Recepty na xkuchtik.cz

ZELENINA | RAJČATA PLNĚNÁ MASEM (Řecko)

IGREDIENCE: 4 rajčata, 30 másla, špetka soli, 50g strouhaného sýra, masová náplň - 200g telecí pečeně, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 50g oliv, 1 vejce, špetka soli, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Masová náplň - Na másle osmahneme cibuli, přidáme Nmletou telecí pečeni a nakrájené vypeckované olivy, sekanou petrželovou nať, přisolíme, odstavíme a vmícháme žloutek. Rajčata překrojíme, lžičkou vydlabeme dužinu, osolíme, naplníme masovou nádivkou, posypeme strouhaným sýrem a v jednoporcových ohnivzdor ..

ZELENINA | ŠPENÁT ZAPEČENÝ S VEJCEM.

INGREDIENCE: 120g špenátového protlaku, 1 vejce, sůl, 1/3 rohlíku, 1 lžíce mléka, 50 g pečeného masa, 1 vejce, 10 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozmražený špenát vymačkáme na cedníku, smícháme s nakrájeným, namočeným rohlíkem a se žloutkem. Přidáme drobně nakrájené pečené libové maso, osolíme a na konec zlehka promícháme se sněhem z bílku. Směs dáme do ohnivzdorné misky vymazané máslem zapéci. Potom uprostřed naznačíme důlek, vyklepneme do něj vejce a v troubě dopečeme. ..

ZELENINA | LANGEDIJSKÁ MÍSA.

INGREDIENCE: 1 kg bílého zelí, 500g mletého masa (vepřové a hovězí), 1 pórek, 1 cibule, 2 rajčata, sůl, 2 lžičky kari, pepř, 1 stroužek česneku, 150g tvrdého sýra, 400g bramborové kaše, rostlinný olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Zelí rozkrojíme na čtvrtky a vyřízneme košťál. Omyjeme a nakrájíme nadrobno. Lehce v oleji osmažíme zelí, pórek a cibuli spolu s kari, česnekem, pepřem a solí. Mleté maso osmažíme do sypké konzistence a připravíme si bramborovou kaši. Doprostřed ohnivzdorné mísy dáme maso a na n ..

ZELENINA | SÁRMY 2.

INGREDIENCE: Hlávka zelí, 500g rajčat, 1 kg mletého masa, 250g rýže, 2 vejce, cibule, 5 stroužků česneku, čubrica, sůl, ml. pepř, kmín, ml. červená paprika. POSTUP PŘÍPRAVY: Rajčata pokrájíme, posolíme, rozvaříme, propasírujeme. Nemáme-li kysanou hlávku zelí, můžeme použit syrovou. Rozebereme celou hlávku na listy, dáme na chvíli povařit do vody s octem a solí. Potom listy od košťálu seřízneme, aby šly pěkně smotat. Z mletého masa, vejce, rýže, cibule, utřeného česneku a koření uděláme hmotu. ..

ZELENINA | KAPUSTA ZAPEČENÁ S DRŮBEŽÍM SALÁMEM.

INGREDIENCE: 1 kapusta, 150 g drůbežího salámu, 50 g slaniny, 100 g mouky, 1/2 l mléka, 100 g cibule, 60 g strouhanky, stroužek česneku, 2 vejce, špetka prasku do pečiva, sůl, máslo na vymazaní formy. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu opereme, do poloměkka uvaříme v osolené vodě a dáme okapat. Pak ji nakrájíme na nudličky. Kostičky slaniny rozškvaříme, osmahneme na nich cibulku, přidáme kapustu, kostičky drůbežího salámu a promícháme. Okořeníme česnekem utřeným se solí a zahustíme strouhankou. Zbytkem ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ŘÍZKY.

INGREDIENCE: Kapustové listy, plátky šunky, plátky tvrdého sýra, hl. mouka, vajíčko, strouhanka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustové listy opereme a dáme vařit do osolené vody asi na 20 minut. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Na každý list položíme plátek šunky a plátek sýra. Přes náplň přeložíme list a spíchneme párátky. Obalíme v troj obalu a smažíme jako řízek. Příloha: brambory nebo bramborová kaše. ..

ZELENINA | KAPUSTOVÉ ZÁVITKY II.

INGREDIENCE: 1 hlávka kapusty, 300 g jemně mletého vepřového masa, 3 lžíce rýže, 2 cibule, sůl, pepř, paprika, 2 vejce, 100 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Kapustu rozebereme a velké listy vložíme do vařící vody, aby změkly Na oleji (nebo na sádle) necháme zpěnit jemně nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl a koření, propláchnutou a spařenou rýži a vše společně osmahneme. Zbylé listy kapusty spaříme, jemně nasekáme a vmícháme do masové směsi. Spařené velké listy kapusty naklepe ..

ZELENINA | ALSASKÉ ZELÍ 2.

INGREDIENCE: Cibule, sádlo, 500g kysaného zelí, klobásy, uzený bůček, vepřové koleno, bobkový list, 5 stroužků česneku, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: V papiňáku osmažíme na sádle cibuli, přidáme 500g kysaného zelí, orestujeme a pak zalijeme vodou, tak aby plavalo. Dovnitř papiňáku přidáme nejrůznější druhy uzeniny: klobásy, bůček koleno apod. Kořeníme bobkovým listem, novým kořením a nakrájeným česnekem. Vaříme asi 25 min. a podáváme s chlebem, zapíjíme pivem ..

ZELENINA | ČUŠKY.

INGREDIENCE: 12 zelených paprik, 6 stroužků česneku, sůl, olej, ocet. POSTUP PŘÍPRAVY: Papriky opečeme v troubě nebo na pánvi po všech stranách dohněda. Opečené dáváme do hrnce s pokličkou zapařit. Po chvíli je postupně vybíráme, od stopky oloupeme slupku a celé dáváme na vyhřátou mísu. Utřeme česnek se solí, smícháme s olejem a octem a papriky zalijeme. Podáváme k pečenému masu. ..

ZELENINA | KVĚTÁK ZAPEČENÝ S VEJCI A S RAJČATY.

INGREDIENCE: 200 g nudlí, 1 květák, 4 natvrdo vařená vejce, 4 rajčata, na zálivku: 50 g tuku, 50 g hl. mouky, sůl, muškátový oříšek, na pánev: 30 g másla; na posypání: 30 g strouhanky, 50 g sýra. POSTUP PŘÍPRAVY: Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Z tuku a z mouky připravíme jíšku, zalijeme vodou z květáku. našleháme, osolíme, okořeníme a povaříme. Vymazanou ohnivzdornou misku vysypeme strouhankou, na dno dáme vrstvu nudlí. Do středu položíme květák, který u košťálu seřízneme. Oko ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz