Recepty na xkuchtik.cz

POMAZÁNKY | LEVNÁ VAJEČNÁ POMAZÁNKA (s brambory).

INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 2 sardele, 100 g nastrouhaných uvařených brambor (nebo zbytek bramborové kaše,) 1 lžička hořčice, 1 lžička usekané petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardele utřeme s máslem, přidáme brambory, hořčici, petrželku a nakonec uvařená na kostičky nakrájená vejce. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | HRNKOVÝ KOLÁČ II.

INGREDIENCE: 1 hrnek (2 dl) poloh. mouky, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 hrnek podmáslí nebo kefíru, ½ hrnku oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, čerstvé nebo kompotované ovoce. Drobenka: 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce pískového cukru, vrchovatá lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva a cukr, přidáme podmáslí, olej a rozšlehané vejce, vše dobře prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a poklademe ovoce. Povrch koláče ..

DRŮBEŽ KUŘE | KUŘE COCO.

INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 100g másla, 5 cl portského vína, 400g banánů, 200g ananasu, 2 ks salátu, 100g kokosu, sůl, šťáva z telecí pečeně, kari koření, rum.POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kuře se vykuchá, očisti a opláchne, osolí a upeče na másle do zlatova. Během pečení se střídavě přelévá šťávou a trochou portského vína. Upečené se vyjme a do základu se přidá trochu husté šťávy z telecí pečeně a koření kari. Vše se krátce povaří (omáčka musí být hustší). Jednotlivé porce kuřete se obloží s ..

KNEDLÍKY RŮZNÉ | KRUPICOVÉ NOKY.

POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme, přidáme mléko a zahřejeme. Až se začne vařit, začneme sypat krupici dokud se těsto nepřestane lepit na vařečku a nádobu. Potom necháme zchladnout, přidáme podle množství vejce, můžeme přidat celé vejce nebo pouze žloutky, osolíme. Vaříme v osolené vodě, noky jsou hotové, když vyplavou nahoru. ..

GULÁŠ VEPŘOVÝ | TOKÁŇ DĚVÍN.

INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 50 g oleje, 50 g cibule, 1 feferonka, 75 g leča, 50 g šlehačky, 50 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké řízečky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Na druhé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce opečeme. Postupně přidáme mletou papriku, lečo, nakrájené feferonky, šlehačku a krátce povaříme. Při podávání dáme na každou porci lžíci kysané smet ..

HOUBY | TRUBIČKY PLNĚNÉ NAKLÁDÁNÝMI HOUBAMI.

INGREDIENCE: 500g listového těsta, 250g naložených hub, 100g šunky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozválené těsto namotáme na kovové trubičky a upečeme, potom naplníme jemně nakrájenými houbami a pokrájenou šunkou. ..

MOUČNÍKY TŘENÉ | PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S OVOCEM.

INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžic poloh. mouky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička citrónové šťávy. Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovč šlehačky, cukr podle chuti, miska drobného ovoce nebo míchané kompotované ovoce nakrájené na kousky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků a šleháme dohusta. Přidáme špetku soli a ke konci šlehání lžičku citrónové šťávy. Do hustého sněhu pomalu zašleháme cukr, žloutky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plec ..

TĚSTOVINY | NUDLE DO POLÉVKY.

INGREDIENCE: 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto tence vyválíme a necháme oschnout. Osolenou vodu uvedeme do varu. Těsto nakrájíme na polovinu, svineme do válečku a ostrým nožem krájíme nudličky. Hotové rozsypeme po vále, aby proschly. Nudle vkládáme do vařící osoleno vody a když vyplavou navrch, scedíme je, prolijeme studenou vodou, vložíme do polévkové mísy a ihned zalijeme částí polévky. Jsou-li nudle urče ..

SPECIALITY RŮZNÉ | ČORBA S MASOVÝMI KNEDLÍČKY.

INGREDIENCE: 1 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, petrželka, sůl, 30-40 g rýže a podle potřeby bud kyselý kvásek, šťáva z kysaného zelí, nebo ocet, několik snítek celerové nati, vonné bylinky, popřípadě 1-2 malé ostré papričky. Knedlíčky: 250 mletého telecího nebo mladého hovězího masa, 1 vejce, rohlík, 1 šálku mléka, sůl, pepř, petrželka, mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s vejcem a s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme sůl, pepř, petrželku a děláme knedlíčky velké jako vlašský o ..

HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ | SRBSKÉ FILE DŽULBASTIJA.

INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, olej, 2-3 stroužky česneku, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou dobře očistíme a ukrojíme z ní 8 plátků ( 2 na jednu porci), lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách potřeme olejem a dáme na několik hodin do chladničky. Odleželé plátky po obou stranách opečeme dočervena a potřeme utřeným česnekem. Při podávání dáme na každý plátek kousek másla. Příloha: hranolky, vařené brambory a salát. ..

 

 

 

Nejnovější na xkuchtik.cz

 

Kategorie na xkuchtik.cz