INGREDIENCE: 250 g mletého libového bůčku nebo vepřového ramínka, 3 lžíce sušené bramborové kaše nebo 2 vařené rozmačkané brambory, 1 vejce, ½ lžičky zázvoru, ½ lžičky ml. kmínu, ½ lžičky Vegety, špetka soli, na špičku nože kypřící prášek do pečiva, asi 1 dl vody, větší množství tuku na smažení. Příloha: bramborová kaše. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa vmícháme po částech vodu a vejce rozšlehané metlou. Pak přidáme koření, brambory a nakonec prášek do pečiva. Z masové sm ..
INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu. ..
INGREDIENCE: 1kg vepřových jater, ½ kg vepřového masa, ½ kg vepřového bůčku, 5 vajec, sůl, pepř, majoránka, může se přidat i kmín. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra a maso umeleme minimálně dvakrát na nejmenším oku strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a majoránku, promícháme a plníme do malých sklenic, které plníme jen na 80% obsahu sklenice. Zavařujeme 1 ½ hodiny a druhý den 1 hodinu. ..
INGREDIENCE: 500 g vepřového masa (nejlépe kližky), 2,5 dl světlého piva, 1 lžíce hl. mouky, 4 stroužky česneku, krajíc staršího chleba, kmín, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájené na kostky osolíme, dáme na sádlo, trochu podlijeme pivem a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme strouhaný chléb rozředěný a rozšlehaný s pivem. Poté zvolna provaříme na hustou hladkou omáčku. Omáčku okořeníme třeným česnekem, kmínem nebo muškátovým květem a ..
INGREDIENCE: 180 g vařených a nastrouhaných brambor, 180 g polohr. mouky, 1 vejce, 100 g tuku, vegeta, sůl, na posypání mák a na potření vejce. POSTUP PŘÍPRAVY: Ze surovin zaděláme těsto, které necháme asi ½ hodiny odpočinout. Poté tvoříme preclíky, které potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: 1 kg bůčku uvaříme s 15 stroužky česneku, 10 kuliček pepřů, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů a 1 lžíci soli (vaříme asi ¾ hodiny). Mezitím si připravíme kořenící směs: Smícháme 15 utřených stroužků česneku, 1 lžičku pepře, 1 lžičku sl. papriky, 1 lžičku kari koření, 1 lžičku orientálního koření, to vše zakapeme tabaskem a worcesterovou omáčkou. Teplý bůček pomažeme ze všech stran touto kořenící směsí, zabalíme do alobalu a po vychladnutí ho dáme na 6 dní ..
INGREDIENCE: 1 konzerva lančmítu, 3 dl sladké smetany (nebo šlehačky), l telecí párek nebo 100 g šunky, l lžička francouzské hořčice, větší špetka ostré papriky nebo čili POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z konzervy pokrájíme, vložíme do mixéru, zalijeme šlehačkou nebo smetanou a rozmixujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku nebo párek, ochutíme hořčicí a ostrou paprikou, necháme vychladnout a používáme na chlebíčky, na plnění vajec, zeleniny apod. ..
INGREDIENCE: 1 balíček listového těsta, 2 konzervy játrové paštiky, 2 žloutky, vejce, l lžíce smetany, 100 g strouhaného sýra, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Listové těsto dáme do chladničky ztuhnout. Pak je tence vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Plníme je játrovou paštikou, utřenou se žloutky, okraje potřeme vejcem rozšlehaným v mléce. Přeložíme a okraje dobře přitiskneme. Šátečky pak potřeme osoleným rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a upečeme. ..
INGREDIENCE: 1 kg brambor, sklenice kysaného zelí, hrst sušených hub (i vice), 250 ml šlehačky, 2 cibule, 4 stužky česneku, olej, ocet, hl. mouka, sůl, cukr, pepř, nové koření, bobkový list, ml. sladká paprika, Maggi. POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené houby necháme přes noc namočené ve vodě. Cibuli a česnek necháme zpěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme je do 2,5 l vody. Přidáme 8 kuliček nového koření 5 bobkových listů, sůl a přivedeme do varu. Poté přidá ..
INGREDIENCE: 6 žloutků, 600 g pískového cukru, 2 vanilkové cukry, ½ l sladké smetany, kondenzované mléko, ½ l rumu, ½ rumové tresti. POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přimícháme kondenzované mléko, převařenou a vychlazenou sladkou smetanu, rumovou tresť a rum. Smícháme a nalijeme do lahví. ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA