INGREDIENCE: 4 vejce, 50 g másla, 2 sardele, 100 g nastrouhaných uvařených brambor (nebo zbytek bramborové kaše,) 1 lžička hořčice, 1 lžička usekané petrželky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Sardele utřeme s máslem, přidáme brambory, hořčici, petrželku a nakonec uvařená na kostičky nakrájená vejce. ..
INGREDIENCE: 1 hrnek (2 dl) poloh. mouky, 1 hrnek hl. mouky, 1 hrnek pískového cukru, 1 hrnek podmáslí nebo kefíru, ½ hrnku oleje, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, čerstvé nebo kompotované ovoce. Drobenka: 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce pískového cukru, vrchovatá lžíce másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Do mísy vsypeme mouku s práškem do pečiva a cukr, přidáme podmáslí, olej a rozšlehané vejce, vše dobře prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, urovnáme a poklademe ovoce. Povrch koláče ..
INGREDIENCE: 1 kuře (asi 1000-1200g), 100g másla, 5 cl portského vína, 400g banánů, 200g ananasu, 2 ks salátu, 100g kokosu, sůl, šťáva z telecí pečeně, kari koření, rum.POSTUP PŘÍPRAVY: Větší kuře se vykuchá, očisti a opláchne, osolí a upeče na másle do zlatova. Během pečení se střídavě přelévá šťávou a trochou portského vína. Upečené se vyjme a do základu se přidá trochu husté šťávy z telecí pečeně a koření kari. Vše se krátce povaří (omáčka musí být hustší). Jednotlivé porce kuřete se obloží s ..
POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo rozpustíme, přidáme mléko a zahřejeme. Až se začne vařit, začneme sypat krupici dokud se těsto nepřestane lepit na vařečku a nádobu. Potom necháme zchladnout, přidáme podle množství vejce, můžeme přidat celé vejce nebo pouze žloutky, osolíme. Vaříme v osolené vodě, noky jsou hotové, když vyplavou nahoru. ..
INGREDIENCE: 400 g vepřové kýty, 50 g oleje, 50 g cibule, 1 feferonka, 75 g leča, 50 g šlehačky, 50 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, citrón, 1/2 lžičky mleté papriky. POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na tenké řízečky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Na druhé části oleje zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce opečeme. Postupně přidáme mletou papriku, lečo, nakrájené feferonky, šlehačku a krátce povaříme. Při podávání dáme na každou porci lžíci kysané smet ..
INGREDIENCE: 500g listového těsta, 250g naložených hub, 100g šunky, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Rozválené těsto namotáme na kovové trubičky a upečeme, potom naplníme jemně nakrájenými houbami a pokrájenou šunkou. ..
INGREDIENCE: 5 vajec, 5 lžic cukru, 5 lžic poloh. mouky, 1 rovná lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 lžička citrónové šťávy. Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovč šlehačky, cukr podle chuti, miska drobného ovoce nebo míchané kompotované ovoce nakrájené na kousky. POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky oddělíme od žloutků a šleháme dohusta. Přidáme špetku soli a ke konci šlehání lžičku citrónové šťávy. Do hustého sněhu pomalu zašleháme cukr, žloutky a mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plec ..
INGREDIENCE: 100 g hrubé mouky, 1 vejce, 1 lžíce vody, sůl.POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku prosejeme, přidáme vejce a vodu a uděláme těsto. Těsto tence vyválíme a necháme oschnout. Osolenou vodu uvedeme do varu. Těsto nakrájíme na polovinu, svineme do válečku a ostrým nožem krájíme nudličky. Hotové rozsypeme po vále, aby proschly. Nudle vkládáme do vařící osoleno vody a když vyplavou navrch, scedíme je, prolijeme studenou vodou, vložíme do polévkové mísy a ihned zalijeme částí polévky. Jsou-li nudle urče ..
INGREDIENCE: 1 l vody, 2 cibule, 1 mrkev, petrželka, sůl, 30-40 g rýže a podle potřeby bud kyselý kvásek, šťáva z kysaného zelí, nebo ocet, několik snítek celerové nati, vonné bylinky, popřípadě 1-2 malé ostré papričky. Knedlíčky: 250 mletého telecího nebo mladého hovězího masa, 1 vejce, rohlík, 1 šálku mléka, sůl, pepř, petrželka, mouka na obalení. POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso promícháme s vejcem a s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme sůl, pepř, petrželku a děláme knedlíčky velké jako vlašský o ..
INGREDIENCE: 600g hovězí svíčkové, sůl, mletý pepř, olej, 2-3 stroužky česneku, 40 g másla. POSTUP PŘÍPRAVY: Svíčkovou dobře očistíme a ukrojíme z ní 8 plátků ( 2 na jednu porci), lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, po obou stranách potřeme olejem a dáme na několik hodin do chladničky. Odleželé plátky po obou stranách opečeme dočervena a potřeme utřeným česnekem. Při podávání dáme na každý plátek kousek másla. Příloha: hranolky, vařené brambory a salát. ..
B
BRAMBORY
D
DOBRÁ RADA
DOBRÁ RADA KUCHYNĚ
DOBRÁ RADA KUTILOVÉ
DOBRÁ RADA ZAHRÁDKA
DOBRÁ RADA ZDRAVÍ
DRŮBEŽ
DRŮBEŽ DROBY
DRŮBEŽ HUSA
DRŮBEŽ KACHNA
DRŮBEŽ KROCAN KRŮTA
DRŮBEŽ KUŘE
DRŮBEŽ SLEPICE
G
GULÁŠ
GULÁŠ HOVĚZÍ
GULÁŠ RŮZNÝ
GULÁŠ SKOPOVÝ
GULÁŠ VEPŘOVÝ
GULÁŠ ZVĚŘINOVÝ
H
HOUBY
HOVĚZÍ PŘEDNÍ ZADNÍ
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY
HOVĚZÍ RŮZNÉ
HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ
HOVĚZÍ VNITŘNOSTI
J
JITRNICE JELITA A PREJT
K
KNEDLÍKY
KNEDLÍKY BRAMBOROVÉ
KNEDLÍKY HOUSKOVÉ
KNEDLÍKY KYNUTÉ
KNEDLÍKY OVOCNÉ
KNEDLÍKY RŮZNÉ
KOŘENÍ
KRÁLÍK
L
LÉČIVÉ ROSTLINY
LUŠTĚNINY
M
MASO HOVĚZÍ
MASO SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
MASO TELECÍ
MASO UZENÉ
MASO VEPŘOVÉ
MOUČNÍKY
MOUČNÍKY DORTY
MOUČNÍKY KYNUTÉ
MOUČNÍKY SLANÉ
MOUČNÍKY TŘENÉ
MOUČNÍKY VÁNOČNÍ CUKROVÍ
N
NÁPOJE
NÁPOJE KOKTEJLY
NÁPOJE LIKÉRY
NÁPOJE POHÁRY
NÁPOJE ŠŤÁVY
O
OD BABIČKY
OMÁČKY
OVOCE
P
POLÉVKA DRŮBEŽÍ
POLÉVKA HOUBOVÁ
POLÉVKA HOVĚZÍ
POLÉVKA RŮZNÁ
POLÉVKA Z VNITŘNOSTÍ
POLÉVKA ZELENINOVÁ
POLÉVKY
POMAZÁNKY
PŘEDKRMY
PŘÍLOHY
R
RECEPTY
RYBY
RYBY CANDÁT
RYBY FILÉ
RYBY KAPR
RYBY LOSOS EXOTICKÉ
RYBY MAKRELA
RYBY PSTRUH
RYBY RŮZNÉ
RYBY ŠTIKÁ
RYBY TRESKA
RYBY ÚHOŘ
RÝŽE
S
SALÁTY
SEKANÁ
SÓJA
SPECIALITY
SPECIALITY DRŮBEŽ
SPECIALITY HOVĚZÍ TELECÍ
SPECIALITY RŮZNÉ
SPECIALITY SKOPOVÉ JEHNĚČÍ
SPECIALITY VEPŘOVÉ
SPECIALITY VNITŘNOSTI
SPECIALITY ZELENINA
SPECIALITY ZVĚŘINA
STARÉ RECEPY
SÝRY
T
TĚSTOVINY
V
VEPŘOVÉ RŮZNÉ
VEPŘOVÉ SVÍČKOVÁ
VEPŘOVÉ VNITŘNOSTI
VEPŘOVÉ ŽEBRO
VNITŘNOSTI
Z
ZABIJAČKA ASPIKY A HUSPENINY
ZABIJAČKA DOMÁCÍ
ZABIJAČKA GULÁŠ
ZABIJAČKA MASO
ZABIJAČKA OMÁČKA
ZABIJAČKA PAŠTIKY
ZABIJAČKA POLÉVKA
ZABIJAČKA PŘÍLOHY
ZABIJAČKA SÁDLO A ŠKVARKY
ZABIJAČKA TLAČENKY A GALATINY
ZABIJAČKA UZENÉ
ZABIJAČKA UZENINY A KLOBÁSY
ZABIJAČKA VNITŘNOSTÍ
ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE
ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM
ZAVAŘOVANÍ ŠŤÁVY SIRUPY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA HOUBY
ZAVAŘOVÁNÍ ZELENINA NÁLEVY
ZELENINA
ZVĚŘINA