Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VEJCE NA PARMAZÁNU (Itálie).

INGREDIENCE: 8 vajec, 2 lžíce oleje, 120 g parmazánu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Dno pánve s rozpáleným olejem posypeme vrstvou parmazánu, zmenšíme oheň, a když sýr zrůžoví, rozklepneme na něj vejce. Jakmile bílky ztuhnou, vyklopíme vejce na ohřátý talíř a ještě posypeme parmazánem. ..

VEJCE | ZTRACENÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 2 vejce, 5 lžic smetany, 1 dl mléka, 10g hladké mouky, 5g másla, sůl, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Do okyselené, osolené vařící vody rozklepneme vejce. Po 3 minutách je vyndáme a ve studené vodě ochladíme. Na talíři přelijeme vejce smetanovou omáčkou. Podáváme s bramborem. Omáčka: Mouku dobře rozmícháme v mléce a smetaně za stálého míchání povaříme, osolíme, přidáme máslo, maličko citrónové šťávy a usekaný kopr. Pokrm není vhodný pro nemorné s chorobami žlučníku a slinivky břišní. ..

VEJCE | VAJEČNÝ NÁKYP.

INGREDIENCE: 6 vajec, l rohlík, 50 g másla, 4 lžíce smetany, pažitka, sladká paprika, pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Čtyři vejce umícháme na polovině dávky másla. Necháme je vychladnout, rozmělníme smetanou nebo mlékem a pak hmotu nadrobno pokrájíme. Zvlhčený rohlík přidáme k vejcím, jemně okořeníme posekanou pažitkou, paprikou, pepřem a podle chuti dosolíme, Směs spojíme 2 syrovými vejci a přilijeme zbytek smetany a másla. Dobře promícháme a vlijeme do vymazané ohnivzdorné misky. Pečeme ve středně ..

VEJCE | SÝROVÁ OMELETA.

POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnečku rozkloktáme s trochou mléka1 vejce, osolíme a přidáme jemně nasekanou pažitku. Na pánvi rozpustíme kousek másla a vlijeme na ně rozšlehané vejce. Když vejce počíná tuhnout, objedeme kulatým nožem omeletu zespoda kolem dokola, posypeme strouhaným sýrem, přeložíme na polovinu a dáme na talíř. ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ HOUBAMI.

INGREDIENCE: 4 vejce, 200 g hříbků (žampiónů), 1 cibule, 50 g másla, 20 g mouky, 50 g nastrouhaného sýra, 20 g strouhanky, 1 l mléka, sůl, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, smícháme s houbami, které jsme předem nakrájeli na tenké plátky a podusili na polovině másla a na cibulce se solí. Směsí naplníme bílky, půlky vajec srovnáme na pekáček nebo na ohnivzdornou misku. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme. Omáčkou vejce p ..

VEJCE | KANADSKÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 4 vejce, 4 větší rajská jablíčka, 40g másla, 4 lžíce kyselé smetany, sůl, 35g strouhaného parmazánu.POSTUP PŘÍPRAVY: Rajská jablíčka ponoříme do vařící vody a stáhneme nebo odřežeme slupku. Potom uřízneme jejich vršek, vyhloubíme je lžičkou, uvnitř osolíme a posadíme je do horkého másla. Do každého otvoru rozklepneme jedno vejce, opět posolíme, přidáme trochu strouhaného sýra a lžíci kyselé smetany. Na rajská jablíčka položíme opět jejich vršky, posypeme parmazánem a necháme je 8 - ..

VEJCE | VAJEČNÁ OMELETA S CUKETOU A RAJČATY.

INGREDIENCE: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 250g brambor, 200g listového špenátu, po 1 svazku petrželky a bazalky, 2 cukety, 5 lžic oleje, 200g rajčat, 8 vajec, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: cibuli s česnekem nasekáme. Brambory oloupeme a nakrájíme je na slabší kolečka. Špenát nakrájíme na kousky a krátce blanšírujeme. Bylinky otrháme a nasekáme je. Podélně rozpůlíme cuketu a nakrájíme ji na plátky. Brambory 10 minut opékáme na 1 lžíci oleje. Přidáme cuketu s cibulí a česnekem. Společně dusíme 5 min ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ MAJONÉZOU Z KRABŮ NEBO Z KREVET.

INGREDIENCE: 6 vajec, 2 lžíce majonézy, 1 konzervy chatky, 1 citrónu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, utřeme s majonézou, přidáme na drobné kousky nakrájené maso z krabů nebo z krevet a citrónovou šťávu. Naplníme bílky a povrch zdobíme kouskem masa a hvězdičkou majonézy. ..

VEJCE | SEDMIHRADSKÁ SELSKÁ OMELETA.

INGREDIENCE: 8 vajec, kopr petrželová nať, 1 cibule mletý pepř, 1,5dl. kysané smetany sůl, 20 g sádla.POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce rozklepneme do mísy, přidáme drobně rozsekaný kopr, petrželku, drobné pokrájenou cibuli, pepř a smetanu, osolíme a důkladné ušleháme metlou. Sádlo rozehřejeme na velké pánvi (nebo v pekáčku), vlijeme vaječnou směs, upečeme a podáváme horké s chlebem. ..

VEJCE | VEJCE ORSINI (Itálie).

INGREDIENCE: 20 g másla, 30 g parmazánu, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce, bílky oddělíme a žloutky ponecháme ve skořápkách. Z bílků ušleháme tuhý sníh, rozprostřeme jej na velkou pánev s rozpuštěným máslem, poprášíme solí a kolem kraje do něj ve stejných vzdálenostech umístíme žloutky. Do mezer mezi žloutky nasypeme strouhaný parmazán. Zapékáme deset minut, tzn. až sníh ztuhne. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz