INGREDIENCE: Po 300 g mletého hovězího, vepřového, uzeného, koření do mletého masa, 1 houska, mléko, cibule, 2 vejce, 50 g anglické slaniny, bobkový list, celý pepř, nové koření. POSTUP PŘÍPRAVY: K mletému masu přidáme namočenou housku, najemno nakrájenou a spařenou cibuli, vejce a jeden žloutek. Osolíme, přidáme koření a důkladně propracujeme. Vytvoříme dvě šišky, které dáme do pekáčku, potřeme je rozšlehaným bílkem, poklademe nakrájenou slaninou, proložíme kořením a upečeme. ..
INGREDIENCE: 50gchleba, 30g zeleniny, 1g kmínu, 10g cibule, 50g kyselého mléka, vejce, 5g másla, pažitka. POSTUP PŘÍPRAVY: Starší chléb a zeleninu povaříme ve vývaru z kmínu a cibule, pak prolisujeme. Do hotové polévky přidáme kyselé mléko s rozkverlaným vejcem, čerstvé máslo a pažitku. ..
INGREDIENCE: asi 300 g vařených brambor, 60 g hrubé mouky, 2 vejce, lžíce moučkového cukru, 1 šálku mléka, sůl, rostlinný tuk nebo olej, med, moučkový a vanilkový cukr na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané studené brambory nastrouháme do mísy, přidáme mouku, 2 žloutky, cukr, mléko a špetku soli. Vymícháme těsto a zlehka zašleháme tuhý sníh z bílků. Na pánvi rozpálíme tuk, lžičkou vykrajujeme z těsta kousky, které osmažíme po obou stranách dozlatova. "Bramborky" rozdělíme na talíře, hustě pok ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Vykuchanou kachnu posolíme a v troubě opečeme na obou stranách do hněda. Na pánvi podusíme cibuli, česnek, celer a mrkev, přidáme rajský protlak a necháme lehce zhnědnout. Přilijeme horkou vodu a na tento základ položíme kachnu, kterou dusíme. Když je měkká, vyjmeme ji, šťávu propasírujeme, osolíme a okořeníme pepřem a tymiánem. Přidáme pomerančový likér a zjemníme kyselou a sladkou smetanou. Na kachnu položíme malé kousky másla a dopečeme v troubě do křupava. Rozporcujeme ji, p ..
Do těsta na buchty nebo na kynutou bábovku můžete do mouky prosít půl balíčku pudinkového práškus vanilkovou příchuti. Pečivo pak bude krásně žluté a bude příjemně vonět. ..
Polévku z kostí nebo malého kousku masa zlepšíme, dáme-li do ní vařit neoloupanou malou, v tuku do zlatova opečenou cibulku. ..
INGREDIENCE: 2 kedlubny, svazek ředkviček, svazek mladé mrkvičky, svazek naťové cibulky zálivka: 1/2 šálku vody, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, citrónová šťáva nebo l až 2 lžíce vinného octa, na přelití l kelímek jogurtu a 50 g strouhaného sýra nebo tvarohu. POSTUP PŘÍPRAVY: Zeleninu dobře omyjeme, mrkev oškrábeme a vše pokrájíme na tenká kolečka. Smícháme se zálivkou, rozdělíme do misek, přelijeme jogurtem a na povrch nastrouháme sýr. ..
INGREDIENCE: 300 g rýže, sůl, 40 g tuku, 1 cibule, hřebíček, 6 zelených paprik, 8 rajčat. POSTUP PŘÍPRAVY: Na tuku s cibulí podusíme paprikové lusky nakrájené na tenké. nudličky, přidáme rozkrájená rajčata, trochu pepře, sůl. Když je zelenina měkká, smícháme ji s dušenou rýží. ..
INGREDIENCE: 600g brambor, 3 cibule, 2 lžíce přeškvařeného másla, 400g libového salámu, 1/8 l rajčatové šťávy, sůl, ml. bílý pepř, 100g uleželé goudy, 1 lžička sušeného rozmarýnu, tuk do formy POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory vaříme ve slupce asi 15- 20 minut, oloupeme je a necháme zchladnout. Cibuli nakrájíme na kolečka. V pánvi zahřejeme1 lžíci tuku a cibuli na něm do zlatova usmažíme. Salám a brambory nakrájíme na plátky. Rajčatovou šťávu osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme najemno. Vymastíme ohniv ..
INGEDIENCE: 1 vejce, 100 g jater, 1 cibulka, 30 g másla, sůl, pepř, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Játra velkým hladkým nožem na prkýnku utřeme, až vznikne kaše. Dáme je do misky, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, vajíčko, sůl, trochu másla nebo oliv. oleje, majoránku, dle chuti trochu pepře, zamícháme a nakonec trochu strouhanky, aby vznikla hustá kaše. Velkou lžíci vytvoříme knedlíčky, které hážeme do vroucí polévky a necháme povařit asi 3-5 min. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA