INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..
INGREDIENCE: 1 vepřové hlavy nebo 800g vepřového bůčku, plece nebo 2 vepřová kolena, sůl, mletý pepř, česnek, majoránka, 1 cibule, kořenová zelenina, 150 g krup.POSTUP PŘÍPRAVY: Maso dobře očistíme, opláchneme, vložíme do hrnce, osolíme, přidáme koření a dáme vařit. Když je maso téměř měkké, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, očištěnou zeleninu pokrájenou na větší kousky a vaříme spolu s masem do měkka. Polévku procedíme. ochutíme utřeným česnekem, majoránkou a pepřem, podle chuti osolíme, vl ..
INGREDIENC: 250g rýže, 300g zeleniny (mrkev, hrášek, fazolky, květák, cuketu, lilek), 4 lžíce oleje, 1 cibule, sůl, 150g podušených hub, oregano, česnek, 1 kostka masoxu, 2 vařená vejce, strouhaný sýr.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži propláchneme horkou vodou a scedíme. Zeleninu nakrájíme nadrobno. Na oleji zpěníme jemně nasekanou cibuli, přidáme zeleninu, sůl, podlijeme horkou vodou a 5 minut dusíme. Potom přidáme rýži, houby, koření, na plátky nakrájený česnek, zalijeme vývarem z masoxu, promícháme a dus ..
INGREDIENCE: 8 kulatých tvarůžků, 16 koleček měkkého salámu, mouka, 1 vejce, trochu piva, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Každý tvarůžek obložíme dvěma kolečky salámu, spíchneme je párátky, navlhčíme pivem, obalíme v mouce, rozšlehaném vejcí s pivem, strouhance a v horkém tuku osmažíme dozlatova. Ihned je podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem a salátem. ..
INGREDIENCE: 4 vepřové panenky, 16 sušených švestek, 400 g másla, 0,3 dl oleje, 0,3 slivovice, 3 dl kysané smetany, 1,5 dl sladké smetany, svazeček petrželky, 2 dl bdé6o vína, sůl, mletý pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Sušené švestky vypeckujeme, naplníme kousky másla a vetkneme je do panenek. Panenky osolíme a.opékáme v pánvi na mírném ohni. Ze zbylých sušených švestek nakrájíme nudličky, namočíme je do bílého vína a spolu s vínem nalijeme na panenky. Vaříme, dokud se víno ze dvou třetin neodpaří. Pak př ..
INGREDIENCE: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 60 g sádla, 1 cibule, mletá sladká paprika, 2 rajčata a 2 papriky (nebo 100 g sterilovaného leča), kmín, majoránka, česnek, vývar.POSTUP PŘÍPRAVY: Kotlety vykostíme, po obvodu nařízneme mělkými.zářezy, naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na malém množství tuku je po obou stranách dočervena opečeme. Kotlety přeložíme do kastrolu, na tuků od opékání s přidáním dalšího sádla dorůžova usmažíme jemně nastrouhanou cibuli, ..
INGREDIENCE: 600 g srnčí kýty, 1 l kyselé smetany, 1 l červeného vína, 100 g másla, 50g hladké mouky, 3 kostky cukru, 1 cibule, 12 šalotek, sůl, mletý pepř a několik hřebíčků.POSTUP PŘÍPRAVY: Srnčí necháme 2 až 3 dny odležet v marinádě a častěji je obracíme. Marináda se připraví ze 3 l bílého vína, 1 l octa, 1 l olivového oleje, 80 g nakrájených karotek, 80 g nakrájené cibule, 2 nakrájených celerů, 2 stroužků česneku, 3 stonků petrželky, malého bobkového listu, několika zrnek pepře a několika hř ..
INGREDIENCE: 800g brambor, 60g másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, lžíce octa, lžíce cukru, 1 šálku mléka, podle chuti sůl a mletý pepř, 1 bobkový list, šálek vývaru z kostí.POSTUP PŘÍPRAVY: Na jedné třetině tuku slabě osmažíme drobně krájenou cibulku, zalijeme vývarem z kosti a přidáme na půlky nakrájené oloupané brambory, osolíme, přidáme koření a dusíme. Když jsou brambory zpola dušené, zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a mouky, dobře rozmícháme, přidáme cukr, ocet a ..
INGREDIENCE: 1 citrónu, 2 žloutky, 50g másla, trochu vody, špetka soli a pepře, sardelové máslo - 20 g másla, 20 g sardele.POSTUP PŘÍPRAVY: Nejprve si připravíme sardelové máslo. Sardelku zbavíme páteře a jemně nožem usekáme spolu s máslem, pak špičkou nože třeme na prkénku a seškrábneme na talířek. Do kotlíku dáme žloutky máslo, citrónovou šťávu, sůl, pepř a vyšleháme do zhoustnutí, pak zašleháme vlažnou vodu. Před dohotovením zašleháme připravené sardelové máslo. Omáčka se hodí výborně k rybám ..
INGREDIENCE: 350 g listového těsta, 1 kg jablk, 150 g cukru, 10 g piškotů, 2 žloutky, 80g rozinek, lžička skořice, 50 g másla na pokropeni ovoce, mouka na podsypání.POSTUP PŘÍPRAVY: Z listového těsta vyválíme obdélník, který na středu posypeme oloupanými a na plátky nakrájenými nebo nastrouhanými jablky, drcenými piškoty, rozinkami, skořicí a cukrem a pokropíme rozpuštěným máslem. Svineme, potřeme žloutkem a pečeme v dobře předehřáté troubě. Po zapečení plamen zmírníme a zvolna dopečeme. Upečený ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA