Recepty na xkuchtik.cz

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | MEDŮZY.

INGREDIENCE: 4 plátky hovězí roštěnky, (možno i vepřové či telecí), 4 plátky salámu, 4 rajčata, 4 vejce natvrdo, tuk, cibule, sladká paprika, hladká mouka, masox, sůl, hořčice, pepř. POSTUP PŘÍPRAVY: Plátky masa hodně naklepeme do většího plátu, z obou stran posolíme a popepříme, z jedné strany potřeme pikantní hořčicí. Na střed položíme plátek salámu. Rajče rozpůlíme, dužninu z obou polovin vydlabeme, zasadíme vajíčko a druhou polovinou přikryjeme. Položíme na salám. Plátek vezmeme zespodu, pře ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PLNĚNÉ HOVĚZÍ ZÁVITKY.

INGREDIENCE: 4 plátky hovězího masa na ptáčky ( asi po 160g), 2 velké cibule, 2 jablka, 100g jader vlašských ořechů, 5 lžic másla, sůl, bílý pepř, 2 lžíce oleje,1/8 l červeného vína, 1 hlávku kapusty, kovové jehly nebo dřevěné špejle.POSTUP PŘÍPRAVY: Cibuli nakrájíme najemno. Jablko oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Vlašské ořechy nasekáme nahrubo. Zahřejeme si 1 lžíci másla, podusíme na něm cibuli, jablka, polovinu sekaných ořechů, pak necháme vše trochu zchladnout. Hověz ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY NA PIVĚ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, sůl, mletý pepř, 80 g sádla, 2 cibule, vývar (voda), 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 300 ml světlého piva, 2 párky.POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a vložíme do části rozehřátého sádla opéct společné s drobně nakrájenou cibulí. Potom vše podlijeme, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Hotové roštěnky vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme částí piva a dobře povaříme. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | ROŠTĚNKY PO MEXICKU.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, drcený pepř, 2 stroužky česneku, sůl, 50g oleje, 1-2 cibule, 500g rajčat, půl lžičky mletého koriandru, 500 g syrových brambor, chilli papričky, olej na pekáček.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěné, při okrajích naříznuté a naklepané roštěnky opepříme, potřeme česnekem utřeným se solí a na horkém oleji po obou stranách dobře opečeme. Vyjmeme a dáme na teplé místo. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná překrájená rajčata, koriandr, sůl, a dusíme, až z ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LUCIFERSKÉ ROŠTĚNKY.

INGREDIENCE: 4 libové hovězí roštěnky, cibule, chilli koření, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce kečupu, olej, červené víno, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky naklepeme vlhkou paličkou a přes vlákno nakrájíme na menší hranolky. Opékáme na rozehřátém oleji na teflonové pánvi. Před dopečením přidáme na kolečka pokrájenou cibuli a dopečeme. V šálku promícháme hořčici, kečup a koření a přilijeme asi 2 dl vína. Nálevem zalijeme maso a ještě chvilku podusíme. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | MILÁNSKÁ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 500 g roštěnce, 40 g sádla 30 g másla, 50 g rajčatového protlaku, 300 g špaget, sůl, pepř, hladká mouka, 50g šunky.POSTUP PŘÍPRAVY: Očištěný roštěnec nakrájíme na roštěnky, na okraji nařízneme, mírně naklepeme, osolíme a opepříme Spagety uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Na kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, mírně ,podusíme, promícháme se špagetami a osolíme. Roštěnky opékáme po obou stranách v rozpáleném sádle, položíme je na podklad ze špaget ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | PIKANTNÍ ROŠTĚNKA.

INGREDIENCE: 120g hovězí roštěnky, 10g cibule, 10g oleje, 3 g hl. mouky, křen, hořčice, sůl, pepř.POSTUP PŘÍPRAVY: Okraje roštěnek několikrát nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Obalíme lehce v hladké mouce a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Mírně podlijeme a pod poklicí dusíme doměkka. Hotové maso před podáváním slabě potřeme hořčicí a sypeme strouhaným křenem. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | NÁMOŘNICKÝ ŘÍZEK.

INGREDIENCE: 120 g hovězí roštěnky, sůl, 3 g hladké mouky, 10 g oleje, 20 g cibule, cely pepř, nové koření, tymián, jalovec, bobkový list, houby.POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané řízky osolíme, obalíme lehce v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, předem namočené pokrájené sušené houby a koření. Podlijeme netučným vývarem kostí a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zbytkem mouky, rozředíme a povaříme. Procedíme na maso. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | LYONSKÁ ROŠTĚNÁ.

INGREDIENCE: 4 roštěnky, 120 g cibule, 20g oleje, sůl, pepř, 750 g lyonských brambor, 50 g sádla. POSTUP PŘÍPRAVY: Roštěnky mírně naklepeme, nařízneme okraje, aby se během grilování nekroutily, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme asi 1 hodinu odležet. Grilujeme po každé straně 4 minuty. Na pánvičce osmažíme na sádle na plátky nakrájenou cibuli. Hotové roštěnky položíme na brambory a přelijeme je osmaženou cibulí a ozdobíme zeleninou. ..

HOVĚZÍ ROŠTĚNKY | SICILSKÉ ROŠTĚNKY.

INGREDIENCE: 400g hovězího masa, 12g hladké mouky, 20g oleje, 600g brambor, 280g zeleniny, sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Naklepané roštěnky osolíme, nasucho opečeme, podlijeme netučným vývarem z kostí nebo vodou a dusíme doměkka. Šťávu zahustíme nasucho opraženou moukou, rozředíme vývarem a podusíme. Nakonec přidáme čerstvé máslo. Na plátky nakrájené brambory rozložíme na plech a v troubě upečeme. Pak přidáme na nudličky nakrájenou vařenou zeleninu, rozmícháme s olejem a ještě chvíli necháme v troubě ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz