INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 40 g tuku, 40 g slaniny, 1 větší cibule 1 lžička sladké papriky, sůl, pepř, kmín, 400 g brambor, 2 rajčata, 2 papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Hovězí maso opereme a nakrájíme na kostky. Tuk a nakrájenou staninu rozpustíme přidáme očištěnou nakrájenou cibuli necháme ji zpěnit. Přidáme sladkou paprika, maso, sůl, mletý pepř, utlučený kmín a přikryté dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso měkké, přidáme na kos ..
INGREDIENCE: 400 g kuřete, 2 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celer, 1 cibule, petrželka, sůl, pepř.Nudle: 1 vejce, 4 lžíce hrubé mouky, špetka soli POSTUP PŘÍPRAVY: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme do měkka. Mezitím si připravíme domácí nudle: mouku prosijeme na vál, přidáme vejce, 1 lžíci vody a špetku soli. Vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a nech ..
INGREDIENCE: 500g hovězího masa, 50g másla, 2 cibule, 1 lžička mouky, 2 lžíce oleje, 3 papriky, 3 rajčata, česnek.POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme na kostky nakrájené osolené maso, osmahneme, zaprášíme paprikou, podlijeme a dusíme. Když je maso poloměkké, necháme je vysmahnout, zaprášíme moukou, podlijeme a dusíme. Na pánev s rozpáleným olejem vložíme utřený česnek, oloupané pokrájené papriky a rajčata, necháme je chvilku ve vlastní šťávě podusit a přidáme k ..
INGREDIENCE: : 600g bůčku, 6 mrkví, cibuli, 60 g sádla, petrželku, 2 lžíce polohrubé mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibulku zpěněnou v sádle. Osolíme a okmínujeme. Dusíme je asi 3/4 hodiny, podle potřeby podléváme. Pak k masu přidáme mrkev nakrájenou na silnější nudle, ještě podlijeme a dusíme, až jsou maso i mrkev měkké. Zaprášíme moukou, necháme vydusit, znovu mírně podlijeme, povaříme a zasypeme sekanou petrželkou. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 2 vejce, 150 g tvrdého sýra, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 100 g slaniny, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Lančmít nakrájíme na osm koleček. Vždy dvě kolečka slepíme směsi ze strouhaného sýra, rozsekané petrželky, vajec a česneku utřeného se solí. Slepená kolečka položíme na plátky slaniny rozprostřené na alobalovém listu a na každé položíme půlku rajčete. Každé kolečko pečlivě uzavřeme a pečeme v troubě nebo na grilu 15-20 minut. ..
INGREDIECE: 8vajec, 1 stroužek česneku, 2 cibule, 30gčerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje, po 1 lžičce ml. koriandru a kmínu, 3 lžíce kari špetka chilli, 250g pasírovaných rajčat, 150 ml zeleninového vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce kysané smetany, 1 malý květák, sůl, 100g cukrového hrášku, 1 lžíce másla, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce dáme do vody a 8 minut je vaříme. Prudce je ochladíme a oloupeme. Podélně je rozpůlíme. Cibuli s česnekem drobně nasekáme. Zázvor nakrouháme na nudličky. V pánvi rozpálím ..
INGREDIENCE: 600 g uzeného masa, 1 cibule, několik kuliček pepře, 50 g másla, 2 dl smetany, 20 g mandli, ocet, cukr, 100 g křenu, 40 g hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Uzené maso opereme ve vlažné vodě a dáme vařit do vroucí vody tak, aby bylo jen mírně potopené. Přidáme cibuli, několik kuliček pepře a zvolna vaříme do měkka. Když je maso. měkké, vyjmeme je z vývaru a po krátkém zchladnutí zbavíme kostí. Na 30 g másla osmahneme mouku, zalijeme trochou vývaru a rozšleháme. Zvolna vaříme 30 minut, po ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 250g tvrdého sýra, 100g šunky nebo šunkového salámu, 1/8 l smetany (podle chuti sladkou nebo zakysanou), 60g másla, sůl, ml. pepř, pažitka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vychladnout, oloupemeje a nakrájíme na tenké plátky. Mísu a z varného skla vymažeme máslem. Do mísy klademe1/3 brambor, ty posolíme a opepříme, posypeme 1 nastrouhaného sýra, pokapeme 1 smetany a pokryjeme 1 na kostičky nakrájeného salámu. Na tuto vrstvu opět dáme druhou tř ..
INGREDIENCE: 1 očištěná vykuchaná husa, 600 g jedlých kaštanů, 200 g hovězího masa,200 g vepřového masa, 200 g telecího masa, 100 g loupaných mandlí 100 g cibule, 150g sádla, husí játra, husí žaludek, 5 menších jablk, 3 citróny, špetka mleté skořice, podle chuti sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaný, dobře vypraný žaludek a husí játra podusíme. Hovězí, vepřové i telecí maso semeleme na masovém strojku a dáme dusit na osmaženou drobně nakrájenou cibulku. Po 15 minutách přidáme oloupané pečené kaštany, os ..
INGREDIENCE: 300g špaget, sůl, 200g vařeného uzeného masa, kousek mrkve, celeru, brokolice a pórku, olej, strouhanka, 3 vejce, 1 l mléka, 50g tvrdého sýra.POSTUP PŘÍPRAVY: Špagety uvaříme, scedíme a necháme dobře odkapat, uzené maso nakrájíme na kostičky. Mrkev , celer a brokolici uvaříme doměkka a nakrájíme na kousky, pórek nakrájíme na tenká kolečka a vše promícháme se špagetami, s masem a olejem. Směs vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací misky a prohřejeme v troubě, po chvilce ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA