KÁVOVÝ DORT Z BÍLKŮ (Recept z třicátých let minulého století)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 



POSTUP PŘÍPRAVY: Do hustého sněhu ze 7 bílků se lehce vmíchá 210 g moučkového cukru, 80 g strouhané housky, a 130 g strouhaných mandlí. Peče se do růžova, za studena rozkrojí a plní krémem.
Krém: 150 g čerstvého másla se utře se 2 žloutky a 150 g vanilkového cukru. Poté se přidají za stálého tření 3 lžíce studené černé kávy, uvařené z 20 g kávy, a opět s to hodně tře. Dort se krémem pomaže i nahoře, případně se dělají trubičkou hubinky, nebo se posype sekanými opraženými mandlemi. Též se může polít kávovou polevou.



KÁVOVÝ DORT Z BÍLKŮ (Recept z třicátých let minulého století) KÁVOVÝ DORT Z BÍLKŮ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1347 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz