DATABÁZE ÉČEK

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / 




Éčka v potravinách - přídatné látky - jsou používány z mnoha důvodů: pro prodloužení trvanlivosti, jako ochrana před zkázou, ale také pro zlepšení chuti, vzhledu a vůně a dokonce i pro vytvoření dojmu vysokého obsahu ovoce, vajec, másla, přírodních šťáv apod.

Pokud je pro Vás důležitá zdravá výživa, je důležité se v éčkách orientovat
Mezi éčky jsou totiž jak látky neškodnéa látky prospívající vašemu zdraví, tak i škodlivá éčka, která mohou vyvolávat zdravotní obtíže.

Éčka v potravinách jsou označena na výrobku názvem látky (například kyselina citrónová) nebo písmenem E a číselným kódem (E330, E120, E151 apod.).
V databázi éček lze vyhledávat jak podle názvu, tak i číselného kódu. 
Na obalu jsou éčka vyjmenovány podle množství v sestupném pořadí (od nejvyššího k nejmenšímu).

Ovšem složitější je se v přídatných látkách zorientovat.

 

Kompletní seznam éček

 




E 101 - Riboflavin (vitamin B2)

Skupina:

Barvivo

Charakteristika/vlastnosti:

Ribovlavin je přírodní barvivo žluté až oranžově žluté barvy slabě rozpustné ve vodě, jedná se o vitamín B2. Rostliny a mikroorganizmy jej dovedou vytvářet, živočichové a člověk jej musí přijímat v potravě. Zdrojem riboflavinu jsou kvasnice, játra, mléko, vejce, sýry, vepřové a hovězí maso, ryby, kakao atp.

Využití:

Riboflavin se používá v zavařeninách, mléčných výrobcích, zmrzlinách, cukrovinkách i ovocných nápojích apod.

Účinky na lidský organismus:

Je pro lidské tělo velmi důležitý, ovlivňuje dobrý stav všech orgánů. Pozitivně ovlivňuje imunitní systém a zejména zmírňuje problémy s migrénou, napomáhá hojení ran a popálenin. Vitamin B2 se v těle neukládá, proto je nutné jej neustále tělu dodávat.



Škodlivost:
Neškodí     




DATABÁZE ÉČEK DATABÁZE ÉČEK



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1649 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz