Recepty na xkuchtik.cz

SPECIALITY VEPŘOVÉ | HORTOBÁĎSKÁ SMAŽENÁ ŽEBÍRKA.

INGREDIENCE: 4 silná vepřová žebírka, 1 cibule, 30g sádla, 2 zelené papriky, 1 rajče, 150g klobásy, sůl, mletý pepř, 4 vejce, hladké mouky, strouhanka, tuk na smaženi. POSTUP PŘÍPRAVY: V žebírkách prořízneme tenkým nožem kapsu. Drobné pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme papriky pokrájené na kolečka a dusíme, až papriky téměř změknou. Potom přidáme oloupané a pokrájené rajče, po 6 minutách dušení vložíme klobásu pokrájenou na kolečka, osolíme, opepříme a dusíme, až směs zhoustne. Směs do ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ KOTLETY PO HORTOBÁĎSKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata, 2 papriky (nebo 100g leča, kmín, majoránka, česnek, vývar. POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku opečeme po obou stranách dočervena. .Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuku od opékání s přidáním dalšího sádla usmažíme dorůžova jemně nastrouhanou cibuli, zaprášíme paprikou ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PEČENÉ VEPŘOVÉ MASO (JAKUBUTA GOHAN).

INGREDIENCE: 300g vepřové kýty, olej, OMÁČKA: 1/3 hrnečku sójové omáčky, 2 lžíce bílého vína, 2 nadrobno nakrájené cibule, 1 lžička zázvoru. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso svážeme nití do úhledného válečku a necháme v připravené omáčce tři hodiny marinovat. Pečeme na oleji asi 30 minut v předem vyhřáté troubě a průběžně podléváme marinádou. Upečené maso nakrájíme na tenké plátky, které klademe na rýži a zdobíme čerstvou zeleninou. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | KOLOŠVÁRSKÉ VEPŘOVÉ KOTLETY V KOTLÍKU.

INGREDIENCE: 4 vepřová kotlety, sůl, mletý pepř, 80 sádla, 2 cibule, mletá sladká paprika, 2 zelené papriky, 1 rajče, (nebo 4 lžíce leča), 500g hlávkového zelí, 500g brambor, 1dl bílého vína, kmín, majoránka, saturejka, špetka hořčičných semínek. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové kotlety na okrajích a u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a postupné opečeme v kotlíku na rozehřátém sádle. Maso z kotlíku vyjmeme, ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně pokrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | TCHANG-CCHU-LI-TING (vepřové v omáčce)

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve začneme s omáčkou: rozkrájíme na drobno 1 cibuli a 2 stroužky česneku, které dáme zpěnit do rozpáleného oleje. Pak přidáme 4 lžíce polévkového koření, zaprášíme 1/2 lžičkou zázvoru, přidáme 4 kávové lžičky worcesteru, malou sběračku čirou polévky nebo horké vody, tutéž sběračku octa a 100g cukru. Vše smícháme, přidáme špetku muškátového oříšku, necháme povařit a pak zahustíme maizenou. Tak jsme získali omáčku, která musí mít sladkokyselou příchuť, můžeme tedy přistoupit ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | ČÍNSKÉ VEPŘOVÉ JAZYKY.

INGREDIENCE: 400g vepřových jazyků vaříme do poloměkka. Vyjmeme oloupeme a očistíme. NÁLEV: 3 lžíce sojové omáčky, 1dcl bílého vína, lžička cukru, lžička soli, celý bílý pepř, hvězdička badyánu, celá malá cibule, 2 celé stroužky česneku. POSTUP PŘÍPRVY: Toto vše vaříme s oloupanými jazyky do měkka. Potom jazyky vyndáme a nakrájíme na tenoučké plátky. Vývar z jazyků scedíme (můžeme přidat trochu vývaru z masoxu), zahustíme máčeným škrobem (aby se to táhlo). Nakonec do omáčky dáme nakrájené jazyky ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ MASO SE SÓJOVOU OMÁČKOU A MLADÝMI VÝHONKY.

INGREDIENCE: 500 g libového masa bez kostí (nebo 650 g vepřového masa s kostí), 2 lžíce oleje, 300g mladých výhonků, 2 Žilce bílého vína, 2 lžíce smetany ke šlehání (33%), 4-5 lžic sójové omáčky, 4 krajíce chleba, 40g máslaPOSTUP PŘÍPRAVY: Maso, je-li třeba, vykostíme a nakrájíme na proužky. V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a maso na něm za stálého obracení ze všech stran do zlatohněda opečeme. Pak k němu přidáme opláchnuté výhonky, společně 2 minuty opékáme. Poté postupně přiléváme víno, ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÁ(KUŘECÍ) FILÁTKA PO JAVANSKU.

INGREDIENCE: 600g vepřového masa bez kosti (nebo kuřecích prsíček), 2-3 stroužky česneku,špetku koriandru (není nutné),1 lžička soli,1-2 lžičky citrónové šťávy, 0,5 dl vody, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky moučkového cukru, 1 menší cibule, olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVZ: Zhotovíme marinádu z česneku a nadrobno nakrájené cibule - obojí rozetřeme širokým nožem nahrubo se solí , z koriandru, citrónové šťávy (případně místo ní 2 lžičky octa), vody, sójové omáčky a cukru. Do této řádně promíchané ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | MORTADELA.

INGREDIENCE: 1,5kg mletého vepřového bůčku, 6 syrových vajec, 2 lžičky vegety, 1 lžička soli. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme vejce a ostatní přísady. Řádně promícháme a uložíme do lednice do druhého dne. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a vytvoříme šišku, zavážeme a dáme do vřící vody vařit,jak voda začne opět vařit snížíme teplotu a vaříme zvolna 1,5 hodiny. Po odstranění sáčku a částečném ochlazení obalíme hotovou mortadelu ve sladké paprice. Příloha bramborový knedlík a salát. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | PEKINSKÉ MASOVÉ PLACIČKY.

INGEDIENCE: 1kg vepřového masa ( nebo kuře nebo salám), 5 celých vajec, 4 střední cibule nakrájená na kolečka, 3 zelené papriky (nebo lečo bez klobásy), 3 rajčata, kečup dle chuti, vegeta,pepř, sůl dle chuti, 1krabička Solamylu, 1a/2 dcl oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na nudličky, ostatni ingredience nakrájíme nadrobno. Všechno dobře promícháme a necháme v ledničce aspoň 12 hodin odležet.Vzniklou hmotu pečeme na rozpáleném oleji jako placičky. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz