POSTUP PŘÍPRAVY: Dáte vařit 200 g fazolí, den předtím přebraných, opláchnutých a přes noc namočených. Pak navážíte a oškrábete 200g mrkve a nakrájíte ji na kostičky zároveň s dvěma cibulemi. Tuto zeleninu osmažíte na 50g rozpálené slaniny a přidáte do ní 100g nakrájeného salámu nebo párků. Z kousku másla a mouky uděláte žlutou jíšku, zředíte ji vývarem z fazolí, dobře rozmícháte, osolíte, přidáte do ní 3 lžíce rajčatového protlaku, špetku sladké papriky a jen krátce povaříte. Nakonec do fazolí v ..
INGREDIENCE: 200g másla, 6 žloutků, 30g droždí, 1/2 – 3/4 šálku mléka, 3 plné lžíce cukru, z půl citrónu kůra, rovná lžička soli, 500g polohrubé mouky.POSTUP PŘÍPRAVY: Z poloviny mléka, 1 lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Máslo utřeme se žloutky, přidáme citrónovou kůru kvásek a zbylé mléko. Postupně přidáme prosetou ohřátou mouku, až je těsto správně tuhé. Dobře je vypracujeme až se nechytá vařečky, a dáme kynout. Vykynuté těsto rozválíme, děláme koláčky a plníme je libovolnou náplní. ..
INGREDIENCE: 2 lžíce sádla, 2 cibule, 400g vepřového masa (kousek z plece, libového bůčku a podbradku), 200g směsi z ledvin, srdce a jater, 2 lžičky sladké mleté papriky, sůl, 2 stroužky česneku, tlučený pepř, kmín, vývar podle potřeby, 1 lžíce hladké mouky. POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova, vložíme na kostky nakrájené maso, vyčištěnou, spařenou a na plátky nakrájenou ledvinu, právě tak nakrájená játra a srdce a vše necháme na cibuli osmahnout. Když je maso vysmahnu ..
INGREDIENCE: 6 vajec, sůl; na obalení: 1 vejce, 50 g mouky, 100 g strouhanky, 120 g ztuženého pokrmového tuku na smažení. POSTUP PŘÍPRAVY: Vejce uvaříme nahniličku, pak je obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a v prosáté strouhance. Smažíme je na tuku dočervena. Obkládáme dušenou zeleninou (špenát, hrášek s mrkvičkou, zadělávané brukve) neboje podáváme se salátem ze syrové nebo vařené zeleniny. Tato smažená vejce můžeme podávat ještě v těchto obměnách: Uvařená vejce obalíme plátkem šunky, sal ..
INGREDIENCE: 100g rýže, 1 celer, 50 g másla, polévka, 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka, tuk na smažení.POSTUP PŘÍPRAVY: Rýži uvaříme ve větším množství osolené vody, scedíme a propláchneme Oloupaný celer nastrouháme na malé nudličky a dusíme na másle. Podle potřeby podlijeme polévkou nebo vodou. Měkký spojíme s připravenou rýží, osolíme a opepříme. Do této směsi rozklepneme vejce, promícháme a lžící vykrajujeme krokety, které obalujeme ve strouhance a dozlatova smažíme. Hodí se k pečeným i k dušen ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlového poháru dejte lžíci worcesteru a na něj opatrně položte žloutek. Trochu osolte, opepřete a posypte lehoučko paprikou. Pak pohár dolijte olejem, nejlépe olivovým. Natočte velký pohár čerstvé studené vody a obojí nabídněte zmoženému muži. Prairie- oyster s musí nasadit ke rtům a vypít naráz! Voda se může vypít jakkoli, ale určitě ji vypije také jedním douškem. A určitě vstane a půjde domu! ..
INGREDIENCE: 2 dl vermutu, 1 dl bílého vína, 2 dl pomerančové šťávy, 0,5 dl Fernetu, mouč. cukr, drcený led. POSSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby nasypeme do čtvrtiny led, na něj nalijeme vermut, rum, pomerančovou šťávu, Fernet, přisypeme ½ lžičky cukru, důkladně protřeseme a nalijeme do sklenic. ..
INGREDIENCE: 2 dl vodky,1 dl ginu, 1 dl kakaového nebo čokoládového likéru, mouč. cukr, muškátový oříšek, drcený led. POSTUP PŘÍPRAVY: Do koktejlové nádoby nasypeme si do čtvrtiny drcený led, na něj nalijeme vodku, gin a likér. Přisypeme ½ lžičky cukru a protřeseme. Do sklenice dáme strouhaného muškátu a směs na to nalijeme. ..
INGREDIENCE: 1 lžíce rumu, 1 lžíce třešňovice, 2 lžíce pískového cukru, 2 dl bílého vína, 2 kompotované třešně, kolečko citrónu. POSTUP PŘÍPRAVY: Rum smícháme s třešňovicí, s bílým vínem a s cukrem. Vše přivedeme ve vhodné nádobě až k bodu varu, horké pak nalijeme do poháru, přidáme třešeň a ozdobíme kolečkem citrónu. Ihned podáváme. ..
INGREDIENCE: ½ l bílého vín, ½ l červeného vína, 250 g hnědého cukru, ½ l vody, 5 cl finské vodky, 5 cl citrónové šťávy.POSTUP PŘÍPRAVY: Hnědý cukr kandys rozpustíme v teplé vodě, pak k němu přilijeme bílé víno, poté červené víno a vše zahřejeme až těsně k varu. Před varem odstavíme, vmícháme vodku a citrónovou šťávu. Podáváme horké. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA