Recepty na xkuchtik.cz

POLÉVKA RŮZNÁ | JOGURTOVA POLÉVKA (Turecko).

INGREDIENCE: 700g vývaru z kostí, 3 lžíce rýže, šálek kyselé smetany, 400 g jogurtu, lžička másla, 1 žloutek, trochu usekané máty peprné, špetka mletého pepře a soli.POSTUP PŘÍPRAVY: Ve vývaru z kostí uvaříme rýži, přisolíme, okořeníme a odstavíme. Necháme trochu zchladnout, žloutek rozšleháme s jogurtem a kyselou smetanou a zašleháme polévku. Takto za- huštěnou polévku před podáním jen přihřejeme (aby se nesrazila) a podáváme posypanou jemně usekanou mátou peprnou a s kouskem syrového másla. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | FRANCOUZSKÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: Králičí předek a játra, 1 menší cibule, 40 g másla, 150 g kořenové zeleniny, 2 žemle, 2 c1 olivového oleje, 2 dl červeného vína, mletý pepř, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě doměkka uvaříme králičí předek. Maso pak vykostíme a nadrobno rozkrájíme. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme k ní rozkrájené maso, rozetřená syrová králičí játra a společně osmahneme. Pak všechno zalijeme procezeným vývarem z masa, přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, ..

POLÉVKA RŮZNÁ | POLÉVKA Z JEHNĚČÍHO MASA NA TURECKÝ ZPŮSOB.

INGREDIENCE: 400 g jehněčího masa, 40 g rýže, malý kousek celeru, větší kousek petržele, 1 mrkev; 2 žloutky, 2 lžíce jogurtu, 1 citrón, podle chuti sůl, 1,5 l vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vaříme ve 3/4 l vody mírně osolené, přidáme očištěnou vypranou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, uvaříme do měkka a odstavíme. Vypereme rýži a uvaříme ji do měkka ve 3 /4 l osolené vody. Maso nakrájíme na malé kostičky a přidáme k vařené rýži. V jogurtu rozkvedláme žloutky. Přidáme citrónovou šť ..

POLÉVKA RŮZNÁ | MLÉČNÁ POLÉVKA „VYSOČINA“

INGREDIENCE: 3 velké brambory, 1 l vody, 250g čerstvých či 15 g sušených hříbků, 1/4 l kyselé smetany, 10g hladké mouky, 2 vejce, sůl, kopr.POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory rozkrájet na kostičky, čerstvé hříbky na plátky, přičemž sušené nejprve nechat nabobtnat, vložit do vody, osolit a vařit do měkka. Jakmile jsou brambory hotové, zalijeme a zamícháme kyselou smetanou, spojenou s moukou, poté vmícháme rozkvedlaná vejce, které necháme srazit. Nakonec ochutíme octem a posypeme koprem. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | JIHOČESKÁ MLÉČNÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 400g brambor, 1 l vody, 40g máslu, 10g hladké mouky, kmín, ¼ l kyselé smetany, sůl, kopr. Ztracená vejce: 4 vejce, 1/4 1 octa, 1 1/2 1 vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Světlou jíšku zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kmín, sůl, na kostky rozkrájené brambory a vaříme je do měkka. Nakonec vlijeme do polévky kyselou smetanu, vhodíme rozsekaný kopr a necháme přejít varem. Před podáváním polévky vložíme na každý talíř jedno ztracené vejce. Zde je recept: Do širokého hrnce nalijeme vodu ..

POLÉVKA RŮZNÁ | STAROČESKÁ SYROVÁTKOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1 l čerstvé syrovátky, 40g másla, 10g hrubé mouky, 2 žloutky, sůl, kmín, ocet a cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Polovinu syrovátky s trochou kmínu necháme vařit asi pět minut. V druhé nádobě rozpustíme máslo, přidáme mouku a přilijeme 1/4litru studené syrovátky. Tuto směs mícháme na ohni tak vydatně, že vytvoříme tuhý hladký krém. Nádobu vezmeme z ohně; nalijeme do ní zbytek studené syrovátky a rozkvedláme v ní žloutek. To vše přelijeme do první nádoby a necháme za stálého míchání krátce přej ..

POLÉVKA RŮZNÁ | BRYNZOVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 250g brynzy, 150g chleba, 30g cibule, kmín, paprika, polévka z hovězích kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Do polévkové mísy nadrobíme brynzu, přidáme nakrájený žitný chléb, nasekanou cibuli; mletý kmín a sladkou papriku. Vlijeme horkou polévku z hovězích kostí, necháme pět minut stát a podáváme. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | REBARBOROVÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 375g rebarbory, 1 l vody, citrónová kůra, 20g bramborové moučky, cukr, citrónová šťáva.POSTUP PŘÍPRAVY: Rebarboru nařežeme na plátky a necháme s cukrem a kůrou citrónu, která není chemicky ošetřena, vařit do měkka. Bramborovou moučku smícháme s trochou studené vody a zavaříme. Po vyjmutí citrónové kůry ochutíme cukrem, citrónovou šťávou a polévku podáváme teplou či studenou. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | VINNÁ POLÉVKA.

INGREDIENCE: 1/2 l bílého vína, 1/4l kyselé smetany, 3 žloutky, muškátový květ, sůl, cukr.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve odlijeme trochu vína do šálku, ve kterém dobře rozmícháme osolené žloutky. Většinu smícháme s kyselou smetanou a cukrem. Když začne tato směs vřít, vlijeme do ní obsah šálku za stálého míchání. Přidáme muškátový květ. ..

POLÉVKA RŮZNÁ | ČOČKOVÁ POLÉVKA PO ITALSKU.

INGREDIENCE: ½ l čočky, 1 l uzené polévky, 30g strouhaného parmazánu, talířek zeleniny, osmažené žemlové kostky.POSTUP PŘÍPRAVY: Čočku vaříme jen v takovém množství vody, aby se nepřipálila. Když je uvařená do měkka, prolisuje se. Zatím uvaříme v uzené polévce mrkev, celer, petržel, vývar přecedíme, přidáme k němu prolisovanou čočku a necháme ještě slabou hodinku vařit. Poté přidáme sýr, necháme ji ještě jednou přejít varem a podáváme ji s osmaženými žemlovými kostkami. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz