ŽAMPIÓNY ZADĚLÁVANÉ PO FRANCOUSKU (Fricassée).

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / HOUBY / 




INGREDIENCE: 800g čerstvých žampiónů, trochu citrónové šťávy, sůl, 40g másla, 3 dl bílé základní omáčky velouté, 2 lžíce smetany, trocha soli a pokud možno bílého mletého pepře, petrželka, 2 lžíce bílého přírodního vína a 3 žloutky.
Na masité knedlíčky: 60 g másla, 2 menší vejce, 720g vařeného nebo pečeného masa (může to být maso telecí z kuřete nebe šunka), petrželka, 10g cibule, sůl, trocha mletého pepře, majoránky a trochu strouhanky na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a na rozehřátém másle udusíme doměkka. Připravenou omáčku zjemníme smetanou, pak do ní přidáme udušené žampióny, jemné rozsekanou petrželku, mletý pepř, bílé víno a na mírném ohni krátce povaříme. Nakonec zjemníme žloutky a přidáme zvlášť ve slané vodě uvařené masité knedlíčky. Příprava masitých knedlíčků: V misce utřeme máslo do pěny, postupné k němu přidáme na masovém strojku jemné umleté maso, vejce, na tuku osmaženou petrželku a cibuli, sůl, pepř, majoránku a dobře vše promícháme. Pak směs zahustíme strouhankou a necháme asi 1/4 hodiny stát. Potom z těstíčka utvoříme malé knedlíčky a povaříme je ve slané vodě asi 8 minut. Obměna: Místo žampiónů můžeme také použít hřibů nebo smržů. Příloha: slané rohlíky nebo měsíčky z lístkového těsta.



ŽAMPIÓNY ZADĚLÁVANÉ PO FRANCOUSKU (Fricassée). ŽAMPIÓNY ZADĚLÁVANÉ PO FRANCOUSKU (Fricassée).



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1380 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz