Recepty na xkuchtik.cz

KRÁLÍK | ŠTĚPÁNSKÉ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: Zadní nohy králíka, 2 vejce, 2 drůbeží párky, 2 cibule, sůl, pepř, 5 lžic oleje, hl. mouka.POSTUP PŘÍPRAVY: Zadní nohy opatrně vykostíme a upravíme je na 4 plátky, které hodně rozklepeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Osolená vejce rozšleháme Ve skleničce a na pánvičce z nich upečeme omeletu. Králičí plátky osolíme a opepříme. Na každý plátek dáme 1 vaječné omelety a 1 nohu párku, sepneme jehlou nebo prát Cibuli osmažíme na oleji do růžova, k ní přidáme závitky a osmahneme je všech str ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK CIBULÁŘ.

INGREDIENCE: Stehna a hřeb z 1 králíka, 100g slaniny, 3 větší cibule, 200 ml vývaru z masoxu, 1 lžíci hladké mouky, špetka soli, tymián.POSTUP PŘÍPRAVY: Dvě třetiny slaniny nakrájíme na rovnoměrné proužky, kterými pečlivě protkneme králičí maso. Osolíme, posypeme tymiánem a necháme přibližně 20 minut odležet na chladném místě. Zbylou třetinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme a rozřízneme na půlkolečka. Slaninu rozpustíme na pánvičce a zpěníme na ní cibuli. Do pekáčku dáme zp ..

KRÁLÍK | KRÁLIČÍ KARBANÁTKY.

INGREDIENCE: 4 ks králičích předních běhů, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, sůl, celý pepř, nové koření.Karbanátková směs: vařené králičí maso, 300 g vepřové krkovice, 50 g strouhanky, 50 ml smetany, sůl, bílý pepř, rozmarýn.Na obalení: 100 g hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhanky, sůl., olej na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí běhy vaříme spolu se zeleninou a kořením asi 2 hodiny. Z vývaru můžeme připravit chutnou polévku. Králičí maso obereme a umeleme spolu s vepřovou krkovicí, řádně promícháme ..

KRÁLÍK | SEKANÉ ŘÍZKY Z KRÁLÍKA.

INGREDIENCE: 1 králičí předek, 1 vejce, 300g tučného vepřového masa, 2 žemle, sůl, pepř, špetka muškátového květu, 1 dl mléka na namočení žemlí.Na obalení : 3-4 lžíce hladké mouky, 2 vejce, strouhanka, olej na smažení, 2 lžíce másla na omaštění. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opláchneme, vložíme do hrnce s mírně osolenou vodou a uvaříme do poloměkka. (K vývaru přidáme zeleninu a použijeme ho k přípravě polévky.) Maso z kostí obereme a umeleme spolu s vepřovým masem a v mléce namočenými, vymačkanými žemle ..

KRÁLÍK | PEČENÝ KRÁLÍK.

INGREDIENCE: 1 mladý králík, 100 g slaniny, sůl, mlety pepř, 100 g másla, 2 dl bílého vína, 2 dl smetany, 1 lžíce mouky, 1 lžíce hořčice.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěného králíka osolíme, opepříme a obalíme plátky slaniny. Opečeme ho na másle, podlijeme vínem a pečeme. Při pečení podléváme podle potřeby vývarem a poléváme šťávou. Před dopečením šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou, přidáme hořčici a ještě prohřejeme. Po upečení králíka rozdělíme na porce. Podáváme ho s brambory a poléváme zah ..

KRÁLÍK | KRÁLÍK NA ČESNEKU.

INGREDIENCE: 800 g zadního z králíka, 40 g slaniny, 2 lžíce sádla, 2 cibule, hlavička česneku, 1 lžička hladké mouky, podle chuti sůl, 5 kuliček celého pepře, 4 kuličky nového koření. POSTUP PŘÍPRAVY: Králičí zadek prošpikujeme polovinou slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí, osolíme a necháme odležet. Zbývající slaninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme sádlo, drobně nakrájenou cibuli a osmahneme, pak přidáme koření, zalijeme vodou, necháme základ zavařit, vložíme připravené maso pečeme v ..

KRÁLÍK | HACHIS DE VEAU. (hašé po Francouzsku) .

POSTUP PŘÍPRAVY: Hašé upravujeme ze zbytků vařeného nebo pečeného masa všeho druhu, tedy i z králičího; rovněž může být smíseno více druhů. Použijeme-li skopové maso, musíme přidat 2-3 stroužky třeného česneku. Pečené nebo vařené maso nakrájíme, ostrouhanou žemli namočíme na 1/2 hodiny do mléka, pak ji vymačkáme a spolu s nakrájeným masem semeleme. Na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno rozsekanou cibulku, přidáme umleté maso, rozmícháme v něm žloutek, osolíme, opepříme (do skopového dáme i špet ..

KRÁLÍK | NORMANDSKÝ KRÁLÍK NA VÍNÉ

POSTUP PŘÍPRAVY: Tento recept předpisuje rozsekat králíka na dílky a vložit do litinového hrnce nebo kastrolu, v němž jsme rozpustili 50g másla. Kousky králičího masa opečeme nejprve po jedné, pak po;. druhé straně, potom na ně přidáme 150g cibule nakrájené na kolečka, a jakmile se cibule zbarví, osolíme, vše opepříme a přidáme 4 dl nesladkého jablečného vína, které se nazývá cidre. Protože cidre u nás asi nedostaneme, nahradíme jablečné víno bud nesladkým moštem nebo jiným přírodním vínem. Zakr ..

KRÁLÍK | SMŽENÝ KRALÍK PO ANGLICKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka naložíme do receptu( Smažený králík po Francouzsku) na 2-3 hodiny. Těsně před vyjmutím si připravíme těsto ze 1/4 l vody, 90g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 3 žloutků, soli a ze sněhu ušlehaného ze 2 zbylých bílků. V tomto těstíčku porce králíka omáčíme a smažíme v rozpáleném tuku do růžova. ..

KRÁLÍK | SMAŽENÝ KRÁLIK PO FRANCOUZSKU.

POSTUP PŘÍPRAVY: Králíka nakrájíme a ponoříme asi na 2 hodiny do marinády. Několikrát jej během té doby obrátíme, aby všechny kousky stejnoměrně nasákly. Pak jednotlivé porce utěrkou osušíme, obalíme ve strouhance smíchané s moukou osmažíme v horkém tuku. Kolečka cibule z marinády osmažíme a rovněž položíme na králíka. Marinádu si připravíme tímto způsobem; stejný díl vody a vinného octa, cibuli krájenou na kolečka, petrželku, bobkový list, celý pepř a sůl svaříme dáme vychladnout. Do vychladlé ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz