Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ BŮČEK | MORAVSKÝ VRABEC III.

INGREDIENCE: 600 g libového vepřového masa (plecko, ramínko nebo vykostěný bůček), 1 cibule, 2 stroužky česneku, lžička soli, 1,5 lžičky drceného kmínu, 1 lžička hladké mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso pod tekoucí studenou vodou opláchneme, nakrájíme na větší kostky a vložíme do pekáčku. Osolíme, posypeme mletým kmínem, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a utřený nebo prolisovaný česnek, podlijeme 1 dl vody a pečeme v troubě asi 1,5 hodiny. Občas maso obracíme, přeléváme vypečenou šťávou a podle p ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | NADÍVANÝ BŮČEK.

INGREDIENCE: asi 1 kg vepřového bůčku, sůl, kmín, malá cibulka. Nádivka: 2 vejce, lžíce másla, sůl, mletý pepř, majoránka, pažitka, 100 g vařeného uzeného masa nebo uzeniny, 3 lžíce strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Při nákupu si vybereme bůček od Špičky, kde je málo kostí. Omyté maso dáme na prkénko a ostrým, dlouhým nožem uděláme směrem ke špičce širší otvor - kapsu. Opatrně nožem kapsu zvětšujeme tak, abychom maso neprořízli, ale abychom měli dost místa pro nádivku. Méně zručnější kuchařky si dají ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VELIKONOČNÍ VEPŘOVÝ BŮČEK.

INGREDIENCE: 1 kg libového vepřového bůčku bez kostí, sůl, kmín. Nádivka: 2 buřty, 2 žemle, 2 vejce, 3 lžíce nasekaných bylinek (petrželka, mladé kopřivy, pažitka), sůl, pepř, trochu mléka (vývaru), a podle potřeby strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájíme žemli, pokapeme ji mlékem nebo vývarem a necháme rozmočit. Pak ji přidáme k buřtům, které jsme předtím sloupli a nakrájeli na kostičky. Vmícháme nasekané bylinky, vyklepneme vejce, osolíme a opepříme a podle potřeby upravíme hustotu strouhankou. ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | BŮČKOVÉ ZAVITKY V ALOBALU.

INGREDIENCE: 4 plátky z libového bůčku, sůl, olej, 4 čtverce alobalu, 20g másla.Nádivka: 8 koleček salámu, 4 plátky sýra, kousek červené papriky.POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky bůčku rozklepeme do šířky, osolíme, poklademe kolečky salámu, plátky sýra a nudličky papriky a pevně stočíme závitky. Položíme je na alobal potřený olejem,, pevně stočíme, . položíme do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Po chvilce je nepatrně podlijeme vodou a dopečeme (celkem asi 25 min). Těsně před podáním alobal nahoře nast ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | BŮČEK S BYLINKOVOU NÁDIVKOU.

Několikrát za rok si můžeme dovolit předložit rodině nadívaný bůček. Zvlášť tehdy, je-li libovější, zbavený co nejvíce tuku, a vylehčí-li ho zelená nádivka s bylinkami.POSTUP PŘÍPRVY: Asi do 1 - 1,5 kg libového bůčku vyřízneme kapsu a osolíme ho. Připravíme si nádivku. Asi 4 rohlíky nakrájené na kostičky svlažíme sklenkou mléka. Rozšleháme 4 vejce a promícháme s rohlíky, osolíme. A pokračujeme - nasekáme misku mladých dobře opraných kopřiv, stejně tak šálek petrželové nati. Smícháme s rohlíky a ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VESECKÁ ROLÁDA.

POSTUP PŘÍPRVY: Asi 1 kg libovějšího bůčku zbavíme kostí, kůže a rozřízneme na plát. Ten potřeme lžící ostřejší hořčice, osolíme, poklademe plátky šunky nebo salámu (asi 4 plátky). Rohlíky ( 1 - 2) nakrájíme, svlažíme mlékem, necháme vsáknout. Pak je slabě osolíme, spojíme se 2 lžícemi sekaných kopřiv, 2 lžícemi krájené petrželky a lžící libečku - samozřejmě nejlépe čerstvými bylinkami. Směs dochutíme větší špetkou granulovaného česneku, špetkou grilovacího koření a zapracujeme 1 - 2 vejce. Vzni ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ.

INGREDIENCE: 75 dkg bůčku, sůl, kmín, 20g másla. Nádivka: 40g másla, 3 vejce, 100g máčené housky, 1/8 l mléka, sůl, petržel, citr. kůra, 80g strouhané housky.POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček opereme, zbavíme kostí, uděláme do něho kapsu, uvnitř i navrch jej osolíme a naplníme nádivkou - do umíchaného másla se solí zamícháme žloutky, strouhanou housku navlhčenou mlékem nebo smetanou, sekanou zelenou petržel, sníh z bílků a suchou strouhanou housku. Zašijeme a posypeme trochu kmínem. Pak jej dáme do pekáče ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | NADÍVANÝ BŮČEK 2.

INGREDIENCE: 750g libovějšího vepřového bůčku, 2 rohlíky, 3 - 4 lžíce mléka, 3 vejce, 150 g paprikového salámu nebo klobásek, sádlo nebo olej, 2 cibule, plnotučná hořčice, 3 – 4 stroužky česneku,kmín, majoránka, petrželová nať, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vepřovém bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Cibuli a salám nakrájíme také na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém sádle. Orestujeme, přidáme 3 celá vejce, l ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | SKŘIVÁNCI NA NITI.

INGREDIENCE: 400g vepřového bůčku bez kostí, 200g cigára (tenká klobása), drcený pepř, 500g kysaného zelí, 4 červené cibule, 1 l piva, ml. paprika, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z bůčku rozkrojíme co největší plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Poklademe zelím a klobásou a zatočíme roládu. Nakrájíme malé kousky, kterou pevníme dvojitou nití. Poklademe na nakrájenou cibuli, vše zalijeme pivem, necháme zležet v chladu. Pečeme asi 40 min. v předehřáté troubě bez podlévání a přikrýv ..

VEPŘOVÉ BŮČEK | FRANZOUZSKÉ ŠKVARKY (rillons).

INGREDIENCE: 2 kg masitého vepřového bůčku, sůl, ml. pepř, 300 ml bílého vína . POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček nakrájíme na větší kostky o hraně asi 3 až 4 cm, osolíme, opepříme, napěchujeme do kameninového "sádelňáku" a necháme den uležet v chladu. Pak vezmeme silnostěnný kastrol, nalijeme do něj víno, přidáme uleželý bůček, dáme na oheň a škvaříme. Občas promícháme. Když se tekutina vypaří. zmírníme oheň a škvaříme dál asi 1 1 hodiny. Škvarky vyjmeme cedníkem, necháme okapat a vychladíme. Kastrol se ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz