Recepty na xkuchtik.cz

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak lehko oloupat salam

Snadno oloupané uzeniny Slupka na trvanlivém salámu někdy drží doslova jako přilepená. Proto jej na krátkou dobu ponoříme do chladné vody a práce jde hned snáz ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Topinky nebudou masné

Topinky nenasáknou tuk. Starý chléb nejlépe zužitkujeme na topinky. Ty ale při smažení nasáknou příliš mnoho tuku. Pokud však před smažením postříkáme chléb trochou vlažné vody, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Banán vždy jako dezert

Po ostrém a kořeněném jídle je vhodné servírovat jako dezert banán. Ten dokáže vyrovnat ostrou chuť jídla a neutralizuje. Pálení v ústech po něm okamžitě přejde. ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Jak na kečup v láhvi

Pokud nemůžeme dostat kečup z láhve ani třepáním či klepáním, stačí, když do ní zastrčíme až ke dnu brčko. Tím se do láhve dostane vzduch a kečup vyteče ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Co s vybouleným dortem

Pokud nemá upečený dort pěkný rovný povrch, překlopíme jej ještě ve formě, když je teplý, na vál. Dort se vyrovná a po 15 minutách můžeme začít se zdobením ..

DOBRÁ RADA KUCHYNĚ | Aby se vajíčka nerozbila

Vejce se dnes nejčastěji prodávají v papírových krabičkách.Jestliže je ale některé naprasklé a přilepené, nejde bez rozbití prakticky vyjmout. Pomůže, pokud obal zvenčí navlhčíme. Skořápka se oddělí a vejce nepoškodíme. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz