Recepty na xkuchtik.cz

VEJCE | VEJCE V ŠÁTEČKU (Maďarsko).

INGREDIENCE: 9 vajec, 80 g másla, 1 1 žemle, 1-2 dl mléka, sůl, pepř, hořčice, petrželka, balíček koupeného listového těsta.POSTUP PŘÍPRAVY: Z osmi natvrdo vařených a podélně rozpůlených vajec vyjmeme žloutky. Žemlovou střídku namočíme v mléce, vymačkáme, prolisujeme se žloutky, promícháme s hořčicí, pepřem, solí, jemně sekanou petrželkou a s rozetřeným máslem. Takto připravenou hmotu rozdělíme na osm dílů a plníme jí půlky bílků které hned spojujeme s druhými půlkami. Z máslového těsta rozválím ..

VEJCE | VEJCE ZAPEČENÁ SE SÝREM.

INGREDIENCE: 500g brambor, 60g másla, 1 šálek mléka, 4 vejce, sůl, 100 g nastr. sýra, petrželka.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory oloupeme, uvaříme doměkka a rozšleháme s polovinou másla a s mlékem na jemnou kaši Tu naplníme do skleněné ohnivzdorné pánve, nahoře uděláme čtyři jamky a do každé z nich rozklepneme vejce. Vejce posolíme, povrch celého pokrmu hustě posypeme sýrem a pokropíme máslem. Zapečeme v troubě až vejce ztuhnou a kaše se opeče. Podáváme se salátem. ..

VEJCE | VEJCE S HOŘČICOVOU OMÁČKOU.

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 50 g mouky, 1 l hovězího vývaru, 4 lžíce hladké hořčice, z 1 citrónu kůra a šťáva, sůl, 1 kostka cukru (místo části vývaru je možno přidat mléko).POSTUP PŘÍPRAVY: Z tuku a z mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a ovaříme. Přidáme hořčici, citrón a podle chuti trochu soli a cukru. Do omáčky vložíme uvařená oloupaná vejce. Podáváme obvykle s rýží. ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ ŠUNKOU (zapečená s nudlemi).

INGREDIENCE: 4 vejce, 150 g šunky, 1 šálku kyselé smetany, 10 g strouhanky, 200g nudlí, 1 l rajčatové nebo pažitkové omáčky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je s kyselou smetanou a přidáme nadrobno nakrájenou šunku popřípadě trochu strouhanky. Žloutkovou směsí naplníme prázdné bílkové půlky, naklademe je na pekáček a v troubě zapečeme. Uvaříme těstoviny, dáme je na mísu, ozdobíme půlkami plněných vajec a přelijeme dobrou rajčatovou, pažitkovou, popřípadě houbovou omáčko ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ ZELENINOU.

INGREDIENCE: 6 vajec, 2 lžičky majonézy, 1 cibule, 1 okurka, 1 zelená paprika, 1 lžička jemně usekané petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky prolisujeme, utřeme s majonézou, osolíme a přidáme hodně drobně usekanou zeleninu. Směsí naplníme půlky bílků a obložíme hlávkovým salátem. ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ MASEM (šunka).

INGREDIENCE: 6 vajec, 150 g masa, 50 g másla, pepř, 1 sardel, petrželka, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřeme s polovinou čerstvého másla, popřípadě prolisujeme. Na druhé polovině tuku osmažíme hodně nadrobno nakrájené maso, po vychlazení přidáme jemně usekanou petrželku a vše spojíme se žloutky. Nakonec přidáme utřenou sardel a koření. Směsí naplníme bílky. ..

VEJCE | VAŘENÁ VEJCE – SMAŽENÁ.

INGREDIENCE: 6 vajec, sůl; na obalení: 1 vejce, 50 g mouky, 100 g strouhanky, 120 g ztuženého pokrmového tuku na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena. Obkládáme dušenou zeleninou (špenát, hrášek s mrkvičkou, zadělávané brukve) neboje podáváme se salátem ze syrové nebo vařené zeleniny. Tato smažená vejce můžeme podávat ještě v těchto obměnách: Uvařená vejce obalíme plátkem šunky, sal ..

VEJCE | VEJCE PLNĚNÁ CIBULKOU A KAPARY.

INGREDIENCE: 6 vajec, 3 lžičky oleje, 1 cibule, 1 lžíce hořčice, ze 1 citrónu kůra a šťáva, 10g kaparů, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Vyjmuté žloutky prolisujeme, utřeme s olejem, jemně nastrouhanou cibulí, hořčicí, citrónovou šťávou a kůrou a s drobně usekanými kapary. Nádivku stříkáme pytlíkem do půlek bílků. Vejce podáváme přelitá majonézou. ..

VEJCE | VEJCE V HNÍZDÉ.

INGREDIENCE: 2 silnější plátky veky, 2 vejce, 20 g eidamu, 15 g másla, 100 g rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátek veky potřeme máslem, dáme do ohnivzdorné misky, na veku upravíme tuhý osolený sníh z bílků, do středu dáme žloutek, osolíme, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme. Podáváme s rajčaty. Vejce nejsou vhodná při chorobách žlučníku a slinivky břišní. ..

VEJCE | SARDELOVÁ VEJCE.

INGREDIENCE: 6 vajec (na osobu počítáme 3 půlky), 50 g másla, 2 sardele, 2 lžíce majonézy, 1 lžičky hořčice, l lžička usekané petrželky nebo pažitky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Z uvařených vajec vyjmeme žloutky, utřeme je s máslem, prolisovanými sardelemi, lžičkou hořčice a s majonézou. Chceme-li mít směs hustší, přidáme půl máčené prolisované žemle. Vejce zdobíme na povrchu pažitkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz