xkuchtik.cz

 

KDYŇSKÝ TOČ.

 

INGREDIENCE: 1 kg syrových brambor, šálek mléka, l lžička soli, hrst sekaných škvarků,pepř, mletý zázvor, majoránka, l stroužek česneku, sul, l strouhaná žemle, l lžíce škrobu z odkapaných brambor, tuk na vymazání pekáčku, vařené kysané zelí.

POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané brambory nastrouháme a necháme odkapat. Pak je spaříme šálkem vřelého mléka, osolíme, okořeníme zázvorem, majoránkou a pepřem. Vmícháme sekané škvarky, ochutíme česnekem utřeným se solí, přidáme lžíci škrobu a hmotu zahustíme strouhanou žemlí. Promícháme a urovnáme na vymaštěný pekáč. Pečeme prudce ve vyhřáté troubě (asi 20 minut). Horkou placku stočíme v závin a na míse obložíme vařeným kysaným zelím.

 


Vloženo:4. 5. 2005  
http://www.xkuchtik.cz