Recepty na xkuchtik.cz

PŘÍLOHY | JABLEČNÝ KŘEN.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka zalijeme vodou a octem, aby nezhnědla, a podle chuti přidáme cukr, sůl a jemně nastrouhaný křen. Můžeme zlahodnit přistrouháním ořechů nebo mandlí. ..

PŘÍLOHY | JIHOAMERICKÉ TORTILLY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze 100g kukuřičného škrobu a 1/4 1 mléka ušleháme jemné těsto, které spojíme se 40g kukuřičné nebo pšeničné mouky a dvěma vejci. Velmi důkladně prohněteme, přidáme 20g rozpuštěného másla a znovu promícháme. Těsto naneseme v tenké vrstvě na horkou vymaštěnou pánev a pečeme je do zlatová po obou stranách. Posypeme solí, potřeme máslem a horké podáváme jako přílohu k dušené zelenině, masu nebo huevos rancheros, což jsou rančerská vejce. ..

PŘÍLOHY | KUKUŘIČNÉ BITOČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: V Mexiku připravují z kukuřice tortilly, v Rusku bitočky. Do kastrolu dáme 6g cukru, 50g mléka, 130g vody, osolíme a přivedeme do varu. Do vařící tekutiny přisypeme 86 g kukuřičné mouky, dobře promícháme a zvolna vaříme, až nám vznikne hustá kaše. Vyklopíme ji na vál smočený studenou vodou, necháme chvíli vychladnout a pak přidáme syrové vejce. Spojíme je s kaší a z této hmoty tvoříme bitočky (bochánky, placičky), které obalujeme ve strouhané housce. Na vymaštěné pánvi opékáme p ..

PŘÍLOHY | BASKICKÉ FAZOLE.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dáte vařit 200 g fazolí, den předtím přebraných, opláchnutých a přes noc namočených. Pak navážíte a oškrábete 200g mrkve a nakrájíte ji na kostičky zároveň s dvěma cibulemi. Tuto zeleninu osmažíte na 50g rozpálené slaniny a přidáte do ní 100g nakrájeného salámu nebo párků. Z kousku másla a mouky uděláte žlutou jíšku, zředíte ji vývarem z fazolí, dobře rozmícháte, osolíte, přidáte do ní 3 lžíce rajčatového protlaku, špetku sladké papriky a jen krátce povaříte. Nakonec do fazolí v ..

PŘÍLOHY | ITALSKÉ NOKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1/4 1 vařící vody za stálého míchání sypeme 250g polohrubé mouky. Pak odstavíme a do polovychladlého těsta postupně vmícháme 4 vejce. Propracujeme v těsto, z něhož lžící vykrajujeme větší noky a vhazujeme je do vařící osolené vody. Jemně zamícháme, aby se nepřichytly, a zmírníme var, aby se narážením do sebe nedrolily. Uvařené noky vyndáme na pekáček vymaštěný máslem, mírně je zakapeme rozpuštěnou slaninou, posypeme rozstrouhaným ementálem a na několik minut dáme zapéci do tr ..

PŘÍLOHY | SLOVENSKÉ STRAPAČKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Ze tří vajec, 300g hrubé mouky a 1 dl mléka připravíme tuhé těsto jako na kapání. Protlačíme přes cedník s otvory velkými asi 1 cm - nebo je odkrajujeme s prkénka - do osolené vařící vody, uvařené propláchneme studenou vodou, promastíme tukem z 200g rozpuštěné slaniny, promícháme s brynzu v míse a necháme v troubě prohřát. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz