Recepty na xkuchtik.cz

ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM | DŽEM Z TŘEŠNÍ A VIŠNÍ

INGREDIENCE: l kg třešní, 500 g višní (obojí vážíme již vypeckované), 750 g cukru, l balíček Pektogelu, l roztlučený hřebíček, špetka skořice a lžička rumu. POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované ovoce nasypeme do širokého kastrole, stavu, kterou jsme zachytili při odstraňování pecek, přidáme k ovoci, pozvolna, za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Pozvolna přidáváme cukr, aby nepřerušil var, Pektogel a koření. Vaříme ještě chvíli, pak zakapeme rumem, vařící džem vlijeme do skleniček, uzavřeme víčky, ..

ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE | JAHODY V RUMU

INGREDIENCE: 1/2 kg jahod, pískový cukr, rum nebo koňak. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody omyjeme, vykrojíme stopku a velké překrojíme. Po vrstvách je naskládáme do sklenice, každou vrstvu prosypeme cukrem a pokapeme alkoholem. Plnou sklenici zalijeme zbytkem alkoholu, uzavřeme a necháme v chladu proležet. Stejným způsobem můžeme připravovat i višně, broskve nebo švestky. ..

POMAZÁNKY | TVAROHOVÁ POMAZÁNKA S KARI KOŘENÍM

INGREDIENCE: 250 v měkkého tvarohu, l šálek zakysané smetany, kari koření, l lžička kurkumy, citrónová šťáva, sůl, plátky kiwi na ozdobení. POSTUP PŘÍPRAVY: Měkký tvaroh dobře Ušleháme se zakysanou smetanou. Vmícháme kurkumu a kari. Osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a dobře promícháme. Podáváme ozdobené plátky kiwi. ..

TĚSTOVINY | LASAGNE S MLETÝM MASEM A RAJSKOU OMÁČKOU

INGREDIENCE: 300 g lasagní (nudlové obdélníkové placky - lze použít i nepředvařené), 2 lžíce oleje, 500 g mletého hovězího masa, l cibule, l stroužek česneku, l velký rajčatový protlak, sůl, pepř, sladká mletá paprika, l lžička sušeného oregana, 50 g mouky, 50 g másla, 400 ml mléka, 200 ml suchého bílého vína, bílý pepř, 80 g tvrdého sýra, 150 ml jogurtu. POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji a za stálého míchání zprudka opečeme mleté maso. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli, přidáme k masu a krátce spole ..

STARÉ RECEPY | RÝŽOVÁ KAŠE (Recept z třicátých let minulého století)

POSTUP PŘÍPRAVY: Do 1 l mléka zasype s asi 150 g rýže, osladí, osolí a nechá do husta uvařit. Též se může přidat kousek másla a rýže se dá do trouby upéci. Sype se na míse cukrem se skořicí a polije s máslem. Děti mají rády kaši posypanou strouhanými vlašskými ořechy a cukrem. ..

SALÁTY | Rajčatový salát po italsku

INGREDIENCE: 600g rajčat, 2 natvrdo uvařená vejce, cibule, 1-2 sterilované okurkyNa zálivku: šálek jogurtu, 2 lžíce smetany, 2 lžíce majolky, ocet, sůl, cukr POSTUP PŘÍPRAVY: Omytá rajčata nakrájíme na plátky, vejce a sterilovanou okurku na kolečka a cibuli jemně usekáme. Po urovnání na talířky zalijeme zálivkou připravenou rozmícháním uvedených surovin. ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | ROSTBÍF III

INGREDIENCE: 800 g hovězího ze svíčkové, sůl, mletý pepř, 8 lžic oleje, vývar z kostí, 15 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Několik dnů odleželé maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji za stálého polévání horkým olejem ze všech stran rychle opečeme. Potom maso dál pečeme v troubě každou stranu asi 15-20 minut za častého polévání vlastní šťávou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme několik lžic vývaru, máslo a povaříme. Částí šťávy polijeme maso, zbytek podáváme samostatně k jednotlivým porcím. Ros ..

NÁPOJE ŠŤÁVY | MÁTOVÝ SIRUP

INGREDIENCE: 100gčerstvých listů máty, 300g medu, 0,21 vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Nakrájené listy máty vsypeme do vařící vody, necháme 1 hodinu stát, scedíme, přimícháme med, zahřejeme na 80°C a plníme do lahví se vzduchotěsným uzávěrem. ..

BRAMBORY | LABUŽNICKÉ RACLETTE

INGREDIENCE:1 kg syrových brambor, sůl, česnek, 600g sýra Otava pepř, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Oloupané syrové brambory nakrájíme na 1/2 cm silné plátky, potřeme je olejem, urovnáme na plech a v troubě nebo pod grilem upečeme dočervena po obou stranách. Hotové promícháme s česnekem a se solí. Rozdělíme je na jednotlivé porce a oškrabujeme každému hostu roztavený sýr přímo na teplé bramborové topinky. Podle chuti můžeme opepřit. Podáváme k vínu, pivu, bylinným čajům apod. ..

VEJCE | MÍCHANÁ VEJCE PO ITALSKU (Pro 5 osob)

INGREDIENCE: 15 vajec, 75 g tuku, 100 g cibule, 100 g kečupu, sůl, zelená petrželová nať. Drobně krájenou cibulku do růžova osmažíme na celé dávce tuku, pak zalijeme rozšlehanými vejci se solí a pomalu mícháme až se začnou srážet. Hotová vejce vyklopíme na talíř, ve středu utvoříme důlek, do něhož vlijeme horký kečup. Každou porci posypeme drobně sekanou zelenou petrželkou. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz