Recepty na xkuchtik.cz

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

ZABIJAČKA POLÉVKA | OVAROVÁ POLÉVKA II.

INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..

RÝŽE | ZELENIOVÉ HOUBOVÉ RIZOTO.

INGREDIENC: 250g rýže, 300g zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky, květák, cuketu, lilek), 4 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, 150g podušených hub, oregano, česnek, 1 kostka masoxu, 2 vařená vejce, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou a scedíme. Zeleninu nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme zeleninu, sůl, podlijeme horkou vodou a 5 minut dusíme. Potom přidáme rýži, houby, koření, na plátky nakrájený česnek, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a dus ..

SÝRY | SMAŽENÉ TVARŮŽKY

INGREDIENCE: 8 kulatých tvarůžků, 16 koleček měkkého salámu, mouka, 1 vejce, trochu piva, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Každý tvarůžek obložíme dvěma kolečky salámu, spíchneme je párátky, navlhčíme pivem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejcí s pivem, strouhance a v horkém tuku osmažíme dozlatova. Ihned je podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem a salátem. ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÁ PANENSKÁ PO STUBICKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové panenky, 16 sušených švestek, 400 g másla, 0,3 dl oleje, 0,3 slivovice, 3 dl kysané smetany, 1,5 dl sladké smetany, svazeček petrželky, 2 dl bdé6o vína, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme je do panenek. Panenky osolíme a.opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalijeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak př ..

SPECIALITY VEPŘOVÉ | VEPŘOVÉ KOTLETY PO HORTOBÁĎSKU.

INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata a 2 papriky (nebo 100 g sterilovaného leča), kmín, majoránka, česnek, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými.zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku je po obou stranách dočervena opečeme. Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuků od opékání s přidáním dalšího sádla dorůžova usmažíme jemně nastrouhanou cibuli, ..

ZVĚŘINA SRNČÍ | DUŠENÁ SRNČÍ KÝTA (Polsko).

INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty, 1 l kyselé smetany, 1 l červeného vína, 100 g másla, 50g hladké mouky, 3 kostky cukru, 1 cibule, 12 šalotek, sůl, mletý pepř a několik hřebíčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájených celerů, 2 stroužků česneku, 3 stonků petrželky, malého bobkového listu, několika zrnek pepře a několika hř ..

BRAMBORY | BRAMBORY NA KYSELO.

INGREDIENCE: 800g brambor, 60g másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, lžíce octa, lžíce cukru, 1 šálku mléka, podle chuti sůl a mletý pepř, 1 bobkový list, šálek vývaru z kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Na jedné třetině tuku slabě osmažíme drobně krájenou cibulku, zalijeme vývarem z kosti a přidáme na půlky nakrájené oloupané brambory, osolíme, přidáme koření a dusíme. Když jsou brambory zpola dušené, zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a mouky, dobře rozmícháme, přidáme cukr, ocet a ..

OMÁČKY | OMÁČKA JEMNÁ SARDELOVA.

INGREDIENCE: 1 citrónu, 2 žloutky, 50g másla, trochu vody, špetka soli a pepře, sardelové máslo - 20 g másla, 20 g sardele.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme sardelové máslo. Sardelku zbavíme páteře a jemně nožem usekáme spolu s máslem, pak špičkou nože třeme na prkénku a seškrábneme na talířek. Do kotlíku dáme žloutky máslo, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vyšleháme do zhoustnutí, pak zašleháme vlažnou vodu. Před dohotovením zašleháme připravené sardelové máslo. Omáčka se hodí výborně k rybám ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | JABLKOVÝ ZÁVIN Z LISTOVÉHO TĚSTA II.

INGREDIENCE: 350 g listového těsta, 1 kg jablk, 150 g cukru, 10 g piškotů, 2 žloutky, 80g rozinek, lžička skořice, 50 g másla na pokropeni ovoce, mouka na podsypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, drcenými piškoty, rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře předehřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopečeme. Upečený ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz