INGREDIENCE: 600 g rybího masa, 1 cibule, 1 lžíce rajského protlaku nebo 1 rajče, 3 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 2 žloutek, tymián, bobkový list, čerstvá nebo sušená petrželka, špetka šafránu, kousek pomerančové kůry, pepř, sůl, kostičky bí1é veky. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, stroužek česneku a rajče nadrobno pokrájíme a vložíme do 1,5 l studené vody Pak přidáme tymián, celý stroužek česneku, bobkový list, petrželku, pomerančovou kůru a očištěné rybí maso a okořeníme šafránem. Osolíme, opepří ..
INGREDIENCE: 4 lžíce oleje, kořenová zelenina (2 cibule, 2 mrkve, ½ celeru, 1 petržel, ½ l zeleninového vývaru, 150 g pohanky, 2 hrnky čerstvých nebo 1 hrnek sušených hub, majoránka, kmín, 4 stroužky česneku, sůl, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci orestujeme na oleji cibuli, přidáme zeleninu a propranou pohanku a společně orestujeme. Poté přidáme houby a kmín, promícháme a chvilku podusíme. Zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Osolíme a vaříme do změknutí hub. Nakonec dochutíme utřeným č ..
INGREDIENCE: 150g prorostlé uzené slaniny, lžíce sádla, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 150 g klobásy, 250 g brambor, 1 zelená paprika, sůl, ml. pepř, ml. paprika, kmín, kostka masoxu, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Slaninu pokrájíme na kostičky a za stálého míchání osmažíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a smažíme do sklovita. Brambory nakrájíme na kostky, vložíme do základu, osolíme, opepříme, posypeme kmínem, paprikou, přidáme nakrájenou zelenou papriku, osmažíme a zalijeme ..
INGREDIENCE: 1,2 l vody, 1/8 1 sladké smetany, 250 g masa, 100 g krup, 30 g tuku, sůl, 2 žloutky, citrón, květ.POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy namočíme, druhý den je uvaříme doměkka, až se dají protlačit cedníkem. Maso vaříme zvlášť, měkké nakrájíme a s vývarem a přilijeme k prolisovaným kroupám. Polévku okořeníme a před podáváním zalijeme mlékem, ve kterém rozkvedláme žloutky. Můžeme dát i kolečko citrónu a květ. ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozkrájíme velmi jemné 1 vodnici a tuřín, 1 cibuli, polovinu malého celeru a 100g libového syrového uzeného masa a dusíme na kousku másla 10 minut. Přidáme 6 oloupaných rajských jablíček, znovu podusíme a zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a necháme vařit. Polévku propasírujeme sítem, přidáme 10 dkg vařené rýže a trochu maggi. Polévku podáváme hodně horkou. ..
INGREDIENCE: 150 g chlebového kvásku, 2 hrsti sušených hub, sůl, 4 lžičky másla, 2 žloutky, 1/8 l kysané smetany.POSTUP PŘÍPRAVY: Do studené vody dáme jemně rozdrobené sušené houby, kmín, sůl a necháme povařit. Kvásek pečlivě rozředíme mlékem, nalijeme do polévky a necháme rozvařit. Nakonec přidáme smetanu s rozmíchanými žloutky a máslo a za stálého míchání necháme polévku zhoustnout ( nesmí se však již vařit). ..
INGREDIENCE: 6 lžic ovesných vloček, 2 lžíce másla, 1 lžička sladké papriky, sůl 6-8 mladých mrkviček, šálek smetany, 1 žloutek, trochu polévkového koření, zelené natě (pažitka, petrželka, libeček, saturejka).POSTUP PŘÍPRAVY: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme vločky a osmahneme. Přisypeme papriku, osolíme, zalijeme 3 l horké vody a přivedeme do varu. Mezitím očistíme mrkvičky, nakrájíme je na jemné plátky, přidáme k polévce a uvaříme doměkka. Žloutek rozmícháme v šálku smetany přilijeme do polév ..
INGREDIENCE: 450 g mletého masa, 100 g kořenové zeleniny, sůl, 1 ½ l vody, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso dáme do oselené studené vody a pomalu vaříme asi ½ hodiny. 10 minut před dovařením přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a osmažíme na tuku do zlatova. Nakonec dochutíme petrželkou. ..
INGREDIENCE: 2 silnější krajíce tvrdšího chleba, 1 1 l vody, 1 kostka masoxu, sůl, pepř, 1 lžičky drceného kmínu, 1 vejce, 1 l sladké nebo zakysané smetany nebo mléka, 2 lžíce másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Chléb zalijeme vodou a necháme několik hodin máčet. Pak přidáme masox, sůl, pepř a kmín a vaříme asi půl hodiny. Důkladně rozvařený chléb zalijeme smetanou nebo mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce, necháme krátce přejít varem (za stálého míchání), podle chuti přisolíme nebo přikyselíme l ..
INGREDIENCE: 1 l vody, hlava a vnitřnosti z 1 kapra, 100g kořenové zeleniny, 1 cibule, sůl, 1 masox, 1 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 30g másla, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Čisté a omyté vnitřnosti a omytou očištěnou zeleninu i s cibulí vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme velmi pomalým varem asi půl hodiny. Potom rybí vývar scedíme, opět přivedeme k varu, přidáme masox a do polévky zavaříme kapání z vejce a mouky. Obrané rybí maso nakrájíme na drobné kousky a vložíme do hotové polévky. Tu j ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA