xkuchtik.cz
PUNČ „KARDINÁL“ (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
Na Štědrovečerní stůl !!
POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně skrojenou kůru z 2 pomerančů a 1 citronu vhoď do polévkové mísy, vytlač na ní šťávu z 5 velkých nebo 7 menších pomerančů a 1 velkého citronu, přihoď 500 g cukru a 1 ½ l dobrého moravského vína. Poklopem to přiklop a nech 24 hodin na vlažném místě, ne teplém, stát. Až podávat chceš, sceď přes ubrousek punč do nádoby, ohřej, aby byl vřelý, však vařit nesmíš, přilij ¼ l jemného jamajského rumu a ¼ l vřelé čisté vody a nes ve skleničkách kávových na stůl: kdo chce mít barvu temnější, může místo horké vody přilít ½ l čaje z 1 lžičky jemného druhu. Punč tento se pije také „od ledu“ a uschová se v dobře zazátkovaných láhvích ve sklepě nebo lednici až se chce upotřebit.
Vloženo:22. 12. 2011
http://www.xkuchtik.cz