INGREDIENCE: 600 g vařeného uzeného, vepřového a telecího stejným dílem, 5 až 6 vajec, sůl, pepř, 150 g strouhanky, zelená petrželka, 2 lžíce sekaných mladých kopřiv. POSTUP PŘÍPRAVY: Všechno maso uvaříme, usekáme, promícháme se zelenou petrželí, osolíme, opepříme, spojíme vejci a pečeme ve vymaštěném pekáči. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa (nejlépe jehněčí, ale může být i hovězí a vepřové), 2 cibule, lžíce jemně nasekané petrželky (nebo sušené petrželky), sůl, pepř, 7 lžic studené vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Jemně umleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, nasekanou petrželkou, solí, pepřem a v míse stále mícháme. Mezitím po lžících přidáváme studenou vodu a stále mícháme. Masovou směs vložíme na několik hodin (nejlépe přes noc) do chladničky, před přípravou mokrou rukou utvoříme válečky veliko ..
INGREDIENCE: 100g tykviček, 100g lilku, 100g cibule, 100g skopového nebo hovězího masa, 50g tvrdého strouhaného sýra, 1 vejce, sůl, mletý pepř, hladká mouka na obalení, olej (na smažení) POSTUP PŘÍPRAVY: Tykvičky, lilek a oloupaná cibule se uvaří v osolené vodě a vše se najemno naseká. K tomu se přidá jemně usekané syrové skopové nebo hovězí maso, strouhaný sýr rozšlehané vejce, sůl, mletý pepř a vše se dobře promíchá. Z hmoty se tvarují kuličky velikosti vlašského ořechu, obalí se v hladké mo ..
INGREDIENCE: 350 g mletého hovězího masa, 350 g mletého vepřového masa, sůl, pepř, 4 stroužky česneku, 2 vejce 100 strouhanky, majoránka 1 natvrdo vařené vejce, 100 g párku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mletá masa, rozdrcený česnek, čerstvá vejce, strouhanku s trochou vody, pepř, majoránku a sůl dobře promícháme. Z hmoty vytvoříme placku, do které zabalíme párky a natvrdo vařené vejce nakrájené na čtvrtky. Utvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme trochou vody Při pečení přelév ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 1 lžička koření do mletých mas, špetka ml. papriky, lžíce nasekané bazalky, 200 g čerstvého špenátu, 120 g čedaru, olej na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso vložíme do mísy, přidáme kořeni do ml. mas, ml. papriku a nasekanou bazalku. Směs prohněteme, aby se vše spojilo. Listový špenát spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Sýr nakrájíme na menší kostky. Každou kostku zabalíme do listu špenátu. Z připraveného masa uděláme placičky, do nich vložíme sýr obalený ve šp ..
INGREDIENCE: 500 g cukety, 150 g kabanosu, 100 g tvrdého sýra, 2 dl dětské krupice, ½ hrnku oleje, ½ prášku do pečiva, 3 vejce, sůl, koření do mletého masa, česnek. POSTUP PŘÍPRAVY: Cuketu, kabanos a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo, smícháme se zbývajícími ingrediencemi a nalijeme na vymazaný pekáč, zapékáme jako nádivku. ..
INGREDIENCE: Králičí předek, játra z králíka, 200 g tučnějšího vepřového masa, 1 cibule, 80 g slaniny, 2 žemle, 2 vejce, 3 stroužek česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, nové koření, lžíce strouhanky.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso z králíka vykostíme a umeleme spolu s vepřovým masem a játry. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na části rozřezané slaniny. Přidáme mleté maso, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, trochu majoránky, rozemleté nové koření a podle potřeby trochu strouhanky Z takto připravené směsi u ..
INGREDIENCE: 200 g žemlí, 650 g vařeného uzeného masa, 6 vajec, pepř, máslo, vývar z kostky, petrželka, pažitka, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Vařené uzené maso umeleme. Přidáme rozkvedlaná vejce, osolíme a opepříme, ochutíme jemně nakrájenou petrželkou a pažitkou, přidáme na kostičky nakrájenou a vývarem navlhčenou žemli a dobře vše promícháme. Potom hotovou nádivku vložíme do vymazané formy a v předehřáté troubě upečeme. Nemáme-li žele, můžeme na nádivku použít strouhanku, kterou zvlhčíme mlékem. Upeč ..
INGREDIENCE: 0,2 l mléka, 2 vejce, 250g vařeného uzeného masa, sůl, na špičku nože mletého pepře a nového koření, 100g strouhané housky, mladé kopřivy, 50g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: V míse rozmícháme celá vejce s mlékem, pak přidáme vařené, jemně posekané maso, sůl a koření, zahustíme strouhanou houskou tak, aby se nádivka nebyla příliš tuhá. Nakonec vmícháme oprané nasekané kopřivy. Pečeme v máslem vymaštěném pekáči asi půl hod. Do takto připravené nádivky můžeme místo uzeného masa použít opraný, ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa vepřové a hovězí, 150 g gothajského salámu, 50 g tvrdého sýra, 2 vařené brambory, 2 vejce 250 g cibule, 250 g mrkve, 1 malý celer, 100 ml bílého vína, 3 rajčata, 20 g másla, sůl, petrželová nať. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku se ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA