INGREDIENCE: 500g těstovin, sůl, 850g kysaného zelí, 250 ml masového vývaru, 250g šunky, 1 červená paprika, špetka cukru, 2 lžíce rajčatového protlaku, pepř, tuk na vymazání formy, 150g goudy, 1 snítka petrželky.POSTUP PŘÍPRAVY: Těstoviny nasypeme do vroucí, dostatečně osolené vody a uvaříme je. Hotové je slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Zelí dáme do hrnce, přelijeme ho 50 ml vývaru a vaříme asi 10 mi. Šunku nakrájíme na nudličky a přimícháme ji k zelí. Rozpůlíme papr ..
INGREDIENCE: 200g poloh. mouky, 150g mouč. cukru, 1 pomazánkové máslo, 3 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášku do pečiva, rozinky.POSTUP PŘÍPRAVY: Všechny přísady smícháme dohromady a upečeme ve vymaštěné a prosetou strouhankou vysypané bábovkové formě ve vyhřáté troubě. Vychladlé vyklopíme a pocukrujeme. ..
INGREDIENCE: 6 jemně nastrouhaných vařených brambor, 1 lžíce červené papriky, 1 sklenice kečupu, 1 lžičky pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky hořčice, 3 stroužky česneku, 2 dl oleje, chilli nebo jiné podobné koření, 2 lžičky sójové omáčky. POSTUP PŘÍPRAVY:Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici. Směs pak použijeme na topinky. ..
INGREDIENCE: 500 g mletého vepř. Masa, 2 vejce, 150 g strouhanky, 150 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 cibule, olej, sůl, mletý pepř, chilli, oregáno.Chlebové placky: 400 g staršího chleba, 6 vajec, 150 g polohrubé mouky, 1 cibule.POSTUP PŘÍPRAVY: Do mletého masa přidáme vejce, rozmačkaný česnek, nastrouhanou cibuli, přisypeme lžičku chilli a oregána, pepř a sůl. Prohněteme a zahustíme strouhankou. Z hmoty utvoříme kuličky, které obalujeme v mouce a opékáme na oleji. Chlebové placky: Chleba ..
INGREDIENCE: Na 2 štrúdly potřebujeme: 250g salámu, 7 vajec, 2 balíčky sýra, listové těsto, tuk, polohrubou mouku.POSTUP PŘÍPRAVY: Nasypeme na vál polohrubou mouku a rozválíme těsto. Tuk necháme rozpustit. Šest vajec vyklopíme do hrnce, ve kterém je rozpuštěný tuk. Mícháme a jakmile jsou vejce hotová, necháme vychladnout. Mezitím vezmeme první těsto, naskládáme na něj salám, na něj vejce. Vejce osmahlá ne tuku necháme vychladnout a na první štrúdl vložíme na salám 1/2 obsahu hrnce. Na vejce nask ..
INGREDIENCE: 500g kyselého zelí, 1 cibule, 300g širokých nudlí, 100g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, Sůl, pepř, cukr. POSTUP PŘÍPRAVY: V osolené vodě vaříme těstoviny, které po uvaření propláchneme studenou vodou. Na kostky nakrájíme slaninu a opražíme cibuli. Přidáme kyselé zelí a dusíme asi 15 minut, až je zelí měkké. Poté přimícháme těstoviny, dosolíme, opepříme a osladíme. ..
INGREDIENCE: 1 kg hladké mouky, 1 kostka droždí, 2 vejce, 100 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, kůra z 1/2 citrónu, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 1 lžíce oleje, 1/2 l mléka, nádivka: 500g máku, mléko, máslo, skořice, kakao, cukr, několik ořechových jader na posypání. POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s kváskem připraveným ze lžičky cukru, trochy vlažného mléka a rozdrobeného droždí. Přidáme změklé máslo, žloutky, cukr, kůru z citronu a postupně zpracováváme těsto, do kterého přiléváme mlé ..
INGREDIENCE: 1000 g kalamár, 6 paprik (zelená, červená, žlutá), 6 rajčat, 1 velká petržel s natí, Česnek, 3 druhy salátů, čerstvé bylinky: bazalka, majoránka, estragon, rozmarýn, tabasco, sůl, pepř, divoká rýže.POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavy kalamár orestujeme na olivovém oleji, aby zkřehla a nakrájíme na drobné kousky. Nakrájené papriky a rajčata orestujeme na cibuli, přidáme česnek a tabasco, osolíme a směs smícháme s připravenými nakrájenými hlavami. Touto směsí naplníme tělo kalamár. Z čerstvých byl ..
INGREDIENCE: 250g hl. mouky, 150g másla nebo rostlinného tuku, 80g cukru, citr. kůra, 120g mléka, 1 kg jablk, skořicový cukr, 100g mandlí, strouhanka.POSTUP PŘÍPRAVY: Změklé máslo, citr. kůru a studené mléko vmícháme do mouky (nehněteme). Necháme v chladu 25 min. odpočinout. Poté hmotu rozdělíme a rozložíme do vymazané formy s okrajem. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Plátky klademe hustě na těsto. Skořicový cukr smícháme se lžící strouhanky a oloupanými usekanými mandlemi a nasypeme na ov ..
INGREDIENCE: 800g vepřové kýty, olej, sůl, hořčice, ml. pepř, 20g másla, 1 lžíce hl. mouky.Nádivka: 150g salámu, 2 vejce, olej, petrželka, 2 rajčata, 15g žampiónů, 1 sterilovaná okurka, 2 lžíce hrášku, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou kýtu rozřízneme v rovný plát a naklepeme. Potřeme jej tence hořčicí, osolíme, opeříme, poklademe kolečky salámu, spařenými, oloupanými a na hranolky nakrájenými rajčaty a nudličkami okurky. Žampióny nakrájíme na plátky, osmáhneme na oleji, zalijeme rozšlehanými vejci, ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA