Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | JAHODOVÉ ŽELÉ

INGREDIENCE: 3 kg zralých jahod, 2 kg želírovacího cukru, 3 vanilkové cukry. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody omyjeme a necháme úplně oschnout. Plody zbavíme stopek a rozčtvrtíme. Rozčtvrcené ovoce promícháme s 500 g želírovacího cukru a asi na 30 minut odstavíme. Směs dáme do vysokého hrnce a na mírném ohni přivedeme pomalu do varu. Vaříme tak dlouho, dokud nezačnou všechny jahody plavat na povrchu. Plátno použijeme jako síto - přeléváme skrz něj jahodovou tekutinu tak, aby čistá šťáva protékala do p ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | MERUŇKOVÝ DŽEM S PEKTOGELEM

INGREDIENCE: 3 kg meruněk, 2,5 kg cukru, 2 balíčky Pektogelu, 2 lžičky kyseliny citrónové, 1/2 lžičky Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky omyjeme, necháme okapat, rozkrojíme a vypeckujeme. Větší plody překrájíme, vložíme do širšího hrnce, posypeme polovinou cukru, promícháme a zahřejeme. Vaříme asi 5 minut, pak sejmeme z ohně, přikryjeme a necháme do druhého dne proslazovat. Poté opět přivedeme k varu a necháme odpařit část šťávy. Přidáme zbytek cukru, Pektogely a opět povaříme. Ke konci vmíc ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | JAHODOVÁ MARMELÁDA S MANDLEMI

INGREDIENCE: 2 kg zralých jahod, 2 kg želírovacího cukru, 200 g mandlových plátků, 5 g kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody omyjeme a necháme úplně uschnout. Plody zbavíme stopek a rozpůlíme. Z želírovacího cukru odejmeme 2 lžíce. Ostatní cukr promícháme s ovocem a necháme přes noc proležet. Proleželou směs dáme do vysokého hrnce a na mírném ohni přivedeme pomalu do varu. Mezitím osmahneme v suché pánvi mandlové plátky dozlatova. Dvě lžíce želírovacího cukru promícháme s kyselinou citr ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | ČERNÝ JEŘÁB - ARONIE - NA ZPŮSOB BRUSINEK

INGREDIENCE: l kg černé jeřabiny, 600 g cukru, l balíček vanilkového cukru, 1/2 lžičky skořice (nebo l skořicový cukr), 3-4 hřebíčky, sklenka rumu, l Pektogel, 1/2 lžičky kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jeřabiny očistíme, otrháme ze stopiček, propláchneme a necháme okapat. Vsypeme je do kastrole, podlijeme trochou vody a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme cukr, koření (hřebíček utlučeme) a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny z části rozmačkáme, přidáme Pektogel, povaříme minutu, přidáme ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | DŽEM Z ČERNÝCH JEŘABIN – ARONIE

INGREDIENCE: l kg očištěných a omytých černých jeřabin, 600 g cukru, l lžička skořice, 1/2 lžičky kyseliny citrónové nebo 2 lžíce citrónové šťávy z čerstvého citrónu, trošku strouhané citrónové kůry, sklenka rumu nebo koňaku. POSTUP PŘÍPRAVY: Připravené černé jeřabiny vsypeme do širšího kastrole nebo pekáče, přidáme cukr, promícháme a v troubě za občasného zamíchání dusíme asi hodinu. Občas plody trochu pomačkáme, aby pustily šťávu. Zahoustlý džem ochutíme skořicí a citrónovou kůrou, vmícháme k ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | BEZINKY NA ZPŮSOB BORŮVEK

INGREDIENCE: 1,5 kg vyzrálých bezinek, 2,5 kg jablk, l kg cukru, sklenka rumu, špetka Sorbanu proti plísni. POSTUP PŘÍPRAVY: Z bezinek odstraníme nekvalitní nebo nevyzrálé plody, opláchneme je, zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a vaříme půl hodiny. Jablka oloupeme, vykrájíme jádřince, pokrájíme je na kousky, podlijeme trochou vody a rozvaříme na pyré. Uvařené bezinky propasírujeme nebo vylisujeme strojkem. Jablečné pyré smícháme se šťávou z bezinek, přidáme l kg cukru a svaříme za stálého ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | POMERANČOVÝ JAM

INGREDIENCE: l kg pomerančů, l.citron, 1 l vody, 1 kg cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Pomeranče a citron oloupeme, kůru nahrubo nakrájíme a dužninu nakrájíme na větší kousky. Namočíme zvlášť kůru do vody a zvlášť namočíme dužninu. Druhý den svaříme nejdříve vodu slitou s kůry i s dužiny a po odpaření přidáme cukr. Sváříme ještě s cukrem a naposled přidáme pomerančovou dužninu. Celkem vaříme asi 1 hodinu. Jakmile začne rosolovat, plníme do malých sklenic a povazujeme . ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | BEZINKOVÁ MARMELÁDA

INGREDIENCE: 1 kg bezinek, 2 kg nastrouhaných jablk, 1 kg cukru, 1/2 lžičky kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka a bezinky vaříme asi půl hodiny, pak přidáme cukr a kyselinu citrónovou a vaříme dalších 15 minut. Naplníme do skleniček a zavřeme je. ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | MERUŇKOVÁ KLEVELA

INGREDIENCE: 1 kg přezrálých meruněk, 400 g cukru, špetka Sorbanu. POSTUP PŘÍPRAVY: Meruňky omyjeme, vadné plody vykrájíme, vypeckujeme, větší plody překrájíme, vložíme do širšího kastrole, přidáme trochu cukru, a pokud je třeba, i trošku teplé vody. Na mírném plameni a za častého promíchání meruňky rozvařujeme. Postupně přidáváme celou dávku cukru a vaříme ještě asi 10 minut. Ke konci varu přidáme Sorban. Klevelu můžeme doplnit sklenkou rumu nebo meruňkovice, horkou nalít do skleniček, uzavří ..

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | DĚTSKÁ OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA

INGREDIENCE: 1 kg jablk, několik meruněk, broskví nebo jahod, 500 g cukru, l lžíce citrónové šťávy. POSTUP PŘÍPRAVY: Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a pokrájíme je na kousky. Meruňky nebo broskve vypeckujeme a umeleme nebo jemně pokrájíme. Jahody důkladně omyjeme a pokrájíme na plátky. Ovoce dáme do kastrole, podlijeme trochou vody a povaříme. Asi po 15 minutách varu přidáme cukr (můžeme ale přesnídávku připravit i bez cukru a osladit ji až při podávání), dobře promícháme a vaříme ještě as ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz