PUNČ „KARDINÁL“ (Recept z třicátých let minulého století)

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / STARÉ RECEPY / 


Na Štědrovečerní stůl !!

POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně skrojenou kůru z 2 pomerančů a 1 citronu vhoď do polévkové mísy, vytlač na ní šťávu z 5 velkých nebo 7 menších pomerančů a 1 velkého citronu, přihoď 500 g cukru a 1 ½ l dobrého moravského vína. Poklopem to přiklop a nech 24 hodin na vlažném místě, ne teplém, stát. Až podávat chceš, sceď přes ubrousek punč do nádoby, ohřej, aby byl vřelý, však vařit nesmíš, přilij ¼ l jemného jamajského rumu a ¼ l vřelé čisté vody a nes ve skleničkách kávových na stůl: kdo chce mít barvu temnější, může místo horké vody přilít ½ l čaje z 1 lžičky jemného druhu. Punč tento se pije také „od ledu“ a uschová se v dobře zazátkovaných láhvích ve sklepě nebo lednici až se chce upotřebit.


PUNČ „KARDINÁL“ (Recept z třicátých let minulého století) PUNČ „KARDINÁL“ (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,98 | Hodnotilo: 285 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz