Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | HOVĚZÍ MASO PO STROGANOVSKU.

IGREDIENCE: 500g nízkého roštěnce, olej, ml. paprika, lžíce másla, 1 cibule, 200g žampiónů, sklenka bílého vína, 1 dl smetany, sůl, ml. pepř, petrželka. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso odblaníme, jemně naklepeme, pak nakrájíme na nudličky, promícháme s olejem a necháme v chladničce odležet. Mezitím zpěníme na másle cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka a žampióny pokrájené na plátky, zalijeme několika lžícemi vína a krátce podusíme. Maso vložíme na pánev s rozehřátým olejem a za stálého míchání je prudc ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | VALDŠTEJNSKÁ ROŠTĚNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Každou roštěnku naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji s máslem. Maso vyjmeme a na pánvi odusíme na plátky nakrájené žampióny či hříbky, rajská jablíčka, kyselé okurky, utřený česnek, což ještě přisolíme a opepříme. Nakonec do pánve vyklepneme jedno vejce, zamícháme je a necháme srazit. Touto směsí roštěnky na talíři pokryjeme a navrch položíme cibulová kolečka, která jsme předtím omoučili a osmažili na oleji. Všechno posypeme jemně nasekanou zelenou pe ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKA NA MLÉCE.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 125g), sůl, pepř, lžička sekané cibule, 1/4l mléka, trochu mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, opepříme, položíme na cibuli a přelijeme mlékem tak, že jsou do něho úplně ponořeny. Tak je dusíme do měkka, až mléko skoro zmizí. Teprve potom je osolíme. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PIVOVARSKÁ ROŠTĚNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Každou roštěnku naklepeme, osolíme; opepříme a opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Maso nesmíme propéci, musí zůstat uprostřed růžové. Ted roštěnky omočíme na jedné straně v řídkém pivním těstíčku z 1/8 l světlého piva, 1 vejce a hladké mouky a po té straně je osmažíme v čistém oleji. Na osmažené těstíčko vypálíme silnějším rozžhaveným drátem mřížku. Do pánve, na které se roštěnky opékaly, přidáme kousek másla, na plátky nakrájené žampióny či hříbky, oloupaná a na kousky ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKA - ESTERHÁZY.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, paprika, 30g hladké mouky, tuku, celer, kořenová petržel, mrkev, 1 cibule, pár zrnek pepře, nového koření, bobkový list, citrónová kůra, 2 lžíce octa, 1/8 l kyselé smetany, 20 g hladké mouky, citrónová šťáva, trochu bílého vlna, kaparů, 20g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme moukou a opečeme na tuku po obou stranách. Nyní si usmažíme na másle na plátky nakrájený celer, kořenovou petržel, mrkev, cibuli a přidám ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BAVORSKÁ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sůl, pepř, 60g másla, 50g cibule, 40g mouky, 1/8 l kyselé smetany. Trochu hovězí a zeleninové polévky. Nádivka: 30g másla, sůl, pepř, 15 g šunky, 1 vejce, 3 g vařených brambor, 2 lžíce kyselé smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme, osolíme a opepříme. Nyní si připravíme nádivku tímto způsobem: do měkkého másla zamícháme vejce, drobně pokrájenou šunku a na kostičky rozřezané brambory, přidáme 2 lžíce kyselé smetany, pepř a sůl. Tuto směs naneseme na ro ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BRATISLAVSKÁ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 2 lžíce oleje, 40g másla, 1 cibule, 40g mrkve, 40g celeru, 1 lžíce rajského protlaku, 10g hladké mouky, sůl, mletý pepř, bobkový list, trochu kaparů, worcester, 2 dl kyselé smetany, 1 kyselá okurka. POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli, polovinu mrkve a polovinu celeru nakrájíme na drobno a zpěníme do růžova na másle. Nyní opečeme naklepané roštěnky prudce na oleji a položíme na zapraženou zeleninu. Všechno osolíme, okořeníme, přidáme rajský protlak a dusíme. Zbytek mrkve a celeru n ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKA - DEBRECÍN.

INGREDIENCE: 4 roštěnky (každá 150g), sladká paprika, sardelové máslo, 100g vepřového, 100g uzeného, strouhanka, 1 vejce, 10g mouky. 1/8 l červeného vína, 50g slaniny, 1 cibule, POSTUP PŘÍPRAVY: roštěnky naklepeme, posolíme, posypeme sladkou paprikou pomažeme sardelovým máslem. Nasekáme vepřové a uzené maso, ne polovičku na kostičky nakrájené slaniny, strouhanku a vše cháme pomocí jednoho vejce. Tuto směs naneseme na roštěnky, zavineme a zavážeme. Dáme je dusit na druhou polovinu slaniny se zpě ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | RYBÁŘSKÁ ROŠTĚNKA.

POSTUP PŘÍPRAVY: Jednu roštěnku po druhé naklepeme, osolíme, opepříme a potom je opečeme na oleji s máslem po obou stranách. Na každou položíme 2 kolečka uvařeného celeru, která jsme předtím obalili v trojobalu a na oleji vysmažili do červena. Na každé kolečko položíme do kornoutku stočený plátek uzeného lososa a sardelové očko. Roštěnky podlijeme slastní šťávou, ozdobíme hlávkovým salátem a na kolečka nakrájeným vařeným vejcem. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | BRIGHTONSKÝ ROSTBÍF.

POSTUP PŘÍPRAVY: Nejlepší je k němu maso z roštěnce. Odřízneme blány a nařízneme šlachy, aby se při pečení nekroutilo. Osolíme, opepříme, omotáme provázkem a necháme hodinu odležet. Zpěníme cibulku na omastku, na ni dáme maso a dusíme pod pokličkou. Asi v polovině dušení vytlačíme na maso část sardelové pasty, rozetřeme ji, pak pečeme za stálého otáčení ještě asi 40 minut, přičemž maso občas podlijeme slepičím vývarem. Hotové maso lehce pokapeme worceeterskou omáčkou, scedíme, odstraníme prováze ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz