INGREDIENCE: : 600g bůčku, 6 mrkví, cibuli, 60 g sádla, petrželku, 2 lžíce polohrubé mouky, sul. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky a dáme dusit na cibulku zpěněnou v sádle. Osolíme a okmínujeme. Dusíme je asi 3/4 hodiny, podle potřeby podléváme. Pak k masu přidáme mrkev nakrájenou na silnější nudle, ještě podlijeme a dusíme, až jsou maso i mrkev měkké. Zaprášíme moukou, necháme vydusit, znovu mírně podlijeme, povaříme a zasypeme sekanou petrželkou. Podáváme s bramborami. ..
INGREDIENCE: 300g prorostlého bůčku, 100g tvrdého sýra, ml. sl. paprika, ml. pepř, sůl, tymián nebo bazalka, 2 vejce, mléko, hl. mouka, tuk na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček vykostíme, jemně umeleme, přidáme jemně nastrouhaný sýr, koření, sůl, 1 vejce, 3 lžíce mléka a dobře promícháme. Směs necháme v chladničce asi 2 hodiny uležet, pak z ní uděláme menší tenké řízky. Ty postupně ponoříme středně hustého těstíčka připraveného z 1 1 vejce, 3 lžic mléka a asi 4 lžic mouky (těstíčko má být tro ..
INGREDIENCE: 500g vepřového bůčku, 200g strouhaného sýra, 2dl mléka, sůl, pepř, 2 vejce, mouka, strouhanka, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřový bůček zbavený chrupavek a kůže umeleme na masovém strojku, přidáme sůl a mléko a necháme odležet v chladničce. Pak do masa vmícháme strouhaný sýr a tvoříme oválné placičky, které obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Obalené řízky smažíme na oleji a podáváme s bramborem, kaší a zeleninovým salátem. ..
INGREDIENCE: 50g mletého bůčku, 150g anglické slaniny, 3 vařená oloupaná vejce, 2dl syrového mléka, 3 lžíce oleje na pečení, 1 červená kapie, 1 cibule, 1 kyselá okurka, , podle chuti sůl a pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Umletý bůček zalijeme mlékem, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Tím jsme připravili bůčkovou fáž. Vejce, cibuli, kapii a kyselou okurku nakrájíme na drobné kousky a smažíme za stálého míchání asi 7 minut v pánvi na rozehřátém oleji Poté odstavíme a necháme vystydnout. Na ig ..
INGREDIENCE: 750g vepřového bučku (raději libovějšího) nebo krkovičky či plecka, 200g žampiónů, 5 lžic rajčatového protlaku nebo kečupu, 5 stroužků česneku, 2 lžíce sl. ml. papriky, 2 cibule, sůl, pepř, trochu chilli.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček či jiné maso vykostíme , odstraníme křupky a nakrájíme na špalíčky. Osolíme, mírně opepříme, přidáme lisovaný česnek, papriku, na plátky nakrájené oloupané žampióny, na tenké plátky nakrájenou cibuli a chilli. Vše řádně promícháme, rozetřeme na pekáč, podlijem ..
INGREDIENCE: 1000g vepřového bůčku, kmín, sůl, 120g bílých husích jater. Nádivka: 100g másla, 3 vejce, 300g žemle, 1 /3 -1 /2 l mléka, trochu sekané pažitky. POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme houskovou nádivku, a to tím způsobem, že rozpuštěné máslo vlijeme do mléka s rozkvedlanými žloutky a tím polijeme na plátky rozkrájené žemle. Vše trochu osolíme, necháme stát, nemícháme, jen po chvíli obrátíme spodní vrstvu nahoru, aby se všechna žemle napila mléka. Je-li suchá, přidáme mléko, do ř ..
INGREDIENCE: 320g vepřového bůčku, 320g vepřové plece bez kosti, 50g sádla, 2 cibule, 8 str.česneku, kmín, sůl, 20ml rajského protlaku. NA DUŠENÝ ŠPENÁT: 750g mraženého špenátu50g sádla, 50g hladké mouky, mletý pepř, 200ml mléka, 2 cibule, 1 vejce, česnek, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z masa nakrájíme stejné špalíčky. Česnek utřeme, osolíme, přidáme drcený kmín, opečeme na sádle. Pak přidáme k vrabcům rajský protlak. Osmáhneme. Přidáme ještě nakrájenou cibuli a dáme do trouby zapéct. Dáváme pozor ..
INGREDIENCE: 1kg vepřového bůčku nakrájíme na kostičky (1x1cm), přidáme 6 celých vajec, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce vegety, 1/2 lžičky soli, 1 lžičku grilovacího koření, trochu pepře. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno promícháme a směsí naplníme tlačenkový sáček. Vaříme ve vodě 2 hodiny na mírném ohni ..
INGREDIENCE: 500g vepřového vykostěného bůčku (ramínko, plecko),1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička hladké mouky, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné maso nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4cm a vložíme do kastrolu, osolíme, přidáme najemno pokrájenou cibuli, utřený česnek, okmínujeme, podlijeme 1dl studené vývaru nebo vody a dáme péci do předem vyhřáté trouby. Během pečení poléváme maso vypečenou šťávou. Podle potřeby doléváme vysmáhlou šťávu troch ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA