INGREDIENCE: Rozpis na 2 rolády: 2 kg mletého bůčku 3 vejce, pálivá paprika, vegeta, česnek. Náplň: Šunkový salám, vaječinu z 6 vajec, sladkokyselé okurky, proužky tvrdého sýra, sterilovanou papriku, (lze přidat i slaninu pokrájenou na tenké plátky). POSTUP PŘÍPRAVY: Z mletého bůčku a ingrediencí vypracujeme hmotu, kterou necháme do druhého dne odležet v chladnu. Poté rozválíme placku na igelitu. Na celou plochu rozložíme salám pokrájený na kolečka. Doprostřed dáme vaječinu. Na boky okurky pok ..
INGREDIENCE: 1 kg bůčku, 4 vejce, lžička soli, ml. pepř, drcený kmín, 2 lžičky vegety (speciál). Náplň: 500 g dietního salámu, 5 vajec uvařených natvrdo, paprika kapie, hrášek. POSTUP PŘÍPRAVY: Bůček umeleme, přidáme ingredience a vypracujeme. Poté přidáme salám nakrájený na kostky, vejce nakrájené na kostky, papriku pokrájenou na proužky a hrášek. Vypracujeme a vrazíme do sáčku na tlačenku. Vaříme v hrnci přikryté poklicí cca 2 hodiny. ..
INGREDIENCE: 1 kg mletého předního hovězího, klobása, 30 g másla, 2 cibule, 1 mrkev, kousek celeru, 1 paprika, 2 stroužky česneku, černý pepř, římský kmín, muškátový ořech, 3 vejce, 125 ml ostrého kečupu, 125 ml mléka, 100 g strouhanky. POSTUP PŘÍPRAVY: Rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, česnek a vše orestujeme až do změknutí. Směs dáme zchladit. Do mletého masa s klobásou přidáme mléko, vejce s kořením, kečup a strouhanku. Přidáme zeleninovou směs a promícháme. Hmotu dáme do pekáče a pečeme ..
INGREDIENCE: 500 g mletého masa, 250 g uzeného bůčku, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžičky koření Divočina, sůl, 2 housky, šálek mléka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 vejce, strouhaná kůra z poloviny citrónu, čerstvá nebo sušená petrželová nať, strouhanka, sádlo nebo oleje. POSTUP PŘÍPRAVY: Uzený bůček nakrájíme na kostičky, osmahneme na něm kořenovou zeleninu, cibuli a necháme ochladit. Mleté maso rozmícháme s kořením, houskami rozmočenými v mléce, nastrouhaným česnekem, přidáme vejce, citrón ..
INGREDIENCE: Mleté maso na sekanou, olej na smažení, vejce, hl. mouka, strouhanka, olomoucké tvarůžky. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso ochutíme jak na sekanou. Kolečka tvarůžků obalíme v troj obalu. Poté je obalíme vrstvou mletého masa cca 1,5 cm, vytvarujeme karbanátky, které taktéž obalíme v troj obalu a smažíme do zlatova. Příloha: Bramborová kaše nebo hranolky. ..
INGREDIENCE: 400g hovězího masa bez kostí, 200g vepřového masa bez kostí, 2 žemle, mléko, sůl, 1 vejce, kousek cibule, česnek, mletý pepř, 2 lžíce polohrubé mouky, kousek slaniny, olej, 1 párek, strouhanka. POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme prosáknout. Hovězí i vepřové maso umeleme, pak umeleme i žemle. Ke směsi přidáme sůl, vejce, drobně nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, pepř, slaninu, nakrájenou na kostičky a vše dobře rozmícháme. Podle potřeby přidáme ..
INGREDIENCE: 150 g ovesných vloček, 1 l mléka, 1 lžíce tuku, j cibule, 150 g uzeného masa, 1 vejce, strouhanka, kmín, sůl, petrželka, mouka. POSTUP PŘÍPRAVY:Vločky posekáme, zalijeme vařící mlékem a necháme několik hodin odstát. Přidáme sůl, na tuku osmaženou nakrájenou cibuli, posekané maso, vejce, nasekanou petrželku, kmín, promícháme, zahustíme trochou strouhanky a tvoříme malé karbanátky, které obalujeme v hl. mouce, v rozšlehané vejci, ve strouhance a pečeme na rozpáleném tuku do červena. ..
INGREDIENCE: 1 kg kysané zelí, 500 g vařená rýže, 500 g mleté maso, cibulka, slanina, sladká i ostrá paprika, pepř, sůl, majoránka, kmín, mouka, 3 vajíčka, rajče, paprika, kysaná smetana pro zjemnění, olej. POSTUP PŘÍPRAVY: Na slanině zpěníme cibulku, na to dáme kysané zelí, zalijeme vodou. Na druhé pánvi si uděláme také cibulku se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme ho ostrou paprikou, kterou jsme přidali i do zelí, osolíme, opepříme a promícháme, můžeme zjemnit smetanou. Do ..
INGREDIENCE: 400g mletého masa, 1cibule, sul, pepř, 1vajce, strouhanka na zahuštění, plnotučná hořčice, kečup, 1 velká sklenice leča, 200g sýra vcelku. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme s cibulí nasekanou nadrobno, přidáme sul, pepř dle chuti, vajíčko a strouhankou zahustíme, vytvoříme karbanátky a naskládáme na zvýšený plech, pomažeme každý hořčicí, pak kečupem a dáme na každý hromádku leča,pečeme v troubě 30 minut, na každý karbanátek dáme hromádku nastrouhaného sýra a zapečeme 5 minut,po ..
INGREDIENCE: 500 g vepřové plece, 250 g uzeného masa (nejlépe uzeny bůček), 5 vajec, 1 chlebíčková veka, 1 dl mléka, svazek petrželky, nasekané kopřivy nebo další jarní bylinky, sůl, pepř, máslo. POSTUP PŘÍPRAVY: Veku rozkrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme rozležet. Vepřové maso uvaříme, zvlášť uvaříme i uzené, a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Rovněž bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky s ..
			B
			
		BRAMBORY
		
		
			D
			
		DOBRÁ RADA
		
		
		DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
		
		
		DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
		
		
		DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
		
		
		DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
		
		
		DRŮBEŽ
		
		
		DRŮBEŽ DROBY
		
		
		DRŮBEŽ HUSA
		
		
		DRŮBEŽ KACHNA
		
		
		DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
		
		
		DRŮBEŽ KUŘE
		
		
		DRŮBEŽ SLEPICE
		
		
			G
			
		GULÁŠ
		
		
		GULÁŠ HOVĚZÍ
		
		
		GULÁŠ RŮZNÝ
		
		
		GULÁŠ SKOPOVÝ
		
		
		GULÁŠ VEPŘOVÝ
		
		
		GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
		
		
			H
			
		HOUBY
		
		
		HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
		
		
		HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
		
		
		HOVĚZÍ RŮZNÉ
		
		
		HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
		
		
		HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
		
		
			J
			
		JITRNICE JELITA A PREJT
		
		
			K
			
		KNEDLÍKY
		
		
		KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
		
		
		KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
		
		
		KNEDLÍKY KYNUTÉ
		
		
		KNEDLÍKY OVOCNÉ
		
		
		KNEDLÍKY RŮZNÉ
		
		
		KOŘENÍ
		
		
		KRÁLÍK
		
		
			L
			
		LÉČIVÉ ROSTLINY
		
		
		LUŠTĚNINY
		
		
			M
			
		MASO HOVĚZÍ
		
		
		MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		MASO TELECÍ
		
		
		MASO UZENÉ
		
		
		MASO VEPŘOVÉ
		
		
		MOUČNÍKY
		
		
		MOUČNÍKY DORTY
		
		
		MOUČNÍKY KYNUTÉ
		
		
		MOUČNÍKY SLANÉ
		
		
		MOUČNÍKY TŘENÉ
		
		
		MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
		
		
			N
			
		NÁPOJE
		
		
		NÁPOJE KOKTEJLY
		
		
		NÁPOJE LIKÉRY
		
		
		NÁPOJE POHÁRY
		
		
		NÁPOJE ŠŤÁVY
		
		
			O
			
		OD BABIČKY
		
		
		OMÁČKY
		
		
		OVOCE
		
		
			P
			
		POLÉVKA DRŮBEŽÍ
		
		
		POLÉVKA HOUBOVÁ
		
		
		POLÉVKA HOVĚZÍ
		
		
		POLÉVKA RŮZNÁ
		
		
		POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
		
		
		POLÉVKA ZELENINOVÁ
		
		
		POLÉVKY
		
		
		POMAZÁNKY
		
		
		PŘEDKRMY
		
		
		PŘÍLOHY
		
		
			R
			
		RECEPTY
		
		
		RYBY
		
		
		RYBY CANDÁT
		
		
		RYBY FILÉ
		
		
		RYBY KAPR
		
		
		RYBY LOSOS EXOTICKÉ
		
		
		RYBY MAKRELA
		
		
		RYBY PSTRUH
		
		
		RYBY RŮZNÉ
		
		
		RYBY ŠTIKÁ
		
		
		RYBY TRESKA
		
		
		RYBY ÚHOŘ
		
		
		RÝŽE
		
		
			S
			
		SALÁTY
		
		
		SEKANÁ
		
		
		SÓJA
		
		
		SPECIALITY
		
		
		SPECIALITY DRŮBEŽ
		
		
		SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
		
		
		SPECIALITY RŮZNÉ
		
		
		SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
		
		
		SPECIALITY VEPŘOVÉ
		
		
		SPECIALITY VNITŘNOSTI
		
		
		SPECIALITY ZELENINA
		
		
		SPECIALITY ZVĚŘINA
		
		
		STARÉ RECEPY
		
		
		SÝRY
		
		
			T
			
		TĚSTOVINY
		
		
			V
			
		VEPŘOVÉ RŮZNÉ
		
		
		VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
		
		
		VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
		
		
		VEPŘOVÉ ŽEBRO
		
		
		VNITŘNOSTI
		
		
			Z
			
		ZABIJAČKA  ASPIKY A HUSPENINY
		
		
		ZABIJAČKA DOMÁCÍ
		
		
		ZABIJAČKA GULÁŠ
		
		
		ZABIJAČKA MASO
		
		
		ZABIJAČKA OMÁČKA
		
		
		ZABIJAČKA PAŠTIKY
		
		
		ZABIJAČKA POLÉVKA
		
		
		ZABIJAČKA PŘÍLOHY
		
		
		ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
		
		
		ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
		
		
		ZABIJAČKA UZENÉ
		
		
		ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
		
		
		ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
		
		
		ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
		
		
		ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
		
		
		ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
		
		
		ZELENINA
		
		
		ZVĚŘINA