KŘEHKÉ VÁNOČNÍ KOLÁČKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: I. 300 g hladké mouky, 160 g másla, 160 g cukru a 2 lžíce rumu se vypracuje v těsto. Tence se vyválí, vykrajují kolečka a dají péci do mírně vyhřáté trouby. Vychladlé koláčky se po dvou spojují nádivkou, polévají čokoládovou polevou a doprostřed se dá vždy ¼ nebo ½ ořechu, nebo se ozdobí jak netopír.
Nádivka: 200 g másla se tře s 200 g cukru, přimíchá se 100 g čokolády nebo 50 g kakaa a 160 g mletých ořechů.
Poleva: Dá se vařit 150 g cukru se 6 lžícemi vody, až se cukr táhne. Do trouby se dají změknout 3 tabulky čokolády, poté se dobře čokoláda rozetře a přidá se 30 g másla. Vařený cukr se do čokolády lije a míchá, až je poleva hladká. Je-li hustá, přidá se trochu horké vody.

II. Na vále se zpracuje 210 g hladké mouky, 180 g másla, 90 g cukru, 90 g strouhaných mandlí, něco citronové kůry a těsto se nechá v chladu 1/ hodiny odpočinout. Poté se rozválí, tvořítkem se vypichují koláčky, dají na nemaštěný plech a pekou v dobře vyhřáté troubě. Upečené spojují se nádivkou a poliji čokoládovou polevou.
 



KŘEHKÉ VÁNOČNÍ KOLÁČKY (Recept z třicátých let minulého století) KŘEHKÉ VÁNOČNÍ KOLÁČKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,97 | Hodnotilo: 1343 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz