PEČENÝ SÝR (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 




POSTUP PŘÍPRAVY: Tvrdý tvaroh se nakrájí na tenké krajíčky, dá do kamenného hrnce, osolí, okmínuje a nechá přikrytý plátýnkem v teple uležet. Občas se promíchá, aby se stejnoměrně uležel. Po několika dnech se k němu přidá husté, kyselé smetany, promíchá se to, aby větší kusy se rozdrobily, ale v kaši takto vzniklé musí být dost kousků sýra. Kamenný pekáč se vymaže máslem, vysype housku, kaše se do něj vlije a v troubě zvolna peče, až je na povrchu pěkná červená kůrka. Může se dát též do pece po chlebě. Upečený se nechá v pekáči vychladnout a pak vždy podle potřeby se ukrajuje. Vydrží chutný tak 4 týdny. Kdo jej chce mít ostřejší, poleje tvaroh, před uležením pivem.


PEČENÝ SÝR (Recept z třicátých let minulého století)         PEČENÝ SÝR (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1350 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz