INGREDIENCE: 800 g masa z laloku 400 g libového vepřového masa z plece, 300 g masa z bůčku, kousek slezinky, jazyka, ledvinky, 4-5 cibulí, 4 lžíce sádla, 2 lžíce mleté papriky, sůl, mlety pepř kmín, 1-2 stroužky česneku, 4-5 lžic hladké mouky, vývar na podlití.POSTUP PŘÍPRAVY: V rozehřátém sádle osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme ho pak zalijeme vývarem, osolíme, přidáme koření a za stálého podlévání vodou zvolna vaříme, až maso změkne. šťávu nechám ..
INGREDIENCE: 500g ovarového vepřového masa (může být i kousek bůčku nebo plece), 300 g hlávkového zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, l lžička mleté papriky, špetka kmínu, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso uvaříme v osolené vodě do měkka, vykostíme a prochladlé nakrájíme na kostky. Na slanině, nakrájené na kostičky, do růžova osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme jemné nakrouhané zelí, podlijeme trochu vývarem z masa a udusíme do měkka. Poprášíme paprikou a mo ..
INGREDIENCE: 500g ovarového vepřového masa (může být i kousek bůčku nebo plece), 300 g hlávkového zelí, 100 g slaniny, 1 cibule, l lžička mleté papriky, špetka kmínu, sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z masa. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso uvaříme v osolené vodě do měkka, vykostíme a prochladlé nakrájíme na kostky. Na slanině, nakrájené na kostičky, do růžova osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme jemné nakrouhané zelí, podlijeme trochu vývarem z masa a udusíme do měkka. Poprášíme paprikou a mo ..
INGREDIENCE: 600 g libového vepřového masa z kýty nebo plecka 50 g oleje, 2 stroužky česneku, mladé cibulky, zelené papriky, mlety pepř a sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, pokapeme částí oleje a necháme 2 hodiny hladu odležet. Potom jednotlivé kousky napichujeme na ocelové jehly střídavé s mladými oloupanými cibulkami a kousky zelené papriky. Takto připravené maso se zeleninou opékáme na pánvi s rozehřátým olejem nebo pod grilem. ..
INGREDIENCE: 400 g marinovaných kyselých ryb, 250 g vařených brambor, 200 g sterilované zeleniny (hrášek, mrkev, celer apod.), 2 natvrdo vařená vejce, 2 jablka, 100 g majolky, sůl, pepř, 1 dl bílého vína.POSTUP PŘÍPRAVY: Ryby podélně rozkrojíme, odstraníme z nich páteřní kosti, nakrájíme na kousky a vložíme je do salátové mísy. Přidáme okapanou sterilovanou zeleninu, na kostky nakrájené oloupané brambory, oloupaná a na kousky nakrájená vejce a oloupaná, jádřince zbavená a na kostky nakrájená jab ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 60 g sádla, 80 g chleba, 1-2 dl piva, 5dl vývaru z 1 kostky masoxu, sůl, kmín, mlety pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno a na rozehřátém sádle osmáhneme do růžova. Přidáme na kousky nakrájené opláchnuté maso a podusíme je, osolíme, přidáme mletý kmín, podlijeme vývarem a přikryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vřelou vodou. Udušené maso vyjmeme, do šťávy přidáme chléb máčený v pivě a šťávu provaříme a procedíme. Vložíme ..
INGREDIENCE: 4 roštěnky, 80g sádla, 200,g klobásy, 2 cibule. 2 stroužky česneku, pepř, sůl, mletá paprika, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce strouhaného křenu.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí promíchanou s křenem. Na roštěnky dáme oloupanou a pokrájenou klobásu, svineme je do válečků, spojíme jehlami na závitky a potřeme utřeným česnekem. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, zaprášíme paprikou, vložíme na ni pravené závitky a za mírné ..
INGREDIENCE: 800g malých nových brambor, sůl, 1 svazek petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce hl. mouky, 750 ml mléka, worcester, lžíce citrónové šťávy, lžíce hořčice, pepř, 250g šunky, 100g uzeného moravského masa. POSSTUP PŘÍPRAVY: Brambory omyjeme a 20 minut vaříme v osolené vodě. Otrháme lístky petrželky a nasekáme je. Odebereme 1 lžíci na ozdobu. V pánvi rozpustíme máslo a poprášíme ho moukou. Připravíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a dobře rozmícháme. Povaříme asi 5 minut. Přisypeme nasekanou pet ..
INGREDIENCE: 4 lžíce másla, citrónová šťáva, 100 g lučiny nebo žervé, 100 g měkkého salámu, 2 lžíce jemné strouhaného křenu, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo zakapeme citrónovou šťávou, osolíme, smícháme s lučinou nebo žervé a vyšleháme na jemnou pěnu. Do pěny vmícháme křen a na nudličky nakrájenou uzeninu. Pomazánku mažeme na krajíčky chleba nebo na plátky knekebrotu. ..
INGREDIENCE: 8 velkých brambor, 1 lžička tymiánu, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 1 červená paprika, 30g šunky, ě lžíce olivového oleje, 150g ml. hovězího masa, sůl, pepř, 1 lžička kmínu, 15g strouhaného eidamu, 3 lžíce smetany. POSTUP PŘÍPRAVY: Brambory i se slupkou vaříme v osolené vodě s přidáním kmínu. Vaříme je doměkka asi 30 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Troubu zahřejeme na 200°C. oloupeme šalotku a česnek. Omyjeme papriku. Vše nakrájíme na malé kostičky. Nasekanou šunku osmáhneme ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA