INGREDIENCE: 1 kg uzené žebro, 3/4 kg kyselého zelí, kmín, celý pepř, nové koření, bobkový list, karpatský bujon, cibule, česnek, hladká mouka, sladká smetana, majoránka, zemáky(brambory). POSTUP PŘÍPRAVY: Do 5 litrového hrnce(vařím více, protože rozdávám rodičům + dětem)dáme vařit uzené žebro,popř.uzené špice atd.Přidáme, pokrájené kyselé zelí,pokrájenou cibuli a nasekané 2 stroužky česneku.Dále přídáme cca 3 bobkové listy, 6 - 8 kuliček nového koření a pepře, lžičku kmínu,kostku karpatského ..
INGREDIENCE: 400g ořezu z kapra, 200g rybích vnitřností, 150g kořenové zeleniny, 1 menší cibule, sůl, divoké koření, 100g žlutého hrachu, 100g smetany ke šlehání, 50g másla, žemle na opečení. POSTUP PŘÍPRAVY: Ořez z kapra povaříme v osolené vodě s divokým kořením, v jiné nádobě uvaříme rybí vnitřnosti. Oba vývary scedíme a rozmixujeme v nich uvařený hrách. Vložíme pokrájenou kořenovou zeleninu opečenou na másle, pokrájené rybí vnitřnosti a obrané maso z ořezu. Krátce povaříme a zjemníme smetan ..
INGREDIENCE: 1 kg různých druhů ryb, 4 stroužky česneku, 160g cibule, 4 brambory. 2 bílé části pórku, bobkový list, fenykl, tymián, petrželka, 2 dl bílého vína, 2 dl olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, šafrán, 2 tenké plátky bílého tvrdého chleba. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné ryby pokrájíme na porce, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli a brambory pokrájíme na kolečka. Do hrnce vložíme koření, ryby brambory, česnek, cibuli a kolečka pórku, přidáme drobně nasekanou petrželku ..
INGREDIENCE: 250 g čočky, 750 ml vody, bobkový list, bujón, syrová brambora, 5 sušených švestek, sušené hřiby, cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky polohrubé mouky, 500 ml mléka, šálek šlehačky ,polévkové koření, sůl, práškový cukr, černý mletý pepř, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vsypeme do 3/4 l vody, přidáme bobkový list, bujón, na kostky pokrájenou bramboru, 5 sušených švestek a sušené hřiby. Vše společně uvaříme. Odstavíme a uděláme jíšku – nakrájíme cibuli, přidáme česnek a polohrubou mouk ..
INGREDIENCE: 500 g odřezků z ryb, 1 cibule, 100 g kořenové zeleniny, 40 g přepuštěného másla, 2 vejce, 70 g krupice, libeček, celerová nať, kopr, zelená petrželka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rybí odřezky vaříme zvolna v osolené vodě spolu s cibulí a svazkem zelených bylinek. Do scezeného vývaru pak zaváříme krupicové noky připravené z osmažené zeleniny, vejce, krupice a soli. Těsně před podáním přidáme nasekanou petrželovou nať. ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 100 g tučného sýra, sůl, (drobení z 1 vejce, 80 g hrubé mouky), petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravíme drobení a necháme je uschnout na utěrce. Do osoleného vařícího mléka zavaříme drobení a asi pět minut povaříme. Pak přidáme strouhaný sýr a jemně usekanou petrželku. ..
INGREDIENCE: 250 g petržele, 250 g celeru, 3 jablka, 30 g másla, 1 l zeleninového vývaru, 1/2 lžičky sušené šalvěje, 150 ml šlehačky, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, petržel a jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Orestujeme dozlatova na másle, přilijeme a dochutíme šalvějí, solí a pepřem. Zjemníme šlehačkou. ..
INGREDIENCE: 2 l vod, 1 l kyselé smetany, 1 velká cibule, 3 lžíce hladké mouky , 2 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 6 brambor, 2 lžíce octa, 2 lžíce sterilovaného kopru (nebo svazeček čerstvého, jemně nakrájeného), 1 lžičky drceného kmínu, 1 kostka masoxu, sůl, 4 čerstvá vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Olej a máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji, vmícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme masox, kmín a necháme povařit. Pak přidáme na kostičky na ..
INGREDIENCE: 1 l mléka, 1 l vody, 250 g banánů, 30-40 g bramborové moučky, 1 vanilkový cukr, cukr podle chuti, špetka soli, 1 žloutek. POSTUP PŘÍPRAVY: Bramborovou moučku rozmícháme ve studené vodě, nalijeme do vařícího mléka a krátce povaříme. Přidáme sůl, cukr, odstavíme a zahustíme žloutkem rozmíchaným v části studené vody. Ten necháme už jen prohřát. Banány vaříme v cukrovém roztoku a prolisované nebo mixované přidáme do mléka. Jako vložka jsou dobré sněhové nočky, suchary, piško ..
INGREDIENCE: Na 1 l vody 250 g suchých chlebových kůrek, 80 g tuku, 2 vejce, 150 g cibule, sůl, paprika, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Suché chlebové kůrky osmažíme na tuku s trochou drobně rozsekané petrželky a s drobně nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přidáme sůl, špetku papriky a dáme vařit. Před dovařením rozšleháme celá vejce a za stálého míchání je pomalu přidáváme do vroucí polévky. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA