TELECÍ HRUDÍ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 



POSTUP PŘÍPRAVY:  Na kastrole se rozškvaří na kostky krájená slanina, přidá se kousek másla a nakrájená cibule, celer, mrkev a petržel po přiměřeném kousku. Hrudí omyté a zbavené kostí se dá na osmaženou zeleninu, obalí v tuku a dusí pod poklicí dle velikosti ½ - ¾ hodiny. Poté se vyndá na prkénko, protáhne na nudličky krájenou slaninou, osolí, dá opět na pekáč a dusí téměř do měkka. Pak se omáčka procedí, naleje znova na maso, jež se dá do trouby zčervenat. Pokrájené hrudí se dá na mísu a poleje omáčkou, do níž se mohou přidat dle chuti 2 s máslem rozetřené sardele nebo přiměřeně sardelové pasty. V tom případě se maso před pečením méně solí. K tomu je vhodná rýže nebo brambororová kaše a salát. Stejně upravené a na zelenině dušené hrudí může se též podlévat červeným vínem s polévkou z kostí a lžíci octa nebo citronové šťávy. Měkké maso se vyndá, šťáva zaleje koflíkem kyselé smetany s rozkvedlanou lžící mouky, povaří a vleje na maso. Za příkrm jsou vhodné noky, makarony nebo nudle.



TELECÍ HRUDÍ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století) TELECÍ HRUDÍ SE ZELENINOU (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1352 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz