SLOVENSKÉ ŠKVARKOVÉ ZÁKUSKY (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: 300 g prohřáté polohrubé mouky se dá na vál, osolí a rozdrobí se do ní 200 g umletých nebo nožem dobře utřených škvarků. Poté se přidají 2 žloutky, 3 lžíce smetany, 2 lžíce bílého vína, z 10 g kvasnic s 8 lžícemi mléka zakynutý kvásek. Vypracuje se tužší těsto a vyválí se na prst silně, přeloží se jako těsto máslové. Vždy se na prst tence rozválí, přeloží se na třikrát, nechá asi 5 minut odpočinout, zase rozválí, přeloží a to se opakuje třikrát. Poté se z vyváleného těsta vypichují malá kolečka, nechají na plechu hodně dlouho kynout, asi 3 hodiny, pak se pomazují vejcem a pekou v troubě.


SLOVENSKÉ ŠKVARKOVÉ ZÁKUSKY (Recept z třicátých let minulého století) SLOVENSKÉ ŠKVARKOVÉ ZÁKUSKY (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 1359 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz