INGREDIENCE: 150 g vepřového mozečku, 100 g sádla, vývar z masa a drobů, hladká mouka, sůl mletý muškátový květ, drcený kmín, 2 dl mléka, mletý pepř, vegeta, houska na nudličky nakrájená a osmažená. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný mozeček nasekáme a podusíme na části sádla spolu s drceným kmínem (asi polovinu). Ze zbylého sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku zalijeme ji prochladlým vývarem z masa drobů a kořenové zeleniny, dobře rozšleháme a necháme povařit. Přidáme koření, mléko a podušený ..
INGREDIENCE: 150 g vepřového mozečku, 100 g sádla, vývar z masa a drobů, hladká mouka, sůl mletý muškátový květ, drcený kmín, 2 dl mléka, mletý pepř, vegeta, houska na nudličky nakrájená a osmažená. POSTUP PŘÍPRAVY: Odblaněný mozeček nasekáme a podusíme na části sádla spolu s drceným kmínem (asi polovinu). Ze zbylého sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku zalijeme ji prochladlým vývarem z masa drobů a kořenové zeleniny, dobře rozšleháme a necháme povařit. Přidáme koření, mléko a podušený ..
INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou ve ..
INGREDIENCE: Vývar z masa, zeleniny a drbů, 100g velkých krup(nevařených), sůl, mletý pepř, nové koření, majoránka, třený česnek, kousky vařeného masa a vařené zeleniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Připravíme si vývar z masa, který ochutíme, vložíme do něho na kostičky nakrájené vařené maso s ovarem, vařenou zeleninu a vařené kroupy. Necháme přejít varem. ..
INGREDIENCE: Vývar z masa, zeleniny a drbů, 100g velkých krup(nevařených), sůl, mletý pepř, nové koření, majoránka, třený česnek, kousky vařeného masa a vařené zeleniny. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy propláchneme a ve slané vodě uvaříme doměkka. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme na sítku okapat. Připravíme si vývar z masa, který ochutíme, vložíme do něho na kostičky nakrájené vařené maso s ovarem, vařenou zeleninu a vařené kroupy. Necháme přejít varem. ..
INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..
INGREDIENCE: 3 l vývaru z hlavy a zelenány, 150g nevařených krup, 5 dl čerstvé vymíchané vepřové krve, třený česnek, sůl, mletý pepř, mleté nové koření, majoránka, vegeta, vytříděné maso z hlavy, kousek jater. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Prochladlé zalejeme scezenou vepřovou krví a necháme hodinu stát. Pak je přidáme do vroucího čistého vývaru a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak přidáme krájené maso z hlavy a na kostičky nakrájená vařená vepřová játra. Po ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 500g vepřové hlavy, 3 d1 vepřové krve, 100g pohanky (nevařené), 50g vepřového sádla, 1 větší cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, kořenová zelenina. POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou vepřovou hlavu spolu s kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka, necháme mírně vychladit a vykostíme. Vývar přecedíme vložíme propláchnutou pohanku a uvaříme doměkka. Pak přidáme na sádle do růžova osmaženou na drobno nakrájenou cibuli, třeny česnek a koření. Nedosolujeme. Necháme ..
INGREDIENCE: 400g vepřové krve, vývar vařeného masa a drobů, 100 g velkých krup (nevařených) česnek, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 větší cibule, sádlo, kořenová zelenina do vývaru.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy uvařme zvlášť v mírně osolené vodě. Uvařené kroupy po prochladnutí zalajeme přecezenou krví a necháme asi 10-15 minut zalité, aby se krvi obarvily (nesmí být použit žádný tuk). Připravíme si vývar z masa a drobů, uvedeme do varu a stálého míchání vlejeme do vroucího vývaru kroupy s krví. Polévku ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA