Recepty na xkuchtik.cz

VEPŘOVÉ KÝTA | RAŽNIČI Z VEPŘOVÉ KÝTY.

INGREDIENCE: 600g vepřové kýty, 150g slaniny, 3 papriky, 4 rajčata. Marináda: 2 cibule, 2 stroužky česneku, , 2 lžíce citr. šťávy, olej, sůl, 1 lžička grilovacího koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na malé kostky, vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme několik hodin odležet. Papriky nakrájíme na čtverce, rajčata na dílky a slaninu na plátky. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a střídavě se slaninou a zeleninou napichujeme na jehly, potřeme olejovou marinádou a vložíme na gril. Při gri ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ.

INGREDIENCE: 250 g vepřové kýty, 250 g skopové kýty, 250 g hovězí svíčkové, sul, lžička sladké mleté papriky, kmín, 4 cibule, 250 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou (případně kmínem) a dáme do kameninové nádoby na několik hodin odležet. Na jehlice napichujeme střídavě jednotlivé druhy masa, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky slaniny a grilujeme. Hlavní zásady pro živáňskou pečeni: Použít všechny druhy masa a nešetřit ci ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ŠAVLE SVATÉHO CELESTÝNA.

INGREDIENCE: 600-700 g vepřové kýty, 2-3 stroužky česneku, pepř, sůl, 5 lžic oleje, 250 g čabajky, 2 cibule, 100 g slaniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kousky ke grilování, opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí, naskládáme do kameninové nádoby, polijeme olejem a asi 6 hodin marinujeme v chladu a občas promícháme. Čabajku nebo klobásu uvaříme, nakrájíme na kolečka,cibuli také nakrájíme na silnější kolečka. Na jehlice napichujeme střídavě maso, čabajku, cibuli a slaninu a grilujeme. Ja ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ČÍNSKÉ ŘÍZKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové řízky naklepeme. Rozšleháme 2 celá vejce, 1 lžíci Solamylu, 1 lžíci hořčice, 2 lžičky worcesteru, 3 stroužky česneku utřeného se solí, sůl, pepř. Řízky do směsi na 3 dny uložíme. Pak je prudce osmažíme jako minutku a podáváme s hranolky a oblohou ze zeleniny. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | BABIČINA KAPSA.

INGREDIENCE: 150g plátek vepřové kýty, plátek šunky, 50g nivy (pro 1 porci).POSTUP PŘÍPRAVY: Na naklepaný a osolený řízek položíme plátek šunky, nivu a přeložíme. Okraje sklepneme, spíchneme jehlami a opečeme po obou stranách. Položíme do pekáčku i s výpečkem a ještě 10-15 min. dusíme v troubě, podléváme až dostaneme šťávu. Maso na talíři touto šťávou přelijeme. Výbornou přílohou jsou malé bramboráčky a salát z kysaného zélí. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | ROSTOCKÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 30 oleje, 15 g másla, 15 g hl. mouky, 30 g slaniny, 30 drůbežího salámu, 4 vejce, 4 sardelová očka (nebo 2 sardinky), 4 plátky citrónu, vývar z kostí, petrželka, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Z očištěného masa nakrájíme řízky, naklepeme je, nařízneme okraje, aby se maso nekroutilo, osolíme a opepříme. Pak řízky poprášíme hladkou moukou a v rozpáleném oleji opečeme. Měkké maso vyjmeme, urovnáme na talíře a stavu vysmahneme. Zaprášíme ji moukou, zředíme studeným v ..

VEPŘOVÉ KÝTA | TOULONSKÉ VEPŘOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: 4 vepřové řízky, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, 200 g pórku, 200 g žampiónů, 4 lžíce smetany, 5 lžic oleje, trochu muškátového květu a trochu nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce polévkového koření, 1 lžíce Solamylu, 1 lžičky kari koření, pepř, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso ochutíme muškátovým květem a nastrouhaným muškátovým oříškem, přisolíme, promícháme a těstíčkem připravené řízky naplníme. Zabalíme je a ovážeme nit ..

VEPŘOVÉ KÝTA | CHOLTICKÉ ŘEZY (Minutka).

INGREDIENCE: Vepřová kýta, sůl, pepř, cibule, paprikový salát, rajče, turistický salám, feferonka, kečup, posekané mandle nebo ořechy, worcester, nastrouhaný tvrdý sýr, bílé víno.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso naklepeme a nakrájíme na kousky a prudce na oleji opečeme. Přidáme koření, nakrájenou cibuli, paprikový salát, rajče, nakrájený salám na nudličky, feferonku, kečup, worcester a víno. Trochu zahustíme moučným máslem (malé kousky másla obalené v hladké mouce) a nakonec přidáme mandle či ořechy a nast ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ŘÍZKY NARUBY

INGREDIENCE: Vepřová kýta, slanina, cibule, česnek, vejce, strouhanka, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, obalíme ve strouhance. Pak namočíme v rozšlehaných vejcích a na rozpáleném oleji usmažíme. Na pekáček dáme nakrájenou slaninu, na ní uložíme usmažené řízky, alespoň dvě vrstvy na sebe a opět slaninu. Povrch posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a dáme do trouby zapéci na 20 min. Příloha: bramborová kaše. ..

VEPŘOVÉ KÝTA | VEPŘOVÉ ZÁVITKY PLNĚNÉ ZELÍM.

INGREDIENCE: 220g kysaného zelí, 4 plátky z vepřové kýty (po 120g), 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 kapie nakrájené na tenké nudličky, 4 lžíce másla, 200 ml vývaru z masoxu, 2 jablka, sůl, ml. barevný pepř, majoránka, 3 lžíce zakysané smetany.POSTUP PŘÍRPAVY: Zelí scedíme a nakrájíme nadrobno. Maso očistíme vlhkým ubrouskem a z jedné strany potřeme hořčicí. Potom na plátky rozložíme zelí a kapie, maso zavineme do rolek a ovážeme režnou nití nebo sepneme masovými jehlami. V kastrole rozehřejeme 3 lž ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz