 2 papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso opereme a nakrájíme na kostky. Tuk a nakrájenou staninu rozpustíme přidáme očištěnou nakrájenou cibuli necháme ji zpěnit. Přidáme sladkou paprika, maso, sůl, mletý pepř, utlučený kmín a přikryté dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme na kos ..

POLÉVKA DRŮBEŽÍ | Kuřecí vývar s domácími nudlemi

INGREDIENCE: 400 g kuřete, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, petrželka, sůl, pepř.Nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka. Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a nech ..

GULÁŠ HOVĚZÍ | SRBSKÝ HOVĚZÍ GULÁŠ.

INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 50g másla, 2 cibule, 1 lžička mouky, 2 lžíce oleje, 3 papriky, 3 rajčata, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené osolené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, necháme je vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a dusíme. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme utřený česnek, oloupané pokrájené papriky a rajčata, necháme je chvilku ve vlastní šťávě podusit a přidáme k ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VEPŘOVÝ BŮČEK S MRKVÍ.

INGREDIENCE: : 600g bůčku, 6 mrkví, cibuli, 60 g sádla, petrželku, 2 lžíce polohrubé mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibulku zpěněnou v sádle. Osolíme a okmínujeme. Dusíme je asi 3/4 hodiny, podle potřeby podléváme. Pak k masu přidáme mrkev nakrájenou na silnější nudle, ještě podlijeme a dusíme, až jsou maso i mrkev měkké. Zaprášíme moukou, necháme vydusit, znovu mírně podlijeme, povaříme a zasypeme sekanou petrželkou. Podáváme s bramborami. ..

PŘEDKRMY | LANČMÍT V ALOBALU.

INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 2 vejce, 150 g tvrdého sýra, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lančmít nakrájíme na osm koleček. Vždy dvě kolečka slepíme směsi ze strouhaného sýra, rozsekané petrželky, vajec a česneku utřeného se solí. Slepená kolečka položíme na plátky slaniny rozprostřené na alobalovém listu a na každé položíme půlku rajčete. Každé kolečko pečlivě uzavřeme a pečeme v troubě nebo na grilu 15-20 minut. ..

VEJCE | VEJCE S KARI OMÁČKOU.

INGREDIECE: 8vajec, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 30gčerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, po 1 lžičce ml. koriandru a kmínu, 3 lžíce kari špetka chilli, 250g pasírovaných rajčat, 150 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany, 1 malý květák, sůl, 100g cukrového hrášku, 1 lžíce másla, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dáme do vody a 8 minut je vaříme. Prudce je ochladíme a oloupeme. Podélně je rozpůlíme. Cibuli s česnekem drobně nasekáme. Zázvor nakrouháme na nudličky. V pánvi rozpálím ..

MASO UZENÉ | UZENÉ MASO S KŘENOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 600 g uzeného masa, 1 cibule, několik kuliček pepře, 50 g másla, 2 dl smetany, 20 g mandli, ocet, cukr, 100 g křenu, 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso opereme ve vlažné vodě a dáme vařit do vroucí vody tak, aby bylo jen mírně potopené. Přidáme cibuli, několik kuliček pepře a zvolna vaříme do měkka. Když je maso. měkké, vyjmeme je z vývaru a po krátkém zchladnutí zbavíme kostí. Na 30 g másla osmahneme mouku, zalijeme trochou vývaru a rozšleháme. Zvolna vaříme 30 minut, po ..

BRAMBORY | ZAPEČENÉ BRAMBORY SE SMETANOU.

INGREDIENCE: 800g brambor, 250g tvrdého sýra, 100g šunky nebo šunkového salámu, 1/8 l smetany (podle chuti sladkou nebo zakysanou), 60g másla, sůl, ml. pepř, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupemeje a nakrájíme na tenké plátky. Mísu a z varného skla vymažeme máslem. Do mísy klademe1/3 brambor, ty posolíme a opepříme, posypeme 1 nastrouhaného sýra, pokapeme 1 smetany a pokryjeme 1 na kostičky nakrájeného salámu. Na tuto vrstvu opět dáme druhou tř ..

DRŮBEŽ HUSA | NADÍVANÁ HUSA NA ŘECKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 1 očištěná vykuchaná husa, 600 g jedlých kaštanů, 200 g hovězího masa,200 g vepřového masa, 200 g telecího masa, 100 g loupaných mandlí 100 g cibule, 150g sádla, husí játra, husí žaludek, 5 menších jablk, 3 citróny, špetka mleté skořice, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný, dobře vypraný žaludek a husí játra podusíme. Hovězí, vepřové i telecí maso semeleme na masovém strojku a dáme dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku. Po 15 minutách přidáme oloupané pečené kaštany, os ..

TĚSTOVINY | ŠPAGETY ZAPEČENÉ S UZENÝM MASEM A ZELENINOU.

INGREDIENCE: 300g špaget, sůl, 200g vařeného uzeného masa, kousek mrkve, celeru, brokolice a pórku, olej, strouhanka, 3 vejce, 1 l mléka, 50g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme a necháme dobře odkapat, uzené maso nakrájíme na kostičky. Mrkev , celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, pórek nakrájíme na tenká kolečka a vše promícháme se špagetami, s masem a olejem. Směs vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací misky a prohřejeme v troubě, po chvilce ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz